Timo Pärssinen päättää häikäisevän uransa keskiviikkona

Pronssiottelu: TUTO Hockey – Hokki

Ke 8.4. klo 18.30

Marli Areena

TUTO Hockey ja Hokki pelaavat keskiviikkona Marli Areenalla Mestiksen pronssimitaleista. Kyseessä on samalla TUTO-kapteeni Timo Pärssisen uran viimeinen ottelu.

”Kyllä se hyvin vahvasti vaikuttaa siltä, että huomenna on viimeinen virallinen jääkiekko-ottelu, minkä meikäläinen pelaa. Yritetään senkin puolesta vetää sitten täysillä alusta loppuun”, Pärssinen kertoo.

38-vuotias Pärssinen palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa TUTOon pitkän ja hienon kierroksen jälkeen, jonka aikana mies pelasi muun muassa NHL:ssä, Liigassa, Sveitsissä, Ruotsissa ja Suomen maajoukkueessa. TUTOssa ”Pärä” kantoi itseoikeutetusti kapteenin C-kirjainta rinnassaan.

”On ollut parempia ja huonompia päiviä sekä itsellä että joukkueella, mutta olen ihan suunnattomasti nauttinut hommien tekemisestä joka päivä. Olen nauttinut pelaamisesta ja jätkien kanssa on ollut hauskaa pyöriä hallilla ja mennä bussilla pitkin Suomen maata. On ollut hieno vuosi ja olen ollut tosi tyytyväinen, että tulin. Kruunu siitä jäi puuttumaan, mutta sille nyt ei enää tässä kohtaa ilmeisesti voi mitään”, sanoo Pärssinen.

TUTO tippui finaalista pienimmällä mahdollisella marginaalilla, kun se hävisi lauantaina Kouvolassa KooKoolle seitsemännen ja ratkaisevan välierän maalein 1-0. Ratkaisu syntyi aivan kolmannen erän lopussa ylivoimalla.

”Olihan se karvas tappio ja kyllä jätkistä näki, että aika kova pala se oli kaikille. Oltiin taas lähellä ja päättyi huonosti. Nyt ollaan otettu pari päivää etäisyyttä ja tänään on palaverit ja treenit keskiviikkoa varten. Varmaan kaikki ovat tappiota aika paljon tässä pääsiäisen pyhinä miettineet, mutta sen tarkempaa yhteenvetoa siitä ei ole vielä tehty. Nyt keskitytään huomiseen ja katsotaan sitten sen jälkeen valmennuksen kanssa analyysit siitä, mikä meni vikaan”, sanoo TUTOn valmentaja Hermanni Vidman.

Vidmanille koittavat uudet haasteet

Myös Vidmanin TUTO-ura loppuu ainakin toistaiseksi keskiviikon pronssiotteluun, kun mies siirtyy ensi kaudeksi TPS:n B-juniorien päävalmentajaksi. Kaksi kautta Ismo Lehkosen apuvalmentajana toiminut ”Hööpi” jättääkin TUTOn aavistuksen haikein mielin.

”Olen tietysti jo pelaajana junnuissa ja Liigassakin työskennellyt Ikan kanssa, mutta nyt kun ollaan valmennettu, niin aika paljon on oppia tarttunut puseroon. Kahta samanlaista päivää ei ole ollut. Välillä ollaan oltu syvällä, välillä aallonharjalla ja välillä otettu vähän yhteenkin.” 

”Mutta itselle tosiaan huomenna viimeinen peli täällä TUTOssa. Tavallaan kun pelaajatkin rakentavat uraa, niin itselle tämä valmentajapolku on vähän sellainen, josta olisi tarkoitus saada pitempikin ura. Siten tämä on ihan luonnollinenkin steppi. Haikein mielin totta kai. Yhteisö, pelaajat ja kaikki ketkä tässä ovat olleet mukana, ovat olleet hyviä ihmisiä ja olen viihtynyt jokainen päivä. Torstaista eteenpäin alkavat uudet haasteet ja maanantaina jo aloitetaan uuden joukkueen kanssa”, Vidman kertoo.

”Nyt on vielä sauma tulla katsomaan”

TUTO on kolmatta vuotta peräkkäin pronssiottelussa ja kahtena edellisenä kautena mitalit ovatkin jääneet Turkuun. Sama on luonnollisesti tavoitteena tälläkin kertaa.

”Kyllähän se kohtalaisen synkkä bussimatka oli Kouvolasta kotiin, mutta hengissä sieltä päästiin ja omaan sänkyyn selvittiin. Kyllä se siitä pikkuhiljaa ja kun sen pelipaidan päälle nykäsee, niin kummasti se pelaaminen ja voittaminen alkaa taas innostaa ja kiinnostaa”, sanoo Timo Pärssinen.

”Huomenna taas kun pelipaita päälle puetaan, niin lähdetään voitosta pelaamaan kynsin ja hampain. Koitetaan kunnialla saada hyvä tulos kauden viimeisestä pelistä.”

Uransa viimeisen ottelun keskiviikkona pelaavalla Pärssisellä on myös pieni viesti turkulaisyleisölle.

”Toivottavasti saadaan yleisöä hallille ja yritetään vääntää taas yksi mitali Turkuun. Tässä on sitten taas pitkä aika ennen seuraavaa aikuisten jääkiekko-ottelua tässäkin kaupungissa. Nyt on vielä sauma tulla katsomaan.” 

”Ja jos joku asia on varma niin se on varma, että tämä joukkue ei tässä kokoonpanossa enää tämän jälkeen esiinny. Se on ihan tasan tarkkaan viimeinen kerta huomenna. Kyllä se olisi hieno homma saada jätkien kanssa pieni plusmerkkinen lopetus tälle kaudelle”, Pärä jatkaa.

Myös Vidman tietää kauden viimeisen pelin merkityksen.

”Fiilis viimeisen pelin jälkeen on aika erilainen, jos sen voittaa. Ja kyllä se on aika paljon ammattiylpeydestäkin kiinni, että kyllä siihen on pakko vielä kerran saada ladattua kaikki. Aika paljon mukavampi on sitten lähteä, kun sen viimeisen pelin on voittanut.”

Mestiksen pronssiottelu TUTO Hockey – Hokki, keskiviikkona Marli Areenalla klo 18.30. Hanki liput Timo Pärssisen uran viimeiseen otteluun TÄSTÄ ja tule kannustamaan TUTO jälleen mitaleille! Aikuisten liput maksavat ainoastaan viisi euroa ja kaikki muut pääsevät sisään ilmaiseksi.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää