Timi Lahtinen: ”Voimaa ja röyhkeyttä maalintekoon”

TUTO Hockey matkaa tänään Kokkolaan, jossa se kohtaa kotiedun saavuttamisen kannalta äärimmäisen arvokkaassa ottelussa Hermeksen. Illan isännät puolestaan taistelevat kynsin ja hampain karsintaviivan yläpuolelle nousemisesta, joten keskiviikon ottelusta on odotettavissa kuuma ja tasainen kamppailu. Kotikaukaloon TUTO palaa jälleen perjantaina, kun Jokipojat saapuu susirajalta Turkuun.

TUTO jatkaa vierasotteluidensa sarjaa kolmannella perättäisellä vierasottelulla. Viime viikonloppuna pelatut kaksi ensimmäistä vierasmatsia kartuttivat joukkueen pistepussia kahdella pisteellä, kun Jokipojat kaatui jatkoajan jälkeen lukemin 2-3, ja lauantaina sensaatiomaista kautta pelaava Ketterä oli kotiluolassaan vahvempi lukemin 4-3.

Hiljattain pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin kaukaloon palannut TUTO-hyökkääjä Timi Lahtinen näkee, että viikonlopusta jäi käteen hyviä asioita, vaikkei pistepussi karttunutkaan aivan toivotulla tavalla.

”Pelillisesti pelattiin hyvät pelit ja siinä ollaan oltu hyviä. Pelillisesti meillä ei vikaa ole ja maalipaikkoja syntyy ihan tarpeeksi. Vielä vaan maalintekoon vähän skarppausta, niin ei mene pelit noin tiukoiksi.”

 

Tavoitteena ehjä 60min

Tämän illan ottelussa TUTO saa vastaansa Kokkolan Hermeksen, jonka kausi on sujunut varsin mollivoittoisesti. Viime aikoina kokkolalaisten pelissä on kuitenkin alkanut näkymään jo merkkejä paremmasta, joka näkyy myös sarjataulukossa: Harmeksellä on matkaa karsintaviivan yläpuolelle enää viisi pistettä, jonka lisäksi se on pelannut yhden ottelun sen yläpuolelta löytyviä joukkueita vähemmän.

Edellisen kotiottelun jälkeen nöyryydellään turkulaista kiekkokansaa ihastuttanut Lahtinen kertoo, että pistepotin ryöstäminen Kokkolasta on mahdollista, kun pitäydytään omassa pelikirjassa.

”Hermes on aktiivinen nippu, joten kova tempoinen peli tulossa. Kun jaksamme vaan keskittyä omaan tekemiseen ja saamme ehjän 60 minuuttisen niin uskon, että tulemme Kokkolasta 3 pisteen kanssa takaisin Kupittaalle.”

 

Kuuden pisteen ottelu

Kokkolan reissun jälkeen TUTO pääsee jälleen suuntaamaan kohti kotia, sillä seuraavana edessä odottaa perjantainen kotiottelu Joensuun Jokipoikia vastaan. Viime viikonloppuna kohdatessaan joukkueet järjestivät kuuman, tasaisen ja jännittävän näytöksen, joka ratkesi vasta jatkoajalla Kalle Valtolan upeaan laukaukseen.

Samanlaista jännitystä on luvassa myös perjantaina: ottelun vähemmän pelannut Jokipojat majailee neljä pistettä TUTOn takana, kärkkyen edelleen mahdollisuutta iskeä kiinni kotietuun oikeuttavaan runkosarjan neljänteen tilaan. Luvassa on siis jälleen niin sanottu kuuden pisteen ottelu, joihin Lahtiselta löytyy omat vinkkinsä.

”Monta kertaa, kun pelaa samaa jengiä vastaan lyhyen ajan sisällä, niin tunteet äkkiä kuumenevat pelissä ja sitä kautta syntyy vähän taistelupareja ja keskittyminen voi herpaantua. Täytyy vaan pitää pää kylmänä ja keskittyä olennaiseen.”

Loppuun Lahtinen naulaa vielä runkosarjan lopun ja pudotuspelien kannalta ne tärkeimmät prinsiipit.

”Huolellisuutta omaan päähän ja voimaa ja röyhkeyttä maalintekoon niin hyvä tulee.”
 

Teksti: Jyri Sulander
Kuva: Shaun Duncan

 

Seuraavan kerran TUTO taistelee kotikaukalossaan arvokkaista sarjapisteistä perjantaina (23.2.), kun Jokipojat vierailee Turussa! Edullisemmat ennakkoliput perjantain jännäriin TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää