TUTO ja Hokki iskevät yhteen Mestiksen puolivälierissä

Hokki – TUTO Hockey

Ke 16.3. klo 18.30

Kajaani

Mestiksen puolivälierät alkavat keskiviikkona. TUTO Hockey matkustaa avausottelussaan Kajaaniin, jossa se johtaa runkosarjan kakkosen, Kajaanin Hokin.

TUTOn runkosarjasijoitus oli lopulta seitsemäs, joka oli ennakkoasetelmiin nähden rajusti alakanttiin. Pudotuspelien lähestyessä peli kuitenkin parani ja varsinkin puolustus tiivistyi.

”Kyllä siinä (runkosarjassa) ilonhetkiä oli, mutta oli aika vaikeitakin paikkoja. Onneksi nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että loppu lähti menemään niitä raiteita pitkin, mitä ollaan koko kausi haluttu mennä ja saatiin sitten sitä kautta ehkä onnistumisiakin aikaan”, kuvailee TUTOn kapteenina Aki Keinäsen poissaollessa toimiva Anssi Virkki

Joukkueiden kaikki neljä runkosarjakohtaamista päättyivät kotivoittoihin. Hokki voitti Kajaanissa pelatut pelit 4-1 ja 2-1, kun taas TUTO oli Turussa joulukuussa parempi maalein 3-1 ja viime perjantaina 3-0. 

”Minusta Hokki on aikalailla samanlainen kuin ennenkin, hyvin taisteleva ja kaksinkamppaileva joukkue. He pelaavat joukkueena hyvin yhteen, eivätkä niinkään erotu yksilöillä”, Virkki kuvailee vastustajaa. 

”Tiivis nippu ja sitä kautta meillä oli jo runkosarjassa hyviä sotia keskenämme. Varmasti saadaan oikein kunnon maailmansota kolmonen tuohon (puolivälieräsarjaan) päälle.”

”Ei tarvitse kotona käydä kuin morjestelemassa”

Turun ja Kajaanin välillä on matkaa peräti 622 kilometriä. Myös välimatka tuo puolivälieräsarjaan oman mausteensa.

”Mielenkiintoisen tästä tekee mielestäni nimenomaan tämä matkustusaspekti. Aika paljon ollaan tien päällä ja niellään kilometrejä, mutta toisaalta se on ihan sama vastustajajoukkueellekin. Siinä ajetaan sitten kilpaa aina pelin jälkeen mihin mennäänkin”, kertoo Virkki. 

”Ei tarvitse kotona paljon muuta käydä kuin morjestelemassa. Katsotaan sitten taas viikon-parin päästä, että vieläkö siellä joku asustaa meidänkin nurkissa”, hymyilee TUTO-kapteeni.

Kajaanilaisten paras pistemies runkosarjassa oli Niklas Näppi, joka iski 44 ottelussa tehot 21+19=40. TUTOn tehokkain oli lähes koko runkosarjan kultaista kypärää kantanut Jasper Lindsten tehopistein 11+30=41. Turkulaisten vahvuuksia ovat Anssi Virkin mukaan erityisesti viisikkopuolustaminen sekä alivoimapeli.

”Kun sille päälle satutaan, niin meidän puolustus on viisikkotasolla ihan täyttä timanttia. Ja viimeisenä lukkona vielä hyvät maalivahdit siihen päälle. Se on ihan sama kuka noista kolmesta sinne uuniin lyödään, niin ei varmasti tule maalinteko meitä vastaan olemaan helppoa”, kehuu Virkki TUTOn maalivahtikolmikkoa Kristian Järvistä, Kaapo Kähköstä sekä Kalle Hokkasta.

”Myös alivoimapelaaminen oli meillä runkosarjassa aika hyvää. Prosentteja en ole koskaan katsonutkaan tai tilastoja, mutta siltä se on ainakin tuntunut, että se on toiminut ihan hyvin. Jäähyminuutteja on vähän turhan paljon ollut, että ehkä sitä on treenattukin sitten niin paljon.”

Kiekkoilijan parasta aikaa

TUTOlla ja Hokilla on pitkä yhteinen historia, joka sisältää muun muassa turkulaisten juhliin päättyneet loppuottelut vuonna 2008 ja pronssiottelun vuonna 2014 sekä viime vuoden pronssiottelun, jonka Hokki voitti. Kevät on tunnetusti kiekkoilijan parasta aikaa ja sen tietää myös Virkki, joka oli tehokkain TUTO-puolustaja runkosarjassa tehoin 8+16=24.

”Pitkä kausi takana ja välillä tuntui vähän vaikealtakin synkkinä marraskuun öinä. Mutta kyllä se taas näin maaliskuussa, kun aurinko paistaa bussin ikkunasta sisään ja pääsee sinne hikiseen pukukoppiin vetämään kamat niskaan ja hyppäämään looraan, niin kyllä se aika nättiä on.” 

Puolivälieräsarja saapuu Turkuun perjantaina. Osta liput ennakkoon TÄSTÄ! Lue TÄÄLTÄ playoffien lipunmyynnistä enemmän ja muun muassa Häkki Täyteen -kampanjasta, jossa jaetaan 7000 vapaalippua. Playoff-kausikortin voit hankkia TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää