TUTO hakee jatkoa voittoputkelle perjantaina Jyväskylästä

Viime kauden kultakamppailun revanssi on taas haussa perjantaina 30.11. TUTO:n matkatessa Keski-Suomeen kohtaamaan KeuPa HT:n.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet perinteisesti erittäin tiukkoja ja viihdyttäviä. Viime kauden finaaleissa saatiin jännittää ratkaisua kuudenteen peliin saakka ja kuluvalla kaudella ensimmäinen peli meni Keupalle 5-3 Keuruulla, TUTO:n ollessa seuraavassa vahvempi kotona Kupittaalla 3-2. Tiukkaa on myös tämän kauden sarjataulukossa. TUTO (5.) on tällä hetkellä KeuPaa (8.) ylempänä, mutta eroa on vain kolme pistettä.

Kotijoukkueella on aina psykologinen etu, mutta TUTO on ollut kaudella erittäin vaarallinen vierasjoukkue. KeuPalla on lisäksi perjantaina takanaan keskiviikon reissaaminen RoKin vieraaksi Rovaniemelle, kun taas TUTO luistelee kaukaloon mukavan viiden päivän harjoitus- ja lepotauon lataamana. Perjantai-illan ottelu pelataan poikkeuksellisesti Jyväskylässä.

TUTO:n vahvuutena on hyvä pelaajamateriaali, josta löytyy useita kovia vastuunkantajia. Loppukauden Tapparassa pelaavan Matias Lehtosen komeita pistelukuja jahtaavat tiukasti mm. Juho Mäkelä, Aaro Löyttymäki ja Mikke Levo. Ja mikä tärkeintä, myös tolppien välistä löytyy yksi Mestiksen kovimmista maalivahdeista, Julius Pohjanoksa torjuntaprosentilla 91,8. Julle on tähän mennessä urakoinut kaikki kauden ottelut, eikä viime matsissa KOOVEE:ta vastaan päästänyt yhtään lättyä selkänsä taakse!

KeuPalla on myös sairastuvan painolastia, viimeisimpänä kova pistemies ja joukkueen varakapteeni Samuli Salonen joutui loppukaudeksi siirtymään sivuun parantelemaan. TUTO:n loukkaantumistilanne on jo helpottanut varsin hyvin, KOOVEE:ta vastaan saatiin jo Matt Nickersonkin takaisin remmiin.

Teksti: Juho Koli

Kuvat: Shaun Duncan

Marli Areenalla tarjolla kaupungin värikkäintä kiekkoa seuraavan kerran lauantaina 1.12. kun pitkänmatkan vieras Hermes saapuu haastamaan kotijoukkuetta! Liput ostat helposti täältä!

Jaa eteenpäin:

Samuel Jukuri tulee tilkitsemään TUTOn maalia perjantain kotiotteluun Kajaanin Hokkia vastaan. Ulkopuolinen apu tulee tarpeeseen, sillä...

Lue lisää

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää