TUTO Hockey Oy paransi liiketulosta 292 000 euroa – tulos plussalle

TUTO Hockey Oy:n liikevaihto kasvoi tilikaudella 1.5.2015-30.4.2016 12,9 %, eli 104 000 euroa vuoden takaiseen verrattuna. Samalla liiketulos parani peräti 292 000 euroa ollen reilun 3 000 euroa plussan puolella. Voitollinen liiketulos on ensimmäinen lähes kymmeneen vuoteen.

– Huolimatta urheilutuloksellisesti vaikeammasta kaudesta ja suljetun Liigan aiheuttamista markkinointihaasteista, onnistuimme kääntämään vuosia kestäneen raskaan tappiokierteen voitolliseksi. Onnistumisen voidaan laskea syntyneen monen tekijän summana – aiempaa tarkempi budjetointi, tiukka budjettikuri sekä aktiivinen yritysmyynti olivat kurssinkäännön avaintekijöitä.

– Nyt voidaan rehellisesti todeta, että nykyisyys ei ole enää ongelma, mutta vanhat velat painavat vielä pitkään aiheuttaen haasteita kassan riittävyydelle ja maksuvalmiudelle, TUTO Hockey Oy:n toimitusjohtaja Dani Aavinen kertoo.

– Valitettavasti lähellä nollaa oleva tulos ei riitä meille. Jotta vanhat velat saataisiin jollakin aikataululla hoidettua, tulisi meidän kyetä tekemään tuntuvasti voittoa joka kausi. Tämä tavoite onkin huomioitu jo tulevan kauden budjetissa, mitä on vielä entisestäänkin kiristetty. Uskoisin, että kulupuolella alamme olla tasolla, josta ei ole enää mahdollista leikata, ettemme säästä itseämme hengiltä. Jatkossa tullaan keskittymään jälleen myynninkasvuun ja myös toiminnan kehittämiseen.

TUTOn yleisökeskiarvo kasvoi

TUTOn yleisökeskiarvo oli menneen kauden kotiotteluissa 1570 ja kolmessa playoff-ottelussa vähän päälle 1800. Tämä tarkoitti 55-68 % täyttöastetta Marli Areenalla.

– Huolimatta suljetusta Liigasta ja yleisestä yleisömäärien laskutrendistä, meillä katsojakeskiarvo jopa nousi hivenen. Tämä saavutettiin aktiivisilla toimenpiteillä, kuten lähiöpelikonseptilla, opiskelijapeleillä, erilaisilla kampanjoilla sekä asiakaskokemukseen panostamisena. Uskon, että pystymme jo nyt tarjoamaan hinta-laatu-suhteelta erinomaisen jääkiekkoelämyksen niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaillekin. TUTOn peleihin tullaan mielellään uudelleen ja tuodaan kaveritkin mukana. Tilaa hallissa on vielä, joten töitä riittää. Yleisökeskiarvon hallittu kasvattaminen onkin yksi tulevien kausien keskeisistä tavoitteista.

Aavisen mukaan nyt saavutettu tulos osoittaa, että talous on saatu oikealle uralle ja tästä on hyvä jatkaa.

Tämä tulos antaa meille hyvän ja terveen lähtökohdan alkavalle kaudelle. Ilman takaiskuja tulemme tekemään ensi kaudesta voittoa 35-50 000 euroa. Hyvällä urheilullisella tuloksella tuo summa voi olla vielä paljon suurempi.
Huolimatta kulukuurista, meillä on erittäin kilpailukykyinen joukkue ensi kauden Mestikseen. Joukkue on erinomainen sekoitus Mestis-kokemusta sekä turkulaisia nuoria, urallaan eteenpäin pyrkiviä lupauksia.

Jaa eteenpäin:

Takkunen pelasi tammikuussa kahdeksan ottelua tehoin 4+2=6, teholukeman ollessa +6. Takkusen maaleista kaksi oli ottelun voittomaaleja,...

Lue lisää

Keskiviikkona saadaan Tampereelle suuntaavaan bussiin mukaan joukkuetta vahvistamaan Rauman Lukon puolustaja Onni Korkka ja hyökkääjä Kim...

Lue lisää

Sairastupaa ei vielä saada täysin tyhjäksi, joten Rauman Lukon hyökkääjät Kim Nieminen ja Sami Päivärinta liittyvät...

Lue lisää