TUTO Hockey kaatoi Sportin

TUTO Hockeyn kokoonpano koki ikävän muutoksen aivan ottelun alla, kun joukkueen NHL-vahvistus Matt Bradley loukkasi itseään sen verran, ettei pystynyt pelaamaan. Hänen paikalleen nousi pikahälytyksellä Janne Öfverström.

Kotijoukkue ei kokeneen NHL-avun perään jäänyt ihmettelemään, vaan latoi jo ottelun avauserässä 2-0 lukemat taululle.

Ensin kotiyleisöä huudatti kapteeni Antti Virtanen, jonka syöttöyritys ylivoimalla muutti suuntaa Sport-puolustajan mailasta ja kiekko painui ohi hölmistyneen Jarno Laitisen.

– Erittäin hyvä startti saatiin peliin. Joutava jäähy ja halpa maali, jonka myötä pelin suunta kääntyi, totesi Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen.

– Tykkäsin koko illasta, lukuun ottamatta tuomarityöskentelyä. Sirkus lähti käyntiin sillä saralla käyntiin jo ensimmäisessä erässä, puolestaan tylytti Juhani Tamminen.

Toisen maalin taustalla oli TUTOn väkkärämäinen nelosketju. Teemu Aarnio upotti kiekon lopulta käytännössä tyhjään maaliin Markus Mäkisen ja Anton Kokkosen hyvän pohjustuksen päätteeksi.

– Kyllä tietysti joukkueelle tietyllä tapaa kova paikka, kun noin iso pelaaja jää pois alkulämmön jälkeen. Muiden pitää siinä kohtaa ottaa enemmän vastuuta, kommentoi Bradleyn tilalle nostettu Öfverström.

 

'Tommi Virtanen oli jälleen yksi iso palanen kolmen pisteen illassa.

 

JÄÄHYJEN SÄVYTTÄMÄ TOINEN ERÄ

Toisessa erässä TUTOlle tarjottiin mahdollisuutta tehdä lisää maaleja ylivoimalla. Lukuisista ylivoimatilanteista huolimatta ottelun kolmas maali syntyi tasakentällisin. Sport oli juuri saanut tapettua alivoimansa, kun Aki Keinäselle pelattiin paikka maalin takakulmalle, eikä maaliruisku tästä erehtynyt, vaan siirsi isännät kolmen maalin karkumatkalle.

– Taas pääsi vastustaja liian pitkälle eteen. Toinen erä oli todella rikkonainen ja kolmanteen kasvettiin, mutta tällä kertaa kiri ei riittänyt. Tuska näkyi. Meillä on tässätappioita alla ja vastassa kova joukkue, ehkä se teki maalinteon normaalia vaikeammaksi, Räsänen murehti.

Sportilla oli erän aikana myös omat paikkansa päästä peliin mukaan, mutta Tommi Virtanen TUTOn maalilla esitti aivan ilmiömäisiä torjuntoja ja piti täten maalinsa koskemattomana. Joukkueen tuore varakapteeni Mikael Aaltonen sanoikin toisen erän jälkeen, millä asenteella kolmanteen erään lähdettiin:

– Kolme pistettä joukkueelle ja Tommille se puuttuva nollapeli, Aaltonen sanoi jämäkästi.

Ottelun komein torjunta nähtiin toisen erän lopulla, kun Sport pääsi pelaamaan ylivoimaa. Sportin Erik Riska pääsi laukomaan b-pisteiden välistä suoraan syötöstä, mutta Tommi Virtasen ilmiömäinen torjunta ryösti haaveet vaasalaisten kavennusosumalta.

Aivan täydellisesti ei Aaltosen lanseeraama suunnitelma toiminut, sillä ajassa 50.01 Virtasen nollapeli särkyi. Tomi Pekkala laukoi tulisesti tolppaan ja Erik Riska kävi siirtämässä irtomuikun maaliin.

Sport sai maalistaan lisää virtaa ja onnistui kaventamaan tilanteen 3-2:een ajassa 54.52. Maalista vastasi jälleen sama mies, Erik Riska.

Ottelussa ei enempää osumia nähty, joten kolme pistettä jäi Turkuun.

Matt Bradleyn lisäksi kotijoukkueen Antti Virtanen joutui jättämään ottelun kesken. Suoraan päähän kohdistunut taklaus meni täysin ohi ottelun tuomareilta. Bradleyn tilaa Tamminen kommentoi lyhyesti:

– Olen opetellut tätä munkkilatinaa sen verran, että Bradleyllä on alaraajavamma, Tami tyytyi kommentoimaan.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää