TUTO HOCKEYN VALMENNUS KAUDELLA 22-23

TUTO Hockeyn edustus- ja U20-joukkueen valmennukset ovat uudistuneet muodostaen yhdessä kokonaisuuden, jossa valmennus on organisoitu tukemaan pelaajien tarpeita määrätietoisesti yksilötasolta lähtien.

MARKKU PAUKKUNEN KOUVOLASTA HERMANNI VIDMANIN AISAPARIKSI EDUSTUSJOUKKUEEN VALMENNUKSEEN

Kuvat: Tauvon Paikka, Kouvolan KooKoo

 

Paukkunen saapuu Turkuun Kouvolasta, jossa toimi viime kaudella KooKoon U20-joukkueen apuvalmentajana. Paukkunen pelasi peliurallaan useita vuosia Turussa, ja liittyy nyt mielissään mukaan TUTOn valmennustiimeihin: ”Tulen todella hyvillä mielin Turkuun ja edustamaan TUTOa. Itselleni tämä on uusi ja miellyttävä haaste valmentajan polulla, joten iso kiitos seuralle saamastani mahdollisuudesta. Kääritään hihat, laitetaan työrukkaset käteen ja aletaan yhteistyössä kehittämään kaupungin värikkäintä lätkää!”

 

Päävalmentaja Vidman kertoo Paukkusen tuovan Kupittaalle laaja-alaista tietotaitoa: “Saadaan tiimiin huippuihminen ja ammattilainen, kenellä on paljon annettavaa yksilön kehittämiseen luistelu- ja fysiikkapuolelle. Vanhana puolustajana hän pystyy auttamaan meidän puolustajia kehittymään uudelle tasolle.”

 

Kuvat: Tauvon Paikka,  Kajaanin Hokki

 

U20-JOUKKUEEN PÄÄVALMENTAJA KIM WIKSTRÖM SIIRTYY RANSKAAN – JUHA NURMISESTA UUSI U20-PÄÄVALMENTAJA

Viime kaudella TUTOn U20-joukkueen päävalmentajana toiminut Kim Wikström siirtyy Ranskaan valmentamaan Chamonixin alueen U20-joukkuetta. Samalla hän toimii myös nuorempien ikäluokkien urheilujohtajana. 

Toimitusjohtaja Dani Aavinen on iloinen Wikströmin saamasta mahdollisuudesta edetä valmentajan urallaan kansainvälisiin ympyröihin: “Kim Wikström on tehnyt hyvää työtä U20-pelaajien kanssa ja meillä oli hänen kanssaan sopimus kaudesta 2022-23, mutta luonnollisestikaan emme halunneet olla hänen urakehityksensä esteenä, kun hän sai noin mielenkiintoisen tarjouksen ulkomailta. Kiitämme Kimiä yhteistyöstä ja toivotamme menestystä uusiin haasteisiin. Au revoir Kim!”, toivottaa Aavinen.

Wikström kertoo jättävänsä TUTOn kiitollisena: “Haluan kiittää TUTO hockeyta luottamuksesta ja kuluneesta kaudesta. Lisäksi haluan kiittää TuTo ry:tä hyvästä yhteistyöstä ja tuesta viimeisen kahden kauden aikana, jolloin pääsin valmentamaan myös U18 joukkuetta. Pääsin työskentelemään hienojen ihmisten kanssa arjessa ja uskonkin, että kontakti tulee säilymään myös tulevaisuudessa. Uusi mahdollisuus Ranskasta avautui yllättäen ja perheen yhteisellä päätöksellä päätimme, että nyt on meille oikea hetki tarttua uuteen haasteeseen urheilujohtajana ja U20 päävalmentajana Alpeilla. Kiitos toimistoväelle, valmentajille ja toimihenkilöille, keiden kanssa sain työskennellä viimeisen kahden kauden aikana. Erityiskiitos Svenille, joka oli tuki ja loistava ystävä, sekä pelaajille, kenelle toivon kehitystä ja menestystä tulevaan. Merci et bon chance pour l’avenir!” 

Wikströmin lähdön seurauksena U20-päävalmentajan etsintä aloitettiin välittömästi ja nopeasti päästiin kokeneen Juha Nurmisen kanssa sopimukseen. Nurminen on aiemmin valmentanut Kiinan maajoukkuetta ja HC Indians Kaarinaa päävalmentajana, ja viime kaudella hän oli Kajaanin Hokissa Pasi Räsäsen aisaparina.

“Olen innoissani uudesta projektista, joka kieltämättä lopulta tuli eteen aika nopeasti. Täällä Kupittaalla on loistavat olosuhteet toimia ja uskon, että tästä saadaan pelaajien kanssa hyvä kausi aikaiseksi. Täällä pelaajat pystyvät harjoittelemaan olosuhteiden puolesta loistavasti ja valmentajana pyrin antamaan mahdollisimman hyvät eväät kehittyä huippupelaajiksi. Seuralla on  kova halu kehittää omia pelaajiaan Mestikseen ja se on tulevaisuudessa myös hyvä mittari valmennukselle. Läheinen yhteistyö Mestiksen ja U18 valmennuksen kanssa on tietysti iso asia, joka on jo nyt lähtenyt sujuvasti käyntiin.  Oma tavoite on auttaa joukkueen pelaajia kehittymään ihmisinä, urheilijoina ja jääkiekkoilijoina – nimenomaan vielä tässä järjestyksessä”, kertoo Nurminen.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää