TUTO Hockeyn lisenssihakemuksen hylkäysperusteet ja avoimet vastineet kommentteineen

TUTO Hockey on tiistaina 12.12.2023 lähettänyt Liigan lisenssikomitealle vastineet Liiga-lisenssihakemukseensa pyydettyihin lisäselvityksiin.  TUTO Hockey Oy on vastaanottanut sähköpostilla keskiviikkona 20.12.2023 lisenssikomitean hylkäyspäätöksen. Torstaina 28.12.2023 pidetyssä tiedotustilaisuudessa TUTO Hockeyn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää avasi lehdistölle kaikki lisenssikomitean toimittamat uudet hylkäysperusteet ja kertoi vastineet. TUTO Hockey on ilmoittanut tyytymättömyydestään päätökseen urheilun oikeusturvalautakuntaan.

 

Lisenssikomitean antamat hylkäysperusteet (tummennetulla tekstillä) ja Tuomas Haanpään kommentit (alla).

  1. Yhtiökokouksen vahvistama tilinpäätös kaudelta 2022-2023 puuttui.

Tilinpäätöksemme on ollut myöhässä ja saimme toimitettua 12.12. mennessä hallituksen hyväksymän tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen, mutta yhtiökokousta ei saatu aikataulusyistä järjestymään. Tosin hallituksessa istuu yli 50 % yhtiön äänivallasta, eli sinällään yhtiökokouksen vahvistus on vain tekninen asia.

  1. Tilintarkastuskertomuksesta 21-22 puuttui tilintarkastajan allekirjoitus.

Allekirjoitusliite oli jäänyt puuttumaan, mutta sen olisi toki saanut pyytämällä. Allekirjoitusliite sähköisissä allekirjoituksissa on usein omana liitteenään, joten tilintarkastuskertomus oli toimitettu, mutta tämä unohtunut matkasta.

  1. Yhtiön OPO on negatiivinen, koska komitea ei ottanut huomioon tehtyjä korjaustoimenpiteitä.

Komitea olisi vaatinut välitilinpäätöstä, jotta korjattu opo olisi astunut voimaan. Tämä ei luonnollisesti ollut mahdollista 14 vrk aikana.

  1. Seuralla oli maksuhäiriömerkintä, joka oli riitainen. Nämä silti hoidettu, mutta komitea piti tätä hylkäysperusteena.

  2. Verojen ja eläkkeiden maksuista toimitettiin kuitit, mutta se ei riittänyt, vaan olisi pitänyt toimittaa todistukset.

Lisenssikomitealle ei riittänyt maksukuitit, vaan olisi pitänyt saada puhtaat todistukset verottajalta ja työeläkeyhtiöltä.

  1. TPS:n sitoumus hallin vuokraamisesta ei riittänyt, vaan olisi pitänyt olla sopimus.

Sitovaa sopimusta on mahdoton tehdä, jollei meillä ole tiedossa päivämääriä. Näitähän ei ole olemassa, joten sinällään allekirjoitettu sitoumus vuokrauksesta olisi mielestämme täyttänyt vaateen.

  1. Aiemmilta vuosilta seuran OPO ollut negatiivinen.

Pitää paikkaansa, mutta Suomen laki ei velvoita yhtiötä toimimaan positiivisella opolla, vaan ilmoittamaan opon menetyksestä. Näin on toimittu ja nyt taserakenne muutettiin siten että opo korjaantui, mutta komitea ei katsonut toimia riittäväksi koska välitilinpäätöstä ei ollut tehty.

  1. Seuralla ei ole näyttöä urheilullisesta menestyksestä viimeiseltä kolmelta kaudelta.

Näkemyksemme mukaan Liiton ja Liigan välinen sopimus ei edellytä mestaruutta, vaan pitkäjänteistä urheilutyötä ja -menestystä. TUTO on ehdottomasti sitä mieltä, että mestaruus tulisi olla edellytys, mutta nyt pelattiin näillä säännöillä, mitkä ovat voimassa tällä hetkellä. Tulkinnanvara on suuri ja tulkitsemme tätä hyvin eri lailla kuin komitea.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää