TUTO hyökkää yhdessä taloudellisia haasteita vastaan – Tavoitteena välttää lomautukset

TUTO Hockey lähtee ratkomaan koronan aiheuttamia taloudellisia haasteita koko organisaation voimin. Tavoitteena on, että toiminta jatkuu normaalisti ja lomautuksilta vältytään.

Toimitusjohtaja Dani Aavisen mukaan TUTO Hockey joutui etsimään sopeuttamisratkaisuja, kun selvisi että joulukuun pelit perutaan.

”Meiltä peruttiin koronarajoitusten myötä joulukuulta viisi Mestiksen kotiottelua sekä U20 SM-sarjan paikallispeli, joka sekin on meille tulonlähde. Kun yhtälöön lisää syksyn ennakoitua pienemmät yleisömäärät ja erityisesti yritysasiakkaiden merkittävän vähenemisen ottelutapahtumissa, oli meidän reagoitava.”

Koko organisaation yhteisellä kampanjalla pyritään välttämään lomautukset

Aavisen mukaan alusta asti oli selvää, että TUTOn tahtotila on yrittää selvitä haastavista ajoista ulos ilman lomautuksia. Kun koko organisaatio oli toimistoa, valmennusta ja pelaajia myöden samaa mieltä, syntyi poikkeuksellinen yhteinen myynti- ja markkinointikampanja, jota lähdetään toteuttamaan joulukuun aikana.

” Olen erittäin kiitollinen ja tyytyväinen siihen, millä asenteella toimisto, pelaajat ja valmennus suhtautuivat tähän äärimmäisen poikkeukselliseen, haastavaan ja ikävään tilanteeseen. Uskon, että onnistuessaan tämä kokemus tiivistää entisestään hyvää joukkuehenkeä ja koko seurayhteisöä. Kampanja rakentuu useammasta kohdasta, joiden osalta tulemme loppuviikon aikana vielä tarkemmin ulos. Kampanja sisältää esimerkiksi:

  • Pelaajien ja valmennuksen myymiä joululahjapaketteja
  • Markkinointipaketteja yrityksille
  • Mahdollisuuden tilata joulun kiireapulaisia avukseen

Tavoitteenamme on paikata kampanjoilla joulukuun peruuntuneiden otteluiden tuotot ja taata koko organisaatiolle normaali palkan maksu. Samalla tarjoamme joukkueille normaalit harjoitusolosuhteet, jotta he ovat valmiina, kun kausi toivottavasti taas jatkuu tammikuussa. ”

TUTO Hockey aloittaa YT-neuvottelut varotoimena

TUTO Hockey aloittaa koko henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut varotoimena. Aavisen mukaan YT-neuvottelut käydään siltä varalta, että kauden jatkuminen viivästyy merkittävästi nyt ilmoitetusta tammikuun alusta.

”Kyseessä on varotoimi, joka on lakiteknisistä syistä käynnistettävä joulukuun aikana. Käytännössä YT-neuvottelut liittyvät alkuvuoteen 2021 ja koronan aiheuttamaan epävarmuuteen kauden jatkumisesta. Tavoite on viimeiseen asti, että emme joudu tekemään lomautuspäätöksiä. Mikäli kauden jatkuminen viivästyisi nyt ilmoitetusta merkittävästi, olisimme todennäköisesti kuitenkin pakotettuja reagoimaan siihen.”

TUTO on oikealla tiellä – Viime tilikausi oli voitollinen

TUTO Hockey on saanut viimeisen 1,5 vuoden aikana käännettyä taloudellisen kurssinsa oikeaan suuntaan. Viime kauden (2019-2020) tulos oli voitollinen sekä TUTO Hockey Oy:lla (5.833,90 €) että sen tytäryhtiöllä Kupittaan Palvelu Oy:lla (12.225,63 €). Konsernin tulos oli yhteensä yli 18.000 euroa voitollinen, parannusta kertyi edelliseen tilikauteen (18-19) verrattuna yli 300.000 euroa. Tämän tilikauden osalta TUTO on niin ikään vahvasti matkalla positiiviseen tulokseen. Haasteita päivittäiseen tekemiseen aiheuttaa kuitenkin aiempien kausien raskaat tappiot, jotka näkyvät edelleen päivittäisessä kassavirrassa. TUTO tarvitseekin nyt sekä kumppaneidensa että kannattajiensa apua, jotta pääsemme läpi haastavien aikojen.

Jaa eteenpäin:

MM-kisoja pelataan taas Tampereella, me lähdemme paikan päälle ja haluamme sinut matkaan mukaan! Luvassa on hyvät...

Lue lisää

Villi kortti -kierrokselta tarttui matkaan jatkopaikka kevään tosipeleihin kahdella otteluvoitolla KeuPasta. Pudotuspelit aloitetaan vierasmatsilla jo tulevana...

Lue lisää

Suomen Jääkiekkoliitto palkitsee vuosittain sarjojen pelaajia hyvistä suorituksista. Kauden 2022-2023 Mestiksen opiskelijapalkinnon on voittanut TUTO Hockeyn...

Lue lisää