Tomas Kral debytoi komeasti – heti nollapeli

TUTO Hockey – Peliitat:
4-0 (1-0, 3-0, 0-0)  TILASTOT, yleisöä: 2399

TUTO Hockey ja Heinolan Peliitat pääsivät pelaamaan runkosarjan kolmanneksi viimeistä kierrosta runsaslukuisen turkulaisyleisön edessä, kun paikalla oli peräti 2399 katsojaa. Kotiyleisön riemuksi vauhdikkaan avauserän ensimmäisestä ja samalla ainoasta maalista vastasi turkulaisten nelosketjun laitahyökkääjä Markus Mäkinen.

Todella energisesti esiintynyt nelosketju pelasi suoralla hyökkäyksellä pelin Peliittojen alueelle ja Anrei Hakulisen syötettyä kiekon laitaan Mäkiselle, joka laukoi tarkasti aivan yläkulmaan.

– Kyllä meidän tavoite oli tänne tullessa se, että pystyisimme taistelemaan täydet 60 minuuttia. Pystyimme siihen lukuun ottamatta sitä, ettemme saaneet maaleja omista paikoistamme, Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen summasi.

– Olen erittäin mielissäni, että peli päättyi näin. Aamulla puoli seitsemältä tuli tieto siitä, että on ensimmäinen lapsenlapsi tullut maailmaan. Olo on kuin 26-vuotiaalla tällä hetkellä, Juhani Tamminen sanoi tunteikkaana.

Tomas Kral torjui maalin suulla nollapelin.

 

Toisessa erässä TUTO osoitti miksi se on koko sarjan ylivoimatilaston kärkipaikalla. Aki Keinänen teki ensimmäisen ylivoimamaalin tutkaparinsa Tuukka Pulliaisen syötöstä ja Arttu Niskakangas tälläsi komealla lämärillä toisen ylivoimaosuman.

Kun vielä Tuukka Pulliainen teki Derek Famularen esityöstä isäntien neljännen osuman, päästiin erätauolle varsin mukavassa neljän maalin johdossa.

Maalin suulla TUTO-debyyttinsä tehnyt Tomas Kral esiintyi edukseen torjumalla mm. Petr Stloukalin läpiajon varsin viileästi.

Peliitat pääsi yrittämään ylivoimapelin turvin lukuisia kertoja maalintekoa, mutta Tomas Kral TUTOn maalilla hoiti uhrautuvan puolustuksen avustuksella alivoimat tyylikkäästi. Osassa torjunnoista oli mukana vähän hollywoodia, mutta yleisö näytti nauttivan nuoren maalivahdin torjuntatyylistä.

– Meidän alivoimapelaaminen toimi. Ollaan löydetty siihen sellainen rytmi, että pystymme vaikeistakin paikoista ponnistamaan, Tami lisäsi.

Kaiken kaikkiaan nuori tshekkivahti oli lopulta kentän ehdoton hahmo torjuen heti ensimmäisessä TUTOn paidassa pelaamassaan ottelussa tyylipuhtaan nollapelin.

– Neljä nolla taululla, niin ei siinä ole mukisemista, Karjalainen päätti.

Jaa eteenpäin:

Viimeisessä runkosarjan pelissä lauantaina 18.3. nähtiin ansaittu palkitseminen! Kultainen kypärä on Veikkauksen symboli Mestiksessä. Mestiksessä jokaisen...

Lue lisää

Runkosarja lyötiin pakettiin makoisalla 4-3 kotivoitolla Forssalaisista. Kevät kuitenkin jatkuu ja pudotuspelikevät käynnistetään Villi kortti -kierroksen...

Lue lisää

Pelipäivät Villi kortti -kierroksella ovat maanantai 20.3., keskiviikko 22.3. ja tarvittaessa torstai 23.3. Kotipelin/pelien päivämäärät selviävät...

Lue lisää