TUTO Hockey jäädyttää 2000-luvun tehoketjun pelinumerot

Juhlaottelun yhtenä suurena kohokohtana tulee olemaan TUTO Hockeyn historian neljäs pelinumeroiden jäädytystilaisuus. Urpo Ylönen (1), Seppo Lindström (4), Kari Johansson (16) ja Jouni Tuominen (20) saavat seurakseen TuTossa 1990- ja 2000-luvuilla pelanneet Markku Vuorisalon (10), Atte Saunamäen (17) ja Tero Forsellin (39). Kyseinen trio muodosti 1990-2000 luvuilla todellisen tehoketjun.

#10 Markku Vuorisalo | 449 ottelua, tehoin 168+163=331.

Naantalin VG-62:ssa kiekko-oppinsa saanut, mutta jo teini-iässä TuTon junioreihin siirtynyt Vuorisalo nousi B-junioreista suoraan edustukseen kauden 96-97 alussa. Ensimmäisinä divarikausinaan hänen roolinsa joukkueessa oli vielä hakusessa ja ketjukaveritkin vaihtelivat tiuhaan tahtiin. Jo siinä vaiheessa hänet tunnettiin poikkeuksellisen hyvästä luistelustaan sekä kovasta ja tarkasta laukauksestaan.

Lue koko kuvaus

#17 Atte Saunamäki | 384 ottelua, tehoin 89+99=188

Sanonnan mukaan kansa pitää taiteilijoista, mutta taistelijoita se rakastaa, ja taistelija Atte Saunamäki todellakin oli. TuTon juniori pääsi jo 19-vuotiaana nuorukaisena seuran SM-liigajoukkueen kokoonpanoon. 

Lue koko kuvaus

#39 Tero Forsell | 445 ottelua, tehoin 157+358=515

Forsell oli pelaajana monipuolinen. Tarvittaessa hän puolusti nöyrästi ja pelasi tunnollisesti alivoimaa.  Vastaavasti hän oli erittäin taitava, riittävän nopea, ja hänellä oli suorastaan maaginen pelisilmä, jolla hän hallitsi kenttää niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin. Mestiksen pistepörssin vaatimaton tutolainen voitti neljästi, joukkueen sisäisen pörssin ykkönen hän oli kuusi kertaa. 

Lue koko kuvaus

 

Kutsuvierastilaisuus TUTO-alumneille

TUTO Hockey kutsuu kaikki TUTO:n edustuksessa pelanneet tai toimineet henkilöt kutsuvierastilaisuuteen juhlaotteluun Lundén-päätyravintolaan. Tapahtumaan osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumisen, joka aukeaa myöhemmin. 

 

TUTO Hockey Hall of Legends -näyttely

Pelinumeroiden jäädytyksen ohella TUTO Hockey lisää Kupittaan jäähallin TUTO Hockey Hall of Legends – näyttelyyn uusia henkilöitä, jotka uutisoidaan myöhemmin.

 

Jaa eteenpäin:

TUTO-turnaus pelataan elokuisena viikonloppuna Rajupaja Areenalla Mestiksen kärkijoukkueiden kesken! Mukana on isäntäjoukkueen lisäksi viime kauden finaalikaksikko:...

Lue lisää

TUTO Hockeyn, tulevan kauden pelaajatilanne näyttää lähes valmiilta. Urheilukoordinaattori Jouni Virpiö kuvailee joukkueen tilannetta seuraavasti: ”Meillä...

Lue lisää

Tervetuloa ensimmäiselle TUTO x MONNI Summer Hockey Campille! Kaarinan jäähallissa 12.-15.6. kiekkokipinä syttyy ja luistelutaito kehittyy!...

Lue lisää