TUTO Hockeyn puolustukseen uutta ja vanhaa

TUTO Hockey on tehnyt sopimukset kolmen puolustajan kanssa kaudesta 2016-17. TUTOn oma kasvatti Niko Karhu jatkaa turkulaisten riveissä myös ensi kaudella. Uusina kasvoina TUTOn takalinjoja tulevat vahvistamaan Nico Vuorijärvi ja Kalle Valtola.
 
Karhu jatkaa TUTOssa
TUTO Hockey on solminut pelikauden 2016-2017 kattavan jatkosopimuksen TUTO-kasvatti Niko Karhun kanssa. Karhu on turkulainen TUTO-kasvatti, joka debytoi Mestiksessä jo 17-vuotiaana. Hän on edustanut TUTOa 108 ottelussa, joissa on syntynyt tehot 3+10. Kuluneella kaudella Karhu kuului siihen harvinaiseen joukkoon, jotka pelasivat Mestiksessä kaikki 50 ottelua.
 
Karhu pelasi viime kaudella kaikki runkosarjan pelit (kuva: Tauvon Paikka)
-Oman kasvatin jatko on aina hieno asia, Karhu vakiinnutti viime kaudella selkeästi pelipaikkansa Mestiksessä. Nikon kaltaisia isokokoisia puolustajia tarvitaan jokaisessa menestystä tavoittelevassa joukkueessa, Nikolla alkaa olemaan sen verran kokemusta miesten peleistä, että häneltä voidaan odottaa ensi kaudella enemmän, kommentoi TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.
 
Valtola ja Vuorijärvi uusina kasvoina TUTOn puolustukseen
TUTO Hockey on solminut pelikauden 2016 – 2017 kattavan sopimuksen Kalle Valtolan ja Nico Vuorijärven kanssa, Vuorijärven sopimuksessa on tryout-pykälä.
 
Lietolainen TPS-kasvatti Kalle Valtola on pelannut viimeisen kaksi kautta Rauman Lukon A-junioreissa. Kiekollisesti erittäin lahjakas Valtola voitti C-junioreiden SM-liigan parhaan puolustajan palkinnon kaudella 2010-2011. Kaudella 2012-2013 Valtola voitti B-junioreiden SM-liigan parhaan puolustajan ja runkosarjan parhaan pelaajan palkinnot, tuolla kaudella syntyivät ennätyksellisesti tehot 48 ottelussa 24+34=58. Yhden A-juniori kauden jälkeen Valtola siirtyi Raumalle.
Kalle Valtola on loistanut aiemmin juniorisarjoissa (kuva: Tauvon Paikka)
 
-Valtola on hyvin mielenkiintoinen pelaaja jonka vahvuudet ovat hyvin tiedossa, Kallella on poikkeuksellista taitoa pelaamisen suhteen. Varsinkin ympäristön muutoksen uskon tekevän Valtolalle hyvää, koska nyt häntä rohkaistaan pelaamaan vahvuuksiensa mukaisesti, luonnehtii Aittola tuoretta vahvistusta.
 
Helsinkiläinen Nico Vuorijärvi pelasi kuluneella kaudella RoKi:ssa Mestistä 28 ottelua joissa syntyivät tehot 4+8=12 ja huomion arvoisesti plusmiinustilastossa +2. Loppukauden Vuorijärvi edusti Norjan divisioonassa Nes IK joukkuetta. Vuorijärvi on Jokereiden junioreita, joka pelasi ennen viime kautta useamman vuoden Suomi-sarjaa. Suomi-Sarjan 43 ottelussa kertyivät tehot 7+22=29.
 
Nico Vuorijärvi pelasi viime kaudella RoKissa (kuva: Tauvon Paikka)
 
– Vuorijärvessä on hyvää potentiaalia läpimurron tekoon hieman varttuneemmalla iällä. Jokereiden jälkeen Nicolla meni muutama kausi vähän siellä ja täällä, mutta viime kaudella hän pelasi RoKissa erittäin hyvää jääkiekkoa. Vuorijärvi on erittäin sisukas pelaaja puolustussuuntaan ja kiekollisesti pelirohkea. Nicon kanssa on sovittu tryout siltä pohjalta, että hän lunastaa paikkansa pelaavasta miehistöstä.  Jonon jatkoksi hän ei ole tulossa, eikä häntä sinne myöskään ole hankittu, kommentoi Aittola puolestaan kolmatta uutta vahvistusta.
 
Heinimäen tulevaisuus ratkeaa syksyllä
Kannattajia on paljon askarruttanut viimeiset neljä kautta TUTOa edustaneen Olli-Pekka Heinimäen tilanne. Urheilutoimenjohtaja Aittolan mukaan vastaus Heinimäen tilanteeseen saadaan vasta syksyllä.
 
– Tilanne on se, että vasta syksyllä tiedetään pystyykö Heinimäki yhdistämään edelleen jääkiekon pelaamisen ja opiskelemisen.
 
TUTO Hockeylla on 24 pelaajasopimusta valmiina kaudelle 2016-17
TUTO Hockeylla on tällä hetkellä 24 pelaajasopimusta kaudelle 2016-17. Lisäksi Karolus Kaarlehto ja Timi Lahtinen ovat koko kauden vuokralla TUTOssa TPS:stä.
 
Maalivahdit
Karolus Kaarlehto (koko kauden vuokra, TPS)
Kristian Järvinen
 
Puolustajat
Kevin Kallonen
Samu Suominen
Jere Karlsson
Kristian Tuohilampi
Anssi Virkki
Nico Vuorijärvi
Niko Karhu
Vertti Virtaniemi
Kalle Valtola
 
Hyökkääjät
Mika-Matti Hyvärinen
Aki Juusela
Aki Keinänen
Hannu Kuru
Timi Lahtinen (koko kauden vuokra, TPS)
Mikko Laine
Kalle Moisio
Tuukka Pulliainen
Aleksi Rutanen
Atte Sillanpää
Malo Ville
Juho Virtanen
Veeti Vuorio
Joonas Toivanen
Tomi Wilenius
 
TUTO Hockeyn kausikortit ovat nyt myynnissä. Muistathan, että ennakkotilaajan hinnat sekä playoff-hyvitys ovat voimassa vielä ensi viikon torstaihin (30.6.) asti. Hanki oma korttisi tästä.
 
Jaa eteenpäin:

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää

Pukukoppimyyjäiset järjestetään  lauantaina 13.4. TUTOn u20-joukkueen kauden viimeisen kotiottelun yhteydessä Mestis-joukkueen pukukopissa kello 15-16 välillä! Myynnissä...

Lue lisää

TUTOn toimitusjohtaja Kimmo Hollménin kiitokset kaudesta 2023-2024 364 päivää sitten astelin ensimmäisen kerran TUTO Hockeyn toimistolle...

Lue lisää