TUTO A jatkaa Nuorten SM-liigassa!

TUTOn A-nuoret varmistivat sunnuntain kotivoitolla sarjapaikkansa Nuorten SM-liigassa myös kaudeksi 2018-2019. 

TUTO A aloitti Jukureita vastaan pelatun elintärkeän ottelun todella vahvasti, iskien kaksi maalia heti avauserään. Maaleista vastasivat tammikuussa Turkuun saapunut slovakkihyökkääjä Rastislav Vaclav sekä kolmatta kautta TUTOssa pelaava Niklas Valde. Ottelun vanhetessa peli tasoittui huomattavasti, ja Jukurit iskikin 2-1 kavennuksen vajaa kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua. Tiiviisti puolustanut TUTO kuitenkin kesti mikkeliläisten tasoitusyritykset 35 kertaa torjuneen Filip Lindbergin johdolla. TUTO A:n päävalmentaja Elmo Aittolan mukaan yksi voiton avaimista oli jälleen kerran joukkueen asenne.

”Tiukka peli, kuten meillä on viime aikoina ollut tapana. Kiekollinen pelaaminen on ollut tahmeaa ja vaikeaa, mutta kuten tämän joukkueen tyyliin kuuluu, sydäntä ja taistelua löytyy niin paljon, että pystyttiin matsi voittamaan.”


Elmo Aittolan käärmekeitot takasivat TUTO A:lle paikan Nuorten SM-liigasta myös kaudelle 2018-2019 (Kuva: Shaun Duncan).
 

Sarjapaikan varmistumisella suuri merkitys

Kolmen pisteen voiton myötä varmistui, että TUTO A pelaa Nuorten SM-liigassa myös ensi kaudella. Altavastaajan asemasta kauteen lähtenyt joukkue onnistui siis näyttämään epäilijöilleen, että se kuuluu A-nuorten korkeimmalle sarjatasolle. Aittola kertoo, että kausi on ollut joukkueelle opettavainen kokemus.

”Paljon ollaan opittu siitä, miten ja millä kilpaillaan tällä tasolla sekä siitä, miten pelaajia viedään eteenpäin.”

Sarjapaikan varmistamisella on Aittolan mukaan myös kauaskantoisempia seurauksia koko TUTO Hockeyn organisaation tasolla.

”Tällä on iso merkitys koko organisaatiolle jokaiseen suuntaan. Nyt päästään aloittamaan huomattavasti aikaisemmin pelaajien rekrytointi, kun sarjapaikka on tiedossa. Tällä on merkitystä myös edustusjoukkueen rakentamisen kannalta. Organisaatio on ollut hienosti mukana A-nuorten projektissa ja edustuksen valmennus on elänyt täysillä mukana ja auttanut jokaisessa käänteessä.”

Upeasta saavutuksesta huolimatta joukkueen fokus ei ole vielä karannut kesälaitumille tai tulevaan kauteen, sillä TUTOlla riittää vielä rutkasti panosta viimeisissä otteluissa: yhden ottelun enemmän pelannut paikallisvastustaja TPS on vain kaksi pistettä TUTOa edellä, joten kaupungin ykkösjoukkueen titteli on täysin omissa käsissä. Kaupungin ykkösjoukkueen status on Aittolan mukaan oiva porkkana jäljellä oleviin otteluihin.

”Käsittääkseni moista ei ole tainnut ihan parin ihmisiän sisällä tapahtua, joten kyllähän se kiistatta tuo meille motivaatiota jäljellä oleviin peleihin.”

TUTOn A-nuorilla on edessään vielä neljä ottelua, joista se pelaa kaksi kotikaukalossa. Seuraava A-nuorten kotiottelu pelataan tulevana keskiviikkona (28.2.), kun alempaa jatkosarjaa johtava Helsingin IFK saapuu vierailulle Marli Areenalle. Liput otteluun maksavat 5€ (alle 7-vuotiaat ilmaiseksi). Tervetuloa kannustamaan TUTO voittoon!

Jaa eteenpäin:

TUTO ja hyökkääjä Topias Kaski ovat solmineet loppukauden mittaisen sopimuksen. Puolitoista kautta Jukureiden organisaatiossa viettäneen, turkulaislähtöisen...

Lue lisää

Viime viikon kolmessa ottelussa riitti tapahtumia ja käänteitä useamman otteluviikon edestä. Kaksi kotipeliä HK Zemgalea vastaan...

Lue lisää

TUTOn hyökkääjätähti Roope Ranta kävi toimittamassa Lausteen perhekuntoutuskeskukseen 100 kappaletta ottelulippuja TUTOn otteluihin. Perhekuntoutuskeskuksen johtaja Kim...

Lue lisää