TUTO jäi pisteittä Hakametsässä

LeKi – TUTO Hockey

3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

TUTO ja LeKi kohtasivat sunnuntai-iltana poikkeuksellisesti Hakametsän jäähallissa. Yleisöä oli lehtereillä hyvin ja joukkueet tarjosivat katsojille jännittävän kiekko-ottelun. TUTO sortui jäähyilyyn ja LeKi oli lopulta parempi maalein 3-2.

Ensimmäinen erä käynnistyi melko tasaisissa merkeissä. LeKi pelasi ennakkoluulottomasti ja voitti erän laukaisutilaston lukemin 11-8. Kimmo Meriläinen joutui ottamaan muutaman erittäin ison torjunnan avauserän alussa, kun TUTOn maalintekopaikoista vastasi lähinnä Anton Kokkosen johtama ketju.

Juuri ennen avauserän puoliväliä Toni Kallela purjehti ylivoimalla TUTOn puolustusalueelle. Kallela pääsi itse hyvään maalintekopaikkaan, mutta Meriläinen torjui ensimmäisen yrityksen. Paluukiekossa oli ensimmäisenä Elmeri Kaksonen, joka siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Hetki tämän tilanteen jälkeen Juha-Matti Rautajoki esitti yhden kauden komeimmista taklauksista, kun Kallela yritti ohittaa Rautajokea jalkakikalla. Tilanne jäi yritykseksi.

TUTO tasoitti lukemiksi 1-1 ajassa 16:12. Antti Virtanen vapautti Anrei Hakulisen ja Ville-Vesa Vainiolan ylivoimahyökkäykseen. Hakulinen tarjoili kauniin syötön Vainiolan lapaan maalin takatolpille, mistä Vainiola ei erehtynyt. 1-1 lukemissa lähdettiin Hakametsässä ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä nähtiin Lassi Mattila -show

LeKi pääsi melkein heti toisen erän alussa kahden miehen ylivoimalle. Ylivoima pyöri hyvin TUTOn alueella, mutta Meriläinen piti TUTOn mukana pelissä. Meriläiselle kertyi toisessa erässä 15 torjuntaa. LeKi sai luotua ylivoimansa aikana lukuisia hyviä paikkoja, mutta maaliin asti kiekko ei päätynyt.

Ajassa 30:10 Antti Virtanen pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Virtanen yritti uittaa kiekon Jarno Laitisen längeistä sisään, mutta Laitinen veti pidemmän korren. Virtasen lähettämä kiekko meni jo Laitisen alta, mutta LeKi-veskari sai pelastettua tilanteen mailallaan maaliviivalta.

Ajassa 32:59 Lassi Mattila niittasi kiekon suoraan Olli Henrikssonin syötöstä Meriläisen rintapanssarin kautta yläkulmaan. Seuraavassa vaihdossaan Mattila onnistui jälleen. Mattilan 3-1 maali pomppi sisään tilanteessa epäonnisen Oskari Hämäläisen luistimesta. Aleksi Rutanen otti erän loppuun vielä jäähyn, mutta LeKin ylivoima ei ottanut toimiakseen. Erätaukolukemat Tampereella olivat 3-1.

TUTOn kiri jäi vajaaksi

LeKi pelasi kolmannen erän järkevästi. Joukkue keskittyi puolustamaan viisikkoina ja onnistuikin tässä riittävän hyvin. Ajassa 50:03 Antti Virtanen siirsi kiekon Anton Kokkosen ampuman laukauksen paluukiekosta LeKi-maaliin ja tilanteeksi muuttui 3-2. TUTO loi kolmannessa erässä riittävän määrän maalintekopaikkoja, mutta viimeistely oli vaikeaa. Ajassa 57:45 LeKin Petteri Friman otti rangaistuksen pelin viivyttämisestä ja TUTO pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Ismo Lehkonen otti Meriläisen pois maaliltaan ja lähetti kentälle kuusi kenttäpelaajaa, mutta sekään ei tällä kertaa riittänyt. LeKi oli parempi Hakametsässä maalein 3-2.

”Joka ilta pitää olla valmiina henkisesti ja fyysisesti”

TUTO-valmentaja Hermanni Vidman kertoi puhelimessa heti ottelun jälkeen tuntemuksiaan illan pelistä.

Osa porukasta tuli peliin vähän heikolla valmistautumisella ja se näkyi sitten taululla. Jäätiin alussa vähän telineisiin, eikä saatu peliä kunnolla käyntiin. Toinen erä meni meiltä jäähyillessä. Kolmanteen erään tiivistettiin vähän porukkaa ja saatiin paikkoja luotua, mutta tänään se ei riittänyt. Tämä ilta osoittaa sen, että joka ilta pitää olla valmiina henkisesti ja fyysisesti”, kertoi Vidman.

 

TUTOn seuraava ottelu pelataan lauantaina 4.1. Marli Areenalla ja vastassa on jälleen LeKi.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää