TUTO Hockey Oy tarttuu vakavaan aiheeseen

TUTO Hockey Oy:n tietoon tuli epäilys, että sen U20-joukkueen pelaaja olisi mahdollisesti syyllistynyt huumaavien aineiden väärinkäyttöön. Seura suhtautui vihjeeseen vakavasti ja asia saatettiin heti poliisin tietoon ja tutkittavaksi. Poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että epäily oli aiheellinen ja kyseisen pelaajan lisäksi tapaukseen liittyi muutamia muita U20-joukkueen pelaajia. Asiaan liittyvien pelaajien henkilöllisyys on selvillä, ja heidän kanssaan käydään keskustelut ja aloitetaan tarvittava toimenpidemenettely välittömästi. Myös jääkiekkoliittoa on konsultoitu mahdollisista pelaajien kurinpitomenettelyistä.

U20-joukkueen pelaajat ovat nuoria ihmisiä, joita seura pyrkii vahvasti tukemaan kohti terveellisiä elämäntapoja. Ilmi tulleiden tapahtumien vuoksi seura on päättänyt aloittaa välittömästi toimet sen eteen, että päihteiden väärinkäyttöä ei enää tapahtuisi. TUTO Hockey Oy haluaa osoittaa, että seura on nyt urheilijoidensa tukena ja sitouttaa heidät päihteettömyysohjelmaan. Lisäksi teemme yhteistyötä TuTo Ry:n kanssa niin, että myös sen alla toimivat vanhimmat juniorijoukkueet (U18, U17 ja U16 -ikäryhmät) tulevat osallistumaan ehkäisevän päihdetyön päivään, jossa mukana on Avominne-klinikoilta Marko Jantunen ja huumepoliisi. Ehkäisevän päihdetyön päivä oli suunnitteilla ensi vuoden puolelle, mutta nyt ilmi tulleen tapauksen johdosta sitä aikaistettiin ja se järjestetään 2-3 viikon kuluessa. Tämän lisäksi on suunnitteilla muitakin toimenpiteitä.

Tärkeintä on tehdä yhdessä työtä sen eteen, että nuorilla on mahdollisimman selkeä kuva päihteiden käytön haitoista ja vaaroista – sekä niiden vaikutuksesta urheilijan uraan.

”Olemme ottaneet ilmi tulleen huumausaineiden käytön hyvin vakavasti ja toimineet asian selvittämiseksi yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Olemme kiitollisia siitä, että saimme vihjeen, jonka avulla saimme mahdollisuuden tarttua tilanteeseen. Toivomme, että kaikki nuorten kanssa työtä tekevät ja heidän elämäänsä seuraavat toimisivat samalla tarkkaavaisuudella. Vain näin toimimalla pystymme yhdessä puuttumaan päihteiden väärinkäyttöön tarpeeksi varhaisessa vaiheessa, mieluiten tietenkin ennaltaehkäisemään sen kokonaan.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että tapahtumaan liittyy ainoastaan pieni osa joukkueesta, ja tilanteen yleistäminen joukkueen tasolle olisi väärin joukkueen muita pelaajia kohtaan. Seurana emme hyväksy huumausaineiden käyttöä missään tilanteessa”, toimitusjohtaja Dani Aavinen kiittää toimiin johtaneesta vihjeestä.

Jaa eteenpäin:

Mestis-seurojen tiedote Mestis-seurojen puheenjohtajat järjestivät torstaina 30.11. yhteisen tapaamisen, jossa aiheena oli Mestiksen rooli tulevassa suomalaisen...

Lue lisää

TUTOn Liiga-lisenssihakemus on edelleen voimassa TUTO Hockey on tänään, tiistaina 28.11., saanut Liigan lisenssikomitean puheenjohtajalta tiedon,...

Lue lisää

Joulukuu lähestyy kovaa vauhtia, ja TUTOn joulutuotteet on nyt myynnissä! MIkäli jokin paketti kiinnostaa, tai kaipaat...

Lue lisää