Tommi Virtanen viihtyy altaassa

Tommi ”Betoni” Virtanen on treenannut Viljo Niemeläisen opeilla nyt viitisen kuukautta. Alkujaan fysioterapeutin suosittelun kautta Viljon salille tiensä löytänyt maalivahti kehuu avoimesti ”uutta” treenimuotoa. Viljon treenit ovat vaativia, mutta monipuolisia. Ja erilaisia.

 

Virtanen on yleensä aamupäivät töissä, mutta töiden jälkeen virtaa riittää vielä kolmen tunnin treenisessiolle. Yleensä lätkäjoukkueiden kesätreenit koostuvat lukemattomista juostuista kilometreistä ja tuhansista nostetuista kiloista punttisalin puolella. Nyt on kuitenkin eri ääni kellossa. Jokaisella on henkilökohtainen ohjelma, eikä joukkueena tehdä juurikaan harjoitteita.

– Varsinkin maalivahdin näkökulmasta tämä on loistavaa, kun treeniohjelmasta tehdään niin spesifi.

Altaassa tapahtuvaa treenamista hän vertaa juoksulenkin ja kuntopiirin yhdistelmään; vesi lisää vastusta sitä mukaa, mitä kovempaa itse puristaa. Loukkaantumisriski pienenee oleellisesti, kun liikeradat ovat luonnollisia. Nivelet pääsevät helpommalla.

 

 

Virtasen mukaan maalivahdin tärkeimmät lihakset löytyvät keskivartalon seudulta.

 

Pelkkiä vatsalihaksia tekemällä ei kuitenkaan kiekkoja koppailla.

Myös jalat vaativat paljon töitä, jotta liikkuminen maalin suulla on nopeaa ja sujuvaa.

Nivelten liikkeet pysyvät allastreenissä luonnollisina ja täten loukkaantumisriski on todella alhainen.

 

Tulevaan kauteen Virtanen lataa itselleen isot odotukset. Harjoittelussa on paitsi keskitytty parantamaan heikkouksia, myös korostamaan vahvuuksia. Liikkumiseen on kiinnitetty paljon huomiota.

 

 

– Viljon kanssa ollaan ihasteltu Los Angeles Kingsien Jonathan Quickin otteita. Kaveri on aivan huikeassa kunnossa ja liikkuu ihan uskomattomasti vielä jään pinnassakin, Virtanen hehkuttaa parhaillaan Stanley Cupin finaaleissa torjuvan kassarin otteita.

TUTOn joukkue Virtasen edessä on muuttunut jonkin verran. Suurin osa uusista pelaajista oli Virtaselle entuudestaan tuttuja, joten sopeutumisongelmia ei ole ollut.

 

 

– Uusista kasvoista Iiro Vehmanen on kyllä iso piristysruiske. Ei ole ollut kopissa tai salilla hiljaista hetkeä sen jälkeen, kun Iiro liittyi mukaan.

Savonlinnassa koko kaupungin suosioon noussut Vehmanen ei ole Turussa samaan asemaan vielä ehtinyt nousta, mutta Virtanen ei epäile hetkeäkään, etteikö näin tapahtuisi.

 

 

– Pieniä pilkahduksia on jo siitä nähty. En olisi ollenkaan yllättynyt, jos Paavo Nurmen patsaalla kasvaisi ensi keväänä samanlainen leukaparta, mitä Iirolla on, ”Betoni” nauraa.

 

Kun oma treeni on takana, ehtii jeesailemaan joukkuekavereiden treenaamisessa.

 

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää