TUTO Hockey 2021-2022

TUTO Hockey julkisti kauden 2021-2022 joukkueen perjantaina 11.6. Ravintola Kupittaan Legendassa. Tapahtumassa julkaistiin 2 maalivahdin, 8 puolustajan ja 17 hyökkääjän sopimukset.

Mielenkiintoisina poimintoina esiin voidaan nostaa U18-ikäluokan maailmanmestaruuden voittanut lahjakas maalivahti Jere Huhtamaa, paluun TUTO-paitaan tekevä, yli 400 KHL-ottelun, Alexander Nikulin sekä Venäjän MHL-sarjan pistepörssin (57 ottelussa 96 pistettä) voittanut Anton Vasilev.

Meillä oli viime kaudella joukkueessamme paljon nuoria turkulaisia eteenpäin meneviä lupaavia pelaajia, joille halusimme tarjota jatkoja ja mahdollisuutta kasvaa kohti ammattilaisuutta. He ovat nyt taas vuoden kokeneempia ja läpimurron kynnyksellä. Näitä pelaajia yhdistää myös se, että he ovat urheilijoita, jotka ovat valmiita tekemään töitä unelmansa eteen. Siinä meillä on erittäin hyvä runko valmennukselle, kannattajille ja toisilleen tuttuja pelaajia. Uskomme pysyvyyteen ja jatkuvuuteen, ja odotamme että ensi kauden joukkue tulee olemaan erittäin hitsautunut, hyvähenkinen ja sitkeä sekä luisteluvoimainen ja siinä tulee olemaan myös aiempaa enemmän huippuosaamista sekä ratkaisuvoimaa, kertoo TUTOn päävalmentaja Antti Virtanen.

Julkaisimme noin vuosi sitten uuden urheilustrategian, jossa keskiössä oli yksilönkehitys ja omien nuorten pelaajien eteenpäin vieminen edustukseen ja sitä kautta kohti ammattilaisuutta. Uuden urheilustrategian ensimmäistä vuotta varjosti koronan tuomat haasteet, eikä kaikki mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti, mutta luotamme edelleen siihen, että olemme valinneet oikean polun ja sillä pysymme kärsivällisesti asioita pala palalta parantaen ja luottaen siihen, että myös tulosta alkaa tulla. Meillä oli viime kauden joukkueessa 7 toissa kauden U20-pelaajaa ja lisäksi viisi päättyneen kauden U20-pelaajaa pääsi kokeilemaan Mestiksessä, toimitusjohtaja Dani Aavinen jatkaa.

Pelaajalistassa mukana uusina pelaajina joukkueeseen liittyvistä pelaajista lyhyt kuvaus sekä valmentaja/urheilukoordinaattori Jouni Virpiön kommentit.

MAALIVAHDIT:

Jere Huhtamaa 

21-vuotias maalivahti on pelannut 2 edellistä kautta erittäin kovassa NCAA -yliopistosarjassa Merrimack College joukkueessa. Huhtamaa on erittäin lahjakas ja kunnianhimoinen maalivahti, joka on kuulunut ikäluokkansa juniorimaajoukkueisiin. Huhtamaalla on meriittilistallaan myös U18-maailmanmestaruus vuodelta 2018.

– Maalivahtina Jere on teknisesti hyvä, omaa hyvän luistelutaidon ja ymmärtää hyvin nykypäivän maalivahtipelin vaatimukset. Jere tulee olemaan isossa roolissa ensi kaudella ja uskon hänen kuuluvan Mestiksen kärkimaalivahteihin, kommentoi TUTOn maalivahtivalmentaja Kim Törnström.

Severi Soukka 

PUOLUSTAJAT:

Marek Blaha (Sopimus 2023)

Joel Lammi 

Timi Lehti 

Mikke Levo 

Rayen Petrovicky  

Jasper Rannisto 

Manu Räty (Sopimus 2023)

Kristian Tuohilampi (Sopimus 2022+1)

HYÖKKÄÄJÄT:

Tomi-Petteri Ansio (Sopimus 2023)

Roope Kallio 

Rasmus Kiik (Sopimus 2023)

Jesper Larinmaa 

Iivari Miikkulainen (Sopimus 2023)

Aleksi Poikola 

Tino Siren 

Olli Valtola 

Mark Viitanen 

Valtteri Virtanen 

Juho Virtanen 

Alexander Nikulin 

Kokenut keskushyökkääjä on pelannut urallaan yli 400 KHL-ottelua, 140 AHL-peliä ja 3 NHL-peliä. Nikulin nähtiin TUTO-paidassa kaudella 2019-2020 jolloin taitava hyökkääjä viimeisteli 11 ottelussa tehot 4+9=13.

Nikulin teki ison vaikutuksen 19-20 kaudella, joten tiedetään tasan tarkkaan mitä saadaan. Johtava kiekollinen pelaaja, vahva kamppailija, erinomainen pelintekijä, aloittaja sekä yv-pelaaja. Tuo meille paljon lisää ammattimaisuutta, johtajuutta sekä ratkaisuvoimaa kärkiketjuihin.

Anton Vasilev 

Dominoi kaksi kautta Venäjän juniorisarja MHL:ssä ja voitti sarjan pistepörssin kaudella 18-19 tehtyään 57 ottelussa huimat 96 tehopistettä (41+55). Vasilev valittiin myös KHL:n All Stars-otteluun edustamaan MHL-pelaajia kyseisellä kaudella.

– Vasilev omaa erittäin hyvät nopeustaitavuusominaisuudet, omaa hyvän pelikäsityksen ja kykenee erittäin luoviin ratkaisuihin. Tuo meille ison annoksen arvaamattomuutta ja tehoja hyökkäykseen.

Leo Ring (Sopimus 2022+1)

Ring on mielenkiintoinen hyökkääjälupaus. Olen seurannut Leon kehitystä U18-sarjasta lähtien ja kyseessä on ison potentiaalin omaava nuori hyökkääjä. Leo omaa hyvät hyökkäyspelitaidot ja pystyy tuottamaan kiekollisesti juonikkaita ratkaisuja. Ringillä on vielä paljon reserviä kehittyä fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja uskomme, että laadukas oheisharjoittelu mahdollistaa Leon kehittymisen meillä ensin hyväksi mestispelaajaksi matkalla kirkkaimpiin valoihin

Ilari Vähäuski (Sopimus 2022+1)

– Ilari on kiehtova pelaaja kokonsa, taito-ominaisuuksiensa ja maalintekotaitonsa takia. Tuttu pelaaja meille toissa kauden U20 joukkueesta. Ilari vaatii itseltään paljon ja on parhaimmillaan erittäin näyttävä pelaaja. Odotamme, että Ilari pystyy fysiikaltaan hyppäämään Mestiksen vaatimustasolle ja tuo sitä kautta kamppailua pelipaikoista meidän hyökkäykseen.

Niklas Konttila (Try out) 

Jo U16 ikäisenä TUTOon siirtynyt Konttila on taitava luistelija ja monipuolinen taitosentteri. Kehittynyt urheilijana ja harjoittelijana viimeisten kausien aikana ja tämän myötä ottanut isoja steppejä fysiikkapuolella. Tulee Leppikosken kanssa try out sopimuksella näyttämään osaamistaan ja kamppailemaan pelipaikasta TUTO-hyökkäyksessä.

Jesse Leppikoski (Try out)

– Konttilan tutkapari HCIK:sta. Hyvän fysiikan omaava monipuolinen voimahyökkääjä, joka hoitaa ruutunsa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Vahva kamppailija, joka pystyy hyvin pysymään kiekossa ja myös tuottamaan tehojen muodossa, tästä osoituksena 2 viimeistä kautta Suomi-sarjaa Kaarinassa piste per peli tahtia.

*Suluissa sopimuksen kesto. Jos ei erillistä mainintaa, niin sopimus kattaa kauden 2021-2022.

VALMENNUS/JOHTORYHMÄ:

Päävalmentaja: Antti Virtanen

Valmentaja/urheilukoordinaattori/ joukkueenjohtaja: Jouni Virpiö

Maalivahtivalmentaja: Kim Törnström

Fysiikkavalmentaja: Andreas Henricson

Luisteluvalmentaja: Tiia Hurme 

Yksilövalmentaja: Miikka Laaksonen 

 

Huoltaja: Jouni Jokila

Huoltopäällikkö: Esa Heinonen

 

Kehitysjohtaja: Kai Jansson

Toimitusjohtaja: Dani Aavinen

Hallituksen puheenjohtaja: Tuomas Haanpää

 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää