TUTO hyökkää selvin sävelin K-Vantaan kimppuun

K-Vantaa – TUTO Hockey

Ke 16.9. klo 18.30

Tikkurila

TUTO Hockey aloittaa Mestis-kauden 2015-16 keskiviikkona Tikkurilassa K-Vantaan vieraana. Joukkue on muutamista kolhuista huolimatta valmis lohien kaatoon, mutta kauden alkaessa ei peli luonnollisestikaan ole koskaan valmista.

”Paljon on pieniä asioita tekemättä, kuten aina. Tuntuu, että ollaan ehditty tekemään hirveästi, mutta pieniä nyansseja on paljon jäljellä. Ainakin, kun puhutaan esimerkiksi aloituksista ja erikoistilannepelaamisesta”, valottaa TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun aattona.

”Pelitavan runko on hyvin kasassa, mutta pienet yksityiskohdat ovat tavallaan määrällisesti läpikäymättä.”

TUTO ja K-Vantaa kohtasivat harjoituskaudella kahdesti. Turussa TUTO oli parempi maalein 4-2 ja Vantaalla K-Vantaa vei voiton 2-1 lukemin. Nämä tulokset eivät Lehkosen mukaan kuitenkaan kerro oikeastaan yhtään mitään lähtökohdista, kun aletaan pelata sarjapisteistä.  

”Testailtiin ja kokeiltiin kaikennäköistä, eikä tulos näytellyt niissä peleissä ihmeellistä roolia. Ainahan se on kiva tietysti voittaa, mutta kyllä me sotkettiin sitä pakkaa niin paljon, että on ihme, että saatiin niinkin hyvät tulokset.”

Kangasniemi hyvillä mielin TUTOon

TUTO Hockey sai ennen kauden alkua vielä yhden mieluisan lisäyksen pelaajarinkiinsä, kun hyökkääjä Iikka Kangasniemi saapui Espoo Bluesista Turkuun lainalle. Jo viime kauden lopun TUTOssa lainalla kiekkoillut Kangasniemi pääsee keskiviikkona tuttuun paikkaan, sillä hän pelasi K-Vantaassa suuren osan kaudesta 2014-15. Tuolloin liukas hyökkääjä nakutti lohipaidoissa 39 ottelussa tehopisteet 3+23=26. TUTO-paidassa 9 peliä toivat tilille tehot 9+4=13.  

20-vuotias Kangasniemi palasi hyvillä mielin Turkuun ja TUTOon, kun sopivaa roolia ei Liigasta ja Bluesista ainakaan vielä löytynyt. 

”Tulin TUTOon taas tosi hyvällä mielellä ja tänne oli tosi helppo tulla, kun on tutut systeemitkin. Täällä pääsee pelaamaan paljon omia vahvuuksia käyttäen ja saa vastuuta myös ylivoimalla”, Kangasniemi sanoo.

Nuori hyökkääjä saa heti keskiviikkona parhaan mahdollisen näyttöpaikan, kun hän pelaa samassa hyökkäysketjussa Rasmus Kulmalan ja kapteeni Aki Keinäsen kanssa. Kangasniemi uskoo kolmikon yhteispelin toimivan oikein hyvin.

”Minä ja ’Sege’ (Kulmala) liikutaan paljon ja ’Kenillä’ (Keinänen) on aika kova tuo laukaus. Jos saadaan sille pelattua kiekkoa, niin verkko heiluu varmasti. Hyvä matsi tulossa.”

Ketjut ja pakkiparit selvät

Ismo Lehkosen mukaan TUTOn kokoonpano keskiviikon Mestis-avaukseen on hyvällä mallilla, vaikka sairastuvalla onkin tunkua. Tikkurilassa poissa kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi ovat maalivahti Petteri Similä, puolustajat Kristian Tuohilampi ja Matias Pulli sekä hyökkääjät Tuukka Pulliainen ja Mika-Matti Hyvärinen.

”Tämä on kuitenkin siitä hyvä tilanne, että tiedämme missä mennään ja kuka palaa missäkin vaiheessa. Tuohilammella menee sormen kanssa vielä viikko ja Pulli, Pulliainen ja Hyvärinen tulevat koska tulevat”, kertoo Lehkonen. 

”Olemme heistä hyvin kartalla ja hyökkäysketjut sekä pakkiparit ovat aika selvät. Meillä on hyvin selvä tuo sapluuna, millä lähdetään.”

TUTOn pakkiparit ovat näillä näkymin Anssi VirkkiJere Sneck, Otto-Eemeli LinkeOlli-Pekka Heinimäki ja Niko KarhuMarkus Kojo. Riku Väkiparta on seitsemäs puolustaja.

”Ainoat mitkä sotkevat, ovat Aki Juuselan kuume ja Kalle Moision pelikielto. Todennäköisesti annetaan taskuraketti-Kangasniemelle kuormaa vähän enemmän”, ”Ika” hymyilee.

Ja ”taskuraketillehan” kuorma kelpaa.

”Varmaan tulee kovavauhtinen matsi. Vissiin on aika paljon se Vantaankin touhu muuttunut, mutta kun pistetään parastamme, niin eiköhän me sieltä ne pisteet oteta”, päättää Iikka Kangasniemi.

Mikko Laine ja Olli-Pekka Heinimäki kapteenistoon

Kapteeni Aki Keinänen ja varakapteeni Anssi Virkki valitsivat tiistaina kaksi muuta jäsentä TUTO Hockeyn kauden 2015-2016 kapteenistoon. Varakapteenin A:ta rinnassaan kantavat alkavalla kaudella Virkin lisäksi hyökkääjä Mikko Laine ja paikkaa kuin paikkaa pelaava Olli-Pekka Heinimäki.

25-vuotias Laine pelaa kolmatta kauttaan TUTOssa ja 24-vuotias Heinimäki aloittaa neljännen kautensa turkulaisten paidassa. Heinimäki on aiemmin toiminut Porin Ässien A-juniorien kapteenina.

K-Vantaa-TUTO Hockey Tikkurilassa keskiviikkona 16.9. klo 18.30. Ottelua voit seurata osoitteesta www.fanseat.com.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää