TUTO Hockey ja Salon Kiekkohait yhteistyöhön

Uusi yhteistyösopimus takaa lisää peliaikaa TUTOn pelaajille ja lisää näkyvyyttä Salon kiekkoilulle. Lähtölaukaus yhteistyölle nähdään jo 9.8., jolloin Salossa pelattavassa harjoitusottelussa kohtaavat Kiekkohait ja TUTO. Ottelun järjestely on Kiekkohaiden vastuulla, jolloin myös ansaintalogiikka on saman suuntainen – tuotto kilahtaa salolaisten kassaan.

TUTO Hockeylla on tällä hetkellä 27 pelaajasopimusta ja ensi maanantaina alkavalle Training Campille on ilmoittautunut tähän mennessä 14 pelaajaa. Selvää on, että kokoonpanon ulkopuolelle jää väkisinkin terveitä ja hyviä pelaajia. Tässä kohdin katseet kääntyvät Saloon.

– Me saamme tänne hyviä pelaajia, joille pystymme tarjoamaan peliaikaa. Ei me oltaisi parempaa yhteistyökumppania löytää, muotoili Kiekkohaiden toiminnanjohtaja Panu Heinistö.

TUTO Hockeyn päävalmentaja Juhani Tamminen on samoilla linjoilla.

– Kehittyäkseen pelaaja tarvitsee kahta asiaa. Laadukasta valmennusta, sekä tietysti riittävästi peliaikaa, luonnehtii Tamminen.

Kiekkohaiden päävalmentaja Mikko Perämäki, toiminnanjohtaja Panu Heinistö, Juhani Tamminen, Santtu Kiili ja Kai Ortio.

 

”AJATUSMAAILMA MUUTTUNUT”

Salon Kiekkohailla oli viime kaudella vastaavanlainen yhteistyösopimus Turun Palloseuran kanssa. Yhteistyö ei kuitenkaan toiminut täysin odotusten mukaan.

– Meille tuli yllätyksenä TPS:n pelaajaringin kapeus. Toinen haittatekijä oli tasoero. Kun väliin jää yksi sarjaporras, ei siirtyminen tapahdu luonnollisesti. Mestis on tässä suhteessa sopivampi. Pelillisen puolen lisäksi tässä tietysti houkuttelee ”Tamin” mielenkiintoinen persoona, jonka vetovoima näkyy esimerkiksi TUTOn Training Campin kokoonpanon laajuutta silmäillessä, Heinistö taustoittaa.

Kiekkohailla on voimassaoleva yhteistyösopimus junioripuolella TPS:n kanssa, mutta tämä sopimus ei ole missään nimessä ristiriidassa sen kanssa. Tällä hetkellä nämä sopimukset palvelevat tässä muodossa meitä parhaiten.

TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Santtu Kiili kommentoi tuoretta sopimusta tyytyväisenä. Hänen mukaansa ajatusmaailma turkulaisessa kiekkomaailmassa on jälleen muuttunut ja muuttu jatkossakin.

– Ennen oletettiin meidän olevan automaattisesti farmijoukkue liigaseuralle. Nyt tämä ajatusmalli pitää hyvästellä. Meidän piti löytää yhteistyökumppani, joka palvelee meitä parhaiten, Kiili linjaa.

Sopimuksen tarkoituksena ei ole hyödyttää pelkästään TUTOa, vaan auttaa nostamaan myös salolaista kiekkoilua kohti Mestistä. Alueella on valtavasti potentiaalia, jota tämän sopimuksen myötä saadaan paremmin hyödynnettyä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää