Toimitusjohtajan kiitokset kaudesta

TUTOn toimitusjohtaja Kimmo Hollménin kiitokset kaudesta 2023-2024

364 päivää sitten astelin ensimmäisen kerran TUTO Hockeyn toimistolle uudessa roolissa yhtiön toimitusjohtajana. Toimistolla oli käynnissä kauden 2023-2024 valmistelu ja monellakin tavalla uudet kuviot odottivat niin kaukalossa kuin myös sen ulkopuolella.

Kauden aloitus ei ollut ruusuinen pelimenestyksen kautta tarkasteltuna, mutta tämänkin asia onneksi korjaantui ja parhaimmillaan meillä taisi olla 12 voittoa 13 ottelun jaksossa. Tulostaulukossa viimeisimmältä paikalta kipuaminen parhaimmillaan kolmanneksi vaati joukkueelta voittoja ja kehittymistä. Runkosarja päättyi viidenteen sijaan, ja pudotuspeleissä pääsimme ottamaan uusintana viime vuoden puolivälierän Kiekko-Espoota vastaan. Kuten runkosarja, alkoi myös pudotuspelit mollivoittoisesti. Ja kuten runkosarjassakin, myös pudotuspeleissä joukkue näytti oman osaamisensa ja taistelutahtonsa – ja pelit jatkuivat aina seitsemänteen peliin asti, jossa kautemme tuli päätökseen.

U20-joukkue pelasi alkukauden U20-Mestistä ja nousi alempaan SM-sarjaan keväällä. Tätä kirjoittaessa on U20-joukkueella vielä käynnissä SM-karsintasarja. Onneksi U20-sarjajärjestelmä uudistuu eikä kenenkään liigaseuran U20-joukkue ole automaattisesti SM-sarjassa, vaan myös näiltä joukkueilta edellytetään menestystä ja tippuminen Mestikseen on myös mahdollista. Kilpaurheiluun kuuluu unelman tavoittelu noususta ja taistelu putoamista vastaan.

Itselläni ei ole kilpakiekkoilijan uraa taustalla ja katsonkin urheilua enemmän maallikon silmin. Joukkueen kokoaminen sekä valmennus kuuluu urheilupuolelle, jossa päävalmentaja sekä urheilukoordinaattori vastaavat omasta tontistaan. Oma tehtäväni ja roolini, yhdessä toimistomme henkilökunnan sekä tapahtumatyöntekijöiden kanssa, on tuottaa menestymisen mahdollisuudet niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. On sitten kyseessä voitettu peli, onnistunut katsojakokemus tai tyytyväinen yhteistyökumppani – me teemme päivittäin työmme yhteisen tavoitteen eteen.

Nyt kun katson takaisin kauden alkuun, niin voin todeta, että monet tehdyt kehityssuunnitelmat sekä uudet ideat saatiin kauden aikana toteutettua tai ainakin hyvään alkuun. Jääkiekkotapahtuma on muutakin kuin 60 minuuttia peliä ja halusimme madaltaa kynnystä saapua jäähallille kannustamaan sekä viihtymään – vaikka peli on totista ja tosissaan, ei kaiken muun tarvitse sitä olla. Halloween-teemapelimme osoitti hyvin miten niin oma henkilökuntamme kuin katsojat ovat valmiit heittäytymään!

Olen ajatellut aikaisemmin, että joukkueen kannattajat ovat niitä, jotka seisovat joukkueensa takana niin menestyksen huipulla kuin haasteiden aikana aallon pohjalla. Ja tähän haluan uskoa edelleen. Kausi kuitenkin osoitti sen, että kannattajien joukoista löytyvät ne, jotka ovat haastavassa tilanteessa (kuten meillä runkosarjan alku oli) ensimmäisenä vaatimassa valmennuksen eroa, erottamassa toimitusjohtajaa tai arvostelemassa pelaajavalintoja tai peluutusta. Ja eniten minua yllätti, että varsinkin sosiaalisessa mediassa käyttäytyminen sekä kielenkäyttö on sellaista, jota tuskin kukaan tekisi kasvokkain. Ja silti somessa tämä tehdään omalla nimellä ja kuvalla, toki osa piiloutuen nimimerkin taakse ja huudellen puskista. Toivon, että saamme ison joukon TUTOn kannattajia mukana yhteiselle taipaleelle, luotua yhteisen tavoitteen ja sitoutettua kannattajat oman joukkueen tueksi huolimatta sarjataulukon sijoituksesta tai yksittäisestä pelistä. Menestys ei tule itsestään, vaan se tehdään yhdessä.  Tämän työn saimme hyvään alkuun pudotuspelien aikana, kun viimeiseen otteluun Espooseen lähti yli 150 kannattajaa tukemaan omiaan.

Pilke silmäkulmassa voi todeta, että kansajuhlat sekä kiitospuheet Turun kauppatorilla jäi odottamaan seuraavaan kauteen, on aika lausua kiitokset tätä kautta:

kiitos katsojillemme! Runkosarjassa yli 30 000 katsojaa kävi katsomassa TUTOn pelejä. Kasvua aikaisempaan kauteen 39% ja sijoitumme runkosarjassa kaikkien joukkueiden vertailussa neljänneksi.

kiitos yhteistyökumppaneillemme! Teidän kanssamme olemme mahdollistaneet kaupungin värikkäintä lätkää. Olemme perustaneet kevään aikana TUTO Business-klubin, lukuisat yhteistyökumppanit sekä TUTO-kummit ovat jatkaneet yhteistä taivalta kanssamme. Yhteistyökumppanien joukko kasvoi entisestään ja tulevan kauden osalta näyttää kumppanien määrä taas kasvavan. Nöyrä kiitos teille kaikille, jotka haluatte tukea tutolaisuutta, Mestis-kiekkoa ja pelaajien kehittymistä.  Toivon, että olemme täyttäneet odotuksenne kauden aikana.

kiitos TuTo ry. Ammattitaitoinen juniorityö antaa pelaajille mahdollisuuden kehittyä ja pelata ”yhden logon alla”. Tämä yhteistyö tuottaa pelaajia U20-joukkueeseen sekä edustusjoukkueeseen ja pelaajapolun kehittäminen jatkuu edelleen.

kiitos kannattajat, pelaajien tukijoukot sekä muut TUTO-perheen jäsenet, jotka omalla tekemisellä mahdollistatte menestymisen sekä tuotte lisäarvoa TUTO Hockeyn joukkueille sekä ottelutapahtumiin.

Ja lopuksi kiitos TUTO Hockeyn joukkueille: osoititte mitä on taistelutahto ja itsensä laittaminen peliin viimeiseen minuuttiin asti. Osan pelaajien matka jatkuu kanssamme tulevaan kauteen ja osalla matka jatkuu muualle. Kiitos teille kaikille. Kiitos myös omalle henkilökunnalle, hallitukselle sekä muille toimijoille panoksestanne kauden läpivientiin – tämä työ tehdään yhdessä.

Nyt kun yhden kiekkokauden kokeneempana suuntaan katseeni tulevaan kauteen, tiedän ja voin luottaa siihen, että tämä joukko yhdessä pystyy upeisiin suorituksiin ja mahdollistamaan menestyksen ja TUTO Hockeyn unelman palata ylimmälle sarjatasolle.

 

Kimmo Hollmén

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää