TUTO hiljensi Kuparisaaren

Sport – TUTO Hockey

2-3 VL (0-1, 2-1, 0-0, 0-1) Yleisöä: 2789

TUTO matkasi revanssiviikonlopun aluksi rakkaan kiistakumppaninsa Vaasan Sportin vieraaksi Kuparisaareen, missä Sport ei ollut menettänyt tällä kaudella vielä pistettäkään.

Sport tuli odotetusti ottelun alun erittäin kovaa ja kotijoukkueella olikin heti alkusekunneilla mahdollisuus tehdä ottelun avausmaali. Rynnistys kuitenkin laantui ja TUTO pääsi otteluun paremmin sisälle.

Ex-TUTO Mikael Aaltonen otti jäähyn, kun peliä oli pelattu 5.36. Kauaa ei Aaltonen kuitenkaan ehtinyt jäähyllä istumaan, kun Tuukka Pulliaisen aloitusvoiton jälkeen Aki Keinäsen tykki puhui, Nico Manelius sai mailan väliin ja ohjasi kiekon ohi voimattoman Joonas Kuuselan. Heti avausmaalin jälkeen Juha-Matti Rautajoki otti hyökkäyspään jäähyn ja Sport pääsi kokeilemaan ylivoimaansa. Jäähy kuitenkin kestettiin, eivätkä vaasalaiset päässeet kunnolla hätyyttelemään TUTO-maalissa hyvin pelannutta Tommi Virtasta.

Erän lopussa Juha Virtasen hyvän karvauksen tuloksena Anton Kokkonen pääsi kuin varkain nokitusten Kuuselan kanssa, mutta tällä kertaa Kuusela veti pidemmän korren. Näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin TUTOn 0-1 johtoasemassa.

Kakkoserä Sportin

Toinen erä alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. Sport tuli päälle höyryveturin lailla ja Betoni joutui venymään muutamiin loistopelastuksiin. Energisesti pelannut Pikkari Virtanen komennettiin jäähylle miettimään tekosiaan ja kotijoukkue iski tasoituksen. Maalin teki Mika Kujanpää ja syötön antoivat Eetu Heikkinen sekä Michal Kristof. Sport sai maalin jälkeen selvästi lisää energiaa ja vain muutama minuutti edellisestä Markus Nässlin iski kiekon ohi Betoni Virtasen. Syöttäjinä Robert Nyholm sekä Eetu Heikkinen.

TUTO pääsi erän loppupuolella ensimmäisen erän tavoin paremmin peliin mukaan ja paikkoja tasoitusmaaliin oli varsinkin Ville-Vesa Vainiolan ketjulla. Tasoitus tulikin hienon hyökkäyksen päätteeksi, kun Anton Kokkonen seurasi Pulliaisen vedon ja siirsi kiekon maalin perukoille, syöttöpiste myös Juha Virtaselle.

Vainiola ratkaisijana

Kolmas erä oli vauhdikas ja parhaimmat paikat olivat kotijoukkueella, mutta Betoni maalissa oli ohittamaton. Vieraiden paras paikka siunautui erän puolivälissä, kun pirteästi koko ottelun pelannut Antti Virtanen laukoi kiekon Sportin ylärimaan. Ottelun lopussa Pulliainen komennettiin helpohkosti kakkoselle, jonka aikana kotijoukkueelle tarjoiltiin ottelun ratkaisua. TUTO taisteli uhrautuvasti koko alivoiman ja näin edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla molemmat halusivat ratkaista ottelun, mutta maalivahdit olivat toista mieltä ja näin ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Siinä Betoni oli taas mies paikallaan, ja kun Vainiola hassutti kiekon Kuuselan längistä sisään kaikkien kotijoukkueen ampujien epäonnistuessa, lähtivät kaksi pistettä Grandellin luxus-bussin mukana Turkuun.

”Huomenna Kupittaalle vähintään saman verran yleisöä”

TUTO-koutsi Ismo Lehkonen kommentoi jännittävää ottelua sen tauottua.

”Huikea spektaakkeli. Olen jälleen kerran tyytyväinen ja pirun ylpeä tästä ryhmästä, joka jaksaa aina yllättää. Jos tässä yleisömeressä pystyy pelaamaan kiekollisena niin ettei mene paskat housuihin, niin me pärjätään aikuisten oikeesti tässä sarjassa. Toivottavasti huomenna on vähintään saman verran yleisöä ja samanlainen tunnelma Marli Areenalla kuin täällä Kuparisaaressa tänään”, heitti Ika pallon kannattajille.

Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen oli taistelun tauottua pettynyt.

”Neljä kertaa ollaan tällä kaudella kohdattu ja tämä oli ensimmäinen piste meille TUTOsta. Nyt nukutaan yö kotona ja huomenna lähdetään Kupittaalle hakemaan revanssia”, sanoi Räsänen.

 

Huomenna täytetään Marli Areena ääriään myöten! Hallin ovet aukeavat  klo 15.30 ja kiekko tippuu Marli Areenan jäähän klo 17.00.

Osta liput huomiseen huippumatsiin TÄSTÄ! Lauantai, sarjakärki TUTO ja vastassa kakkonen Sport. Tämän parempaa ei olekaan!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää