TUTO HOCKEYN HARJOITUSJAKSO KÄYNNISTYNYT JA JOUKKUERAKENNUS ETENEE

Pelaajat aloittivat tämän viikon tiistaina valmistautumisen seuraavaan kauteen. Treeneissä huomioidaan poikkeustilanne ja apuna on nykyaikainen teknologia.

Suomessa ja maailmalla jylläävä koronavirus on estänyt yhteisharjoitusten järjestämisen. TUTO Hockeyn pelaajat treenaavatkin tällä hetkellä joko yksin tai maksimissaan muutaman hengen pienryhmissä. Seura on reagoinut tilanteeseen investoimalla Polarin sykemittausjärjestelmään, joka on yhteydessä pilvipalveluun.

– Jokaiselle pelaajalle on hankittu Polarin sykemittauskello ja -vyö, joita he käyttävät aina harjoitellessaan. Järjestelmä kerää tietoa pelaajan harjoittelusta valmennuksen nettisovellukseen. Tältä pohjalta treenien toteutumista ja kunnon kehittymistä voidaan seurata tarkasti, kertoo edustusjoukkueen ja A-nuorten fysiikkavalmennuksesta vastaava Harri Niemi.

Uuden teknologian mukana kulkee kullekin pelaajalle räätälöity harjoitusohjelma. Tehokkaamman datankeruun ja analysoinnin ansioista TUTOn fysiikkavalmennus nousee aivan uudelle tasolle.

– Olen käynyt treeniohjelmat henkilökohtaisesti läpi jokaisen pelaajan kanssa ja tavoitteenmäärittelyt on tehty yhteistyössä. Vaikka isommat pallopelit ja jokakesäiset vapaaotteluharjoitukset on toistaiseksi korvattu muilla lajeilla, toivon, että jossain vaiheessa kesää päästään taas myös vääntämään ja kamppailemaan, Niemi summaa.

Joukkueenrakennus etenee hyvässä tahdissa

TUTO Hockeyllä on tällä hetkellä kasassa 16 pelaajasopimusta. Joukkuetta on tällä kertaa rakennettu valmennuksen ja toimitusjohtajan yhteistyönä.

– Maalivahdit edustukseen ja A-nuoriin on jo sovittu, ja edustuksen runko on muutenkin pitkällä. Joukkue kaipaa vielä yhtä tai kahta kärkiosaaja, päävalmentaja Antti Virtanen sanoo.

Pelaajamarkkinoiden myllerryksen takia hankintojen suhteen ei olla hötkyilemässä.

– Katsomme rauhassa, minkälaisia kaloja lahdessa uiskentelee. Kaiken kaikkiaan joukkue tulee olemaan hyvä kombinaatio takuuvarmoja jatkajia, muutamia uusia hankintoja ja omista A-nuorista edustukseen nousseita pelaajia, Virtanen avaa.

Ensi kaudella Mestikseen tuleva sääntö kolmesta 2001-syntyneestä pelaajasta on otettu tyytyväisenä vastaan.

– Toistaiseksi olemme ainoa seura Suomessa, joka tarjoaa saman katon alla sekä miesten Mestis-pelejä että Nuorten SM-liigaa, joten uusi sääntö tukee rekrytointejamme A-nuoriin.

-Ensi kaudella tulee olemaan kova kilpailu siitä, kuka pääsee edustukseen mukaan täyttämään 01-pelipaikkoja. Pelaajatuotantomme kannalta tämä on erittäin hyvä asia. Viime aikoina olemmekin keskittyneet tiiviisti näiden U20-pelaajien kartoitukseen yhdessä Tommi Elomon kanssa, Virtanen summaa.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää