TUTO Hockey A:n päävalmentajan Mikko Rauteen mietteet kaudelle

Lopetit pelaajaurasi pari vuotta sitten koillismaalla. miltä tuntui lopettaa noin 15 vuotta kestänyt jääkiekkoilijan ura?

Urani päättäminen ei loppujen lopuksi ollut vaikea päätös. Päätin jo aikaisemmin, että jos 30-vuotiaana ei ole selkeää kehitystä uralla tapahtunut niin lopetan kiekon ja siirryn ”oikeisiin” töihin. Myös yleinen taloudellinen tilanne maailmalla heijastui päätökseeni sillä palkkoja alettiin ajamaan alas ja se heijastui nimenomaan ns. kolmannen kentän pelaajiin. Ulkomaille siirtyminen ei enää kiinnostanut ja pelaaminen liigan jälkeen Mestiksessä ei enää motivoinut. Viimeinen lukko oli loukkaantumiset ja varsinkin selän ongelmat joten päätös lopettamisesta oli helppo. Jälkeenpäin en ole kertaakaan päätöstäni harmitellut.

Mitä kautta päädyit tutohockeyn nuorten mestis- joukkueen valmentajaksi?

Valmensin kaksi vuotta TUK-V:n edustusjoukkuetta kakkosdivisioonassa. Siellä suurin tavoite oli saada joukkue harjoittelemaan kunnolla jossa onnistuin. Myös pelit sujuivat kohtalaisesti. Viime keväänä Santtu Kiili otti yhteyttä minuun ja kertoi että he haluaisivat minut TUTO Hockeyn A- junioreiden valmentajaksi. Se, että A-joukkue siirtyi OY:n alle, oli tärkeä palanen että lähdin toimintaan mukaan. Myös se tottakai että TUTOssa lähdettiin rakentamaan uutta TUTOa Juhani Tammisen johdolla. Mietin päätöstä noin kuukauden ajan ja kun kotoa vaimo näytti vihreää valoa sekä työpaikaltani(CITYWORK Turku Oy) Matti Linnela samoin niin päätin lähteä haasteeseeni. Mukaan toiseksi valmentajaksi lähti lapsuudenystäväni Ville Aarnio, joka on myös pelannut A-junioreihin asti jääkiekkoa.

 

Sitten kevään 2008 tuton a- junnujen taival nuorten a- divisioonassa (nykyään siis nuorten mestis) on menestykseltään ollut korkeintaan keskinkertaista. mitkä ovat nyt joukkueen tavoitteet kun lähdetään kauteen 2012-13?

Joukkueen ensimmäinen tavoite on ensimmäisessä vaiheessa neljän parhaan joukkoon pääsy ja sitä kautta paikka kahdeksan parhaan Nuorten Mestis- joukkueen sarjaan. Kun tähän päästään niin ilmoitetaan seuraava tavoite. Seuralta on tullut oma tavoite A-junioreille: ” keväällä 2014 liigakarsinnoissa viimeistään”. Tästä johtuen olemme nuorentaneet joukkuetta täksi kaudeksi tulevaisuutta silmällä pitäen


A- junnujoukkueen valmentaminen ei aina välttämättä ole kiitollinen tehtävä mm. siksi että osa pelaajista kauden mittaan suorittaa maanpuolustusvelvollisuuttaan. minkälaisena tekijänä itse tämän seikan koet?

Armeija on kysymys joka on ongelma jokaisessa A-joukkueessa. Itselläni on tällä hetkellä viisi miestä armeijassa ja uskon että he pääsevät hyvin harjoituksiin. Mutta aina tämä tilanne on inhottava valmennuksen kannalta kun ei koskaan ole varma miesten pääsystä harjoituksiin ja peleihin.


Keväällä 2008 kupittaan jäähallissa pelattiin liigakarsintaottelu tuto(a) vastaan tps(a). katsojia oli yli 1000. ääntä piisasi ja rummut paukkuivat. milloin seuraavan kerran voidaan marli- areenalla kokea samanlaista huumaa tutohockeyn a- junnujen osalta?

Lyhyt ja ytimekäs vastaus: toivottavasti jo ensi keväänä(2013) mutta viimeistään keväänä 2014.

 

Katsojia tuton a- junnujen matseissa on yleensä noin 100. reilusti lisää siis mahtuu. minkalaisen tutohockeyn a- juniorijoukkueen lupaat tuoda jäälle jotta yleisö viihtyy ja lehterit täyttyvät?

Yleisö tulee näkemään yritteliään ja periksi antamattoman joukkueen joka pelaa sydämellä. Joukkueen joka on jo selkeästi roolitettu ja ovat samalla tulevia Mestis- pelaajia TUTOn paidassa lähitulevaisuudessa.

 

Ensimmäiset pelaajakortit A-junioreiden joukkueesta on julkaistu. Joukkueeseen pääset tutustumaan lähemmin tästä

Muistathan myös TUTO Hockey A:n kotiavauksen torstaina klo 18.20 Marli Areenalla. Yleisöllä vapaa pääsy.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää