TOIMITUSJOHTAJAN AVOIN KIRJE LISENSSIHAKEMUKSESTA

Unelmia ja toimistohommia

TUTOn voimassa oleva strategia on jo vuosikymmenen pitänyt sisällään lauseen ”TUTO Hockeyn pitkän aikavälin unelmana on palata takaisin korkeimmalle sarjatasolle Liigaan.” Suljetun Liigan aikana tämä on kuitenkin ollut unelma ja käytännössä tarkoittanut sitä, että olemme voineet noususta unelmoida ja kehittää organisaatiotamme ammattimaisempaan suuntaan ja tarjota kehitysalusta pelaajillemme. Kirjauksena strategiassa tämä on kirjattu: ”TUTO Hockey kasvattaa ja tuottaa ammattilaispelaajia Suomen pääsarjaan (Liiga) sekä ulkomaisiin ammattilaissarjoihin”.

Kesällä Liiga ilmoitti, että Liiga pysyy suljettuna kaksi kautta ja asiaan palataan tämän jälkeen. Syksyllä tilanne muuttui merkittävästi, kun yllätykseksemme Liiga ilmoittikin, että systeemi muuttuu ja lisenssihakemuksia voi jättää tämän vuoden lokakuun loppuun saakka ja pelilliset karsinnat palaavat Liigan häntäpään joukkueen sekä Mestiksen voittajan välille keväällä 2025. Ilmassa oli, ja on edelleen, paljon avoimia kysymyksiä, mutta ilmoitus lisenssin hakemisesta antoi TUTOlle mahdollisuuden reagoida ja suunnata katseet kohti unelmaansa – nousta korkeimmalle tasolle pelaamaan.

Tämä on tarkoittanut keskusteluja hallituksen kesken, keskusteluja omistajien kesken sekä keskusteluja yhteistyökumppaneiden kesken ja kaikki ovat suhtautuneet kannustavasti suunnitelmaan unelman tavoittelemiseksi. On totta, että pandemia sekä kaksi hankalaa kautta Mestiksessä ovat olleet omiaan hankaloittamaan tilannetta, mutta jos ja kun katsotaan urheilullista menestystä pidemmällä aikavälillä, on TUTOlla Mestis-mestaruuden lisäksi hopea- ja pronssimitaleita sekä Suomen Cupin voitto, joten on perusteltua sanoa, että TUTOn urheilullinen menestys on ollut riittävää.

Tiivis yhteistyö junioripuolen kanssa tukee tavoitettamme Liiganoususta, jolloin pelaajalla on polku avoinna aina luistelukoulusta alkaen kohti ammattilaisuutta kantaen TUTOn logoa pelipaitansa rinnassaan. Paikallinen omistajuus sekä yhteistyökumppaneiden laaja verkosto antaa mahdollisuuden kerätä tarvittavaa pääomaa ja kasvattaa pelaajabudjettia kohti liigavaatimuksia.

Nyt jäämme odottamaan lisenssikomitean yhteydenottoa sekä prosessin alkua lisenssihakemusten käsittelemiseksi. Toimistohommia ja paperityötä on toimistolla edessä, mutta siihen olemme valmiit.

Yhdessä kaikki on mahdollista.

Kimmo Hollmen

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää