Tomas Kral debytoi komeasti – heti nollapeli

TUTO Hockey – Peliitat:
4-0 (1-0, 3-0, 0-0)  TILASTOT, yleisöä: 2399

TUTO Hockey ja Heinolan Peliitat pääsivät pelaamaan runkosarjan kolmanneksi viimeistä kierrosta runsaslukuisen turkulaisyleisön edessä, kun paikalla oli peräti 2399 katsojaa. Kotiyleisön riemuksi vauhdikkaan avauserän ensimmäisestä ja samalla ainoasta maalista vastasi turkulaisten nelosketjun laitahyökkääjä Markus Mäkinen.

Todella energisesti esiintynyt nelosketju pelasi suoralla hyökkäyksellä pelin Peliittojen alueelle ja Anrei Hakulisen syötettyä kiekon laitaan Mäkiselle, joka laukoi tarkasti aivan yläkulmaan.

– Kyllä meidän tavoite oli tänne tullessa se, että pystyisimme taistelemaan täydet 60 minuuttia. Pystyimme siihen lukuun ottamatta sitä, ettemme saaneet maaleja omista paikoistamme, Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen summasi.

– Olen erittäin mielissäni, että peli päättyi näin. Aamulla puoli seitsemältä tuli tieto siitä, että on ensimmäinen lapsenlapsi tullut maailmaan. Olo on kuin 26-vuotiaalla tällä hetkellä, Juhani Tamminen sanoi tunteikkaana.

Tomas Kral torjui maalin suulla nollapelin.

 

Toisessa erässä TUTO osoitti miksi se on koko sarjan ylivoimatilaston kärkipaikalla. Aki Keinänen teki ensimmäisen ylivoimamaalin tutkaparinsa Tuukka Pulliaisen syötöstä ja Arttu Niskakangas tälläsi komealla lämärillä toisen ylivoimaosuman.

Kun vielä Tuukka Pulliainen teki Derek Famularen esityöstä isäntien neljännen osuman, päästiin erätauolle varsin mukavassa neljän maalin johdossa.

Maalin suulla TUTO-debyyttinsä tehnyt Tomas Kral esiintyi edukseen torjumalla mm. Petr Stloukalin läpiajon varsin viileästi.

Peliitat pääsi yrittämään ylivoimapelin turvin lukuisia kertoja maalintekoa, mutta Tomas Kral TUTOn maalilla hoiti uhrautuvan puolustuksen avustuksella alivoimat tyylikkäästi. Osassa torjunnoista oli mukana vähän hollywoodia, mutta yleisö näytti nauttivan nuoren maalivahdin torjuntatyylistä.

– Meidän alivoimapelaaminen toimi. Ollaan löydetty siihen sellainen rytmi, että pystymme vaikeistakin paikoista ponnistamaan, Tami lisäsi.

Kaiken kaikkiaan nuori tshekkivahti oli lopulta kentän ehdoton hahmo torjuen heti ensimmäisessä TUTOn paidassa pelaamassaan ottelussa tyylipuhtaan nollapelin.

– Neljä nolla taululla, niin ei siinä ole mukisemista, Karjalainen päätti.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää