TUTO FINAALEIHIN!

TUTO ja SaPKo kohtasivat jääkiekkomaailman suuressa ja maagisessa seitsemännessä ottelussa Savonlinnan tiistai-illassa. TUTO haki ottelusarjan toisen ryöstön Talvisalosta, jonka myötä se nappasi finaalipaikan itselleen.

 

SaPKo – TUTO Hockey

1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

Tilastot

Seitsemäs välierä oli saada TUTOn kannalta painajaismaisen alun, kun Rasmus Hämäläisen heitto oli päätyä TUTO-maaliin jo ottelun avausminuutilla. Tuomariston suorittama videotarkistus kuitenkin paljasti, ettei kiekko ylittänyt missään vaiheessa maaliviivaa.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä oli ajassa 03:18 vihelletty kampitusrangaistus, jota lähti kärsimään TUTOn Matias Lehtonen.

SaPKo ei jättänyt tilaisuuttaan hyödyntämättä, vaan pomppivan kiekon kesyttänyt Matias Lainio niittasi isännät 1-0 johtoon vajaan minuutin ylivoimapelin jälkeen.

Myös TUTO sai avauserässä omat ylivoimatilaisuutensa, kun ensin Jere Karlssonin naamaa runnellut Kasper Elo lensi suihkuun ja erän lopulla Jimi Kuronen komennettiin estämisestä boksiin. Seitsemän minuutin ylivoimajaksosta huolimatta ensimmäiselle erätauolle poistuttiin pässipaitojen 1-0 johdossa.

TUTO nousee rinnalle ja ohi

Toiseen erään TUTO tuli avauserästä sisuuntuneena, ja hallitsi kenttätapahtumia läpi erän. Paine katkesi ainoastaan hieman ennen erän puoliväliä, kun Juho Virtanen joutui kahden minuutin istunnolle.

SaPKo sai luotua ylivoimalla lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta uhrautuneesti kiekon eteen heittäytyneet TUTO-pelaajat ja jälleen kerran maagisesti torjunut Julius Pohjanoksa pitivät huolen siitä, ettei isännät onnistuneet tuplaamaan johtoaan.

Arvokas ja ansaittu 1-1 tasoitus näki päivänvalon ajassa 36:15, kun Niklas Näpin terävä rannelaukaus sujahti Roope Urpolahden kainalosta SaPKo-verkon perukoille. Upean kääntösyötön maaliin tarjosi röllinä paremmin tunnettu Niko Ahoniemi.

Toinen erä vaikutti pitkään päättyvän tasatilanteessa, mutta aivan erän lopussa Timi Lahtinen esitti upean soolon, jonka päätteeksi hän naulasi kiekon vihaisella laukauksella SaPKo-maalin kattoon, vieden TUTOn ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.

Valtola lyö viimeisen niitin

Kolmannen erän alkuun TUTOn ylle lankesi synkkiä pilviä, kun pudotusopelien erikoismieheksi noussut Niklas Näppi sai 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Päätöserä oli kauttaaltaan tasaista peliä aina viimeiselle kymmenminuuttiselle asti, jolloin SaPKo aloitti hurjan rummutuksen kohti TUTO-maalia.

TUTO kuitenkin kesti isäntien painostuksen, ja reilu minuutti ennen loppua Kalle Valtola iski ottelulle lopullisen niitin, heitettyään ylivoimalla kiekon Urpolahden selän kautta SaPKon maaliin.
 

Voiton myötä TUTO eteni Mestiksen finaaleihin, jossa se kohtaa runkosarjan voittaneen KeuPa HT:n. Finaalit alkavat tulevana perjantaina ja ensimmäinen kotiottelu on vuorossa tulevana sunnuntaina (8.4.) klo 17:00. Edullisemmat ennakkoliput tulevat myyntiin vielä tänään!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää