TUTO hakee paluuta voittokantaan Heinolassa

Peliitat – TUTO Hockey
ke 16.11.2016
Versowood-areena
 
TUTO Hockey on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan niukasti maalin erolla. Perjantaina Hermes oli Kupittaalla parempi lukemin 2-3 ja lauantaina KeuPa HT kaatoi turkulaiset kotikaukalossaan runsasmaalisessa ottelussa jatkoajan jälkeen 4-5. Heinolan keskiviikkoillassa TUTOlla on loistava mahdollisuus palata takaisin voittojen tielle ja ottaa jälleen suunta kohti Mestiksen kärkeä.
 

Tappiollisen KeuPa-ottelun jälkeen TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kertoi tiukkasanaisesti olevansa tyytymätön siihen, kuinka paljon helppoja maaleja joukkue on päästänyt maajoukkuetauon jälkeisissä otteluissa.

”Maajoukkuetauon jälkeen ollaan päästetty halpoja maaleja. Niistä pitää nyt oppia.”

Samoilla linjoilla Elomon kanssa on myös TUTO-ikoni Aki Keinänen. Mestiksen isoimmasta hauiksestaan tunnettu Keinänen muistuttaa, että TUTO pelasi tappiostaan huolimatta Keuruulla hyvän pelin, joka kaatui lopulta pariin helpompaan maaliin.

”Lauantaina pelattiin hyvä ottelu, lukuun ottamatta muutamaa helppoa virhettä. Ne kun saadaan karsittua pois, niin uskon parempaan lopputulokseen.”

Kahdesta perättäisestä tappiosta huolimatta Keinäsen usko omiinsa ei horju. Ei vaikka Heinola onkin ollut viime vuosina TUTOlle yksi vaikeimmista vieraspaikkakunnista.

”Heinola on ollut TUTOlle vaikea paikka viime vuosina, mutta luotan kyllä siihen, että nyt on löydetty sellainen käärmeenkeitto sinne, jotta voitto lähtee Turkuun.”
 

Puolustuspelin kautta ilman tyylipisteitä

Tällä kaudella TUTO oli pitkän aikaa Mestiksen vähiten maaleja päästänyt joukkue. Lauantaisen KeuPa ottelu pudotti TUTOn tuossa tilastossa sijalle neljä. Alkuviikolla harjoituksissa onkin korostettu puolustuspelin tärkeyttä.

”Alkuviikko ollaan vähän muistuteltu puolustuspelin tärkeyttä ja siitä lähdetään huomenna liikkeelle.”

Tärkeintä keskiviikon kiihkeässä vieraspelissä on pistepotin ryöstäminen Turkuun, eikä tyylipisteillä ole merkitystä. Tämän tiedostaa myös Mestiksen maalipörssiä kahdellatoista osumalla johtava Keinänen.

”Tyylipisteitä ei huomenna ole jaossa, pääasia vaan että napataan kolme sarjapistettä ja palataan voittojen tielle.”

Peliitat – TUTO Hockey ottelu alkaa keskiviikkona klo 18.30 Heinolassa. Ottelu on nähtävissä Fanseatillä ja kuunneltavissa Radio Cityltä Jani Säterin selostamana. Turussa pelin näyttää Sporttibaari Turku.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää