Tiukka taistelu päättyi TUTOn tappioon

TUTO Hockey – Hermes

2-3 (0-1, 2-2, 0-0)

Tilastot

TUTO Hockey kohtasi kotikaukalossaan Kokkolan Hermeksen, jota vastaan turkulaiset pelasivatkin juuri ennen maajoukkuetaukoa. Aiemmin avuton Hermes oli sisuuntunut tauon aikana ja ryösti pisteet niukasti Kokkolaan lukemin 2-3.

”Vietiin peli Hermeksen kotiyleisön edessä melko suvereenisti, joten varmasti on jäänyt jotain hampaankoloon”, kommentoi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo ennen illan ottelua.

Hermes aloitti ottelun terävästi. Vierasjoukkue oli kohtaamiseen selvästi valmistautuneempi kuin kotipelissään ennen maajoukkuetaukoa. Ottelun vauhdikkaasta startista huolimatta peli toisti kuitenkin tuttua kaavaa: alussa TUTO määräsi tahdin.

Aloituserässä TUTO sai rakennettua muutamia maalipaikkoja, vaan kiekko ei vastustajan verkkoon päätynyt. Sen sijaan Hermes tienasi itselleen rangaistuslaukauksen ja Joonas Huovinen onnistui pussittamaan kiekon. Erätauolle lähdettiin Hermeksen johtaessa ottelua.

”Eka kymppi oltiin altavastaajana, mutta toka kymppi pelattiin kiekon kanssa jo paremmin ja tehtiin järkeviä ratkaisuja”, kommentoi Hermeksen Nico Lehto erätauon hikihaastattelussa.

Tapahtumarikas toinen erä oli TUTOlta kauden paras

Toisen erän aloitus oli Hermeksen juhlaa, kun Karolus Kaarlehto lahjoitti vierasjoukkueelle toisen maalin. Kiekon pussitti Niklas Appelgren. TUTO-kannajat kuitenkin tietävät, että Aki Keinäseen voi aina luottaa. Keni löi Hermeksen verkkoon yksilösuorituksena hävyttömän kavennusmaalin.

Seuraavasta maalista vastasi jälleen Kokkolan Hermes Kristian Kankaan johdolla. Turkulaisia tämä ainoastaan kannusti, ja Hannu Kuru selvitti lätyn pussiin tiukan taistelun päätteeksi. Kokonaisuudessaan toinen erä oli TUTOn osalta esimerkillinen – jopa kauden paras.

”Oli hyvää peliä meiltä. Valitettavasti taululle ei aina välity, mitä kentällä tapahtuu”, tiivisti Kristian Tuohilampi toisen erän päätteeksi.

”Myös maajoukkuetauko näkyy joukkueen pelaamisessa.”

Oli selvää, että kolmannesta erästä tulisi tiukkaa vääntöä. Peli jatkui kiivaana, ja TUTO iski toistuvasti kiekkoa kohti vierasjoukkueen verkkoa. Hermeksen maalia vahtinut Mikael Edelmann ei kuitenkaan kotijoukkueen useista yrityksistä huolimatta taipunut.

”Hermes taisteli. Torjunnat 11-40”, summaa Miika Elomo.

Hermes teki lopulta osaltaan Mestis-historiaa ja nappasi voiton Kupittaalla ensimmäistä kertaa sarjanousunsa jälkeen. Ottelu päättyi lukemin 2-3.

TUTO Hockeyn peliviikko jatkuu huomenna Keuruulla, missä vastaan asettuu Keupa HT. Ottelu alkaa klo 17.00.

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 19.11., jolloin TUTO kohtaa Marli Areenalla K-Vantaan. Liput otteluun ennakkoon aina halvemmin Ticketmasterin lippukaupoista tai TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Toimitusjohtajamme Kimmo Hollmèn jakaa tilattuja kausikortteja jo tulevana torstaina 5.10. jäähallin Legenda-klubilla kello 12:00-16:00 välillä. Kausikortteja...

Lue lisää

PÄÄSYLIPPUJA VAPAUTETTU RAJATTU ERÄ 2.10. !  Kuva: Tiia Mahkonen

Lue lisää

TUTO ja Jesse Helander ovat sopineet pelaajan siirtymisestä loppukauden ajaksi ulkomaille, nimittäin RedBull Hockey Juniorsin riveihin...

Lue lisää