Timo Pärssinen palaa kotiin

TUTO Hockey teki kauden 2014-2015 alla yhden seurahistoriansa kovimmista hankinnoista, kun se kirjoitti 1+1 vuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Timo Pärssisen kanssa. Samalla Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen tekivät kahden vuoden jatkosopimukset.

37-vuotias Pärssinen on TUTO-kasvatti, jonka mittava ja menestyksekäs ura hakee vertaistaan. ”Pärä” on pelannut uransa aikana niin Liigassa, NHL:ssä, Sveitsissä ja Ruotsissakin. Ensimmäisen liigaottelunsa mies pelasi kaudella 1994-1995 TUTOssa ja iski samantien myös maalinkin. Viimeiset kaksi kautta Pärssinen pelasi Lahden Pelicansissa ja oli viime kaudella joukkueen paras maalintekijä.

”Tässä vaiheessa on mukava palata kotiin. Alkoi pikkuhiljaa tuntua, että on ihan tarpeeksi maailmaa kierretty. On nähty muutama sarja ja tosiaan joku maalikin on matkan varrella tehty, mutta toivottavasti on jäänyt pikkuisen talteen ensi kauttakin varten”, Pärssinen sanoi.

”Paluu rikospaikalle”

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen on valmentanut Pärssistä niin TUTOn junioreissa, Kokkolan Hermeksessä kuin HPK:ssakin. Hän saa rosteriinsa siis varsin tutun pelaajan.

”On siihen sen jälkeen mahtunut yllättävän paljon pelejä, kun sehän on vasta nuori ori. Tuntuu, että se Varissuolta vasta lähti ja nyt se sitten palaa rikospaikalle. Mitä Timoa olen matkan varrella oppinut tuntemaan, niin on ihan selvä että isoin juttu on se, että tavalla tai toisella meidän pitää pelata sellaista jääkiekkoa, että me noustaan Liigaan”, naulasi Lehkonen.

Pärssinen valittiin kaudella 1998-1999 SM-liigan vuoden tulokkaaksi ja kaudella 2003-2004 mies voitti koko sarjan maalikuninkuuden. Hänellä on kaapissaan myös kaksi MM-hopemitalia leijonapaidassa. Pärä tuli aikanaan tunnetuksi ns. ”Teletappi-ketjusta”, jossa pelasivat myös Jukka Hentunen ja Niko Kapanen. Nyt TUTO-paidassa Pärssisen tavoitteena on nostaa kasvattajaseura takaisin pääsarjaan.

”Kyllähän minulla on isona motivaattorina se liiganousu. Meidän tehtävämme on hoitaa se meidän osuutemme eli voittaa Mestiksen mestaruus, ja loput jää sitten näille muille miehille.”

Pulliainen ja Keinänen jatkavat vuoteen 2017

TUTO teki samalla kaksi elintärkeää jatkosopimusta, kun ykkösketjun hyökkääjät Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen tekivät kahden vuoden jatkosopimukset. Sopimusten myötä nämä kaksi elintärkeää pelaajaa edustavat TUTOa vuoteen 2017 asti.

Pulliainen, Keinänen ja Pärssinen ovat TUTOn harjoituksissa hyökänneet samassa ketjussa. 

”Mukavahan siinä on pelata. Kaksi kovan luokan pelimiestä tähän sarjaan, jotka varmasti pärjäisivät Liigassakin. Onneksi eivät kuitenkaan ole sinne eksyneet. Toivottavasti saa siinä jatkaa”, myhäili Pärssinen.

Timo Pärssinen on todennäköisesti TUTOn mukana jo viikonlopun Easton-turnauksessa, jossa TUTO kohtaa perjantaina Rauman Lukon ja lauantaina Pärssisen entisen seuran Lahden Pelicansin, jonka riveissä viilettävät TUTOn viime kauden komeetat Anrei Hakulinen ja Nico Manelius.

 

Osta oma TUTOn kausikorttisi TÄSTÄ ja näe millaista tuhoa ketju Pärssinen-Pulliainen-Keinänen tekee Marli Areenalla! 

 

Tuukka Pulliainen, Timo Pärssinen ja Aki Keinänen muodostavat Mestiksen pelottavimman hyökkäysketjun.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää