Timi Lahtinen: ”Toivottavasti saadaan häkki täyteen ja mylly päälle!”

TUTO askeleen edellä välieräsarjassa

TUTOn ja SaPKon välisestä välieräsarjasta muodostui lopulta äärimmäisen jännittävä ja hermoja raastava, sillä aina legendaariseen game seveniin asti venyneen sarjan kaikki ottelut olivat niin sanottuja maalin pelejä. Pudotuspeleissä isoon rooliin noussut TUTO-hyökkääjä Timi Lahtinen kuitenkin listaa pari asiaa, joissa TUTO oli viime kauden päätteeksi Mestiksen mestaruutta juhlineita pässipaitoja edellä.

”Meillä oli parempi maalivahti ja haluttiin voittoa enemmän. Meillä oli jo kotona paikka ratkaista, mutta ei tehty silloin paikoista maaleja. Savonlinnassa taas tehtiin tarvittavat maalit ja se riitti.”

Myös tilastot tukevat Lahtisen väitteitä, sillä viime otteluissa lähinnä muuria muistuttaneen Julius Pohjanoksan tilastot ovat mykistävän komeaa luettavaa: seitsemän pelatun ottelun jälkeen ”Jullen” torjuntaprosentti on 96,00%, eikä hänen taakseen ole pudotuspeleissä isketty kuin kymmenen maalia. Myös viisi ottelua pelanneen Karolus Kaarlehdon tilastot ovat komeaa luettavaa, sillä torjuntaprosentilla 91,41% irtoaa maalivahtitilaston neljäs tila.


Julius Pohjanoksa oli välieräsarjassa maagisessa torjuntavireessä (KUVA: Shaun Duncan)

Kiitosta ketjukavereille

Lahtinen kärsi läpi runkosarjan pitkästä loukkaantumisesta, pelaten ainoastaan yhdeksän ottelua. 23-vuotias hyökkääjä kuitenkin tervehtyi juuri sopivasti pudotuspelien kynnyksellä, ja keväällä hän onkin löytänyt loistavan vireen: aktiivisen karvaus- ja taklauspelin ohella Lahtinen on iskenyt 12 pudotuspeliottelussa tehot 4+3=7. Lahtinen jakaa hyvästä vireestä kiitosta myös ketjukavereilleen.

”Pleijarit ovat omalta osaltani sujuneet hyvin, Frimanin ja Lehtosen kanssa on fantastista pelata.”

Ketjun hyvä kemia on nähtävissä myös TUTOn sisäisestä pistepörssistä, sillä Matias Lehtosella on Lahtisen tapaan seitsemän tehopistettä, kun taas Nico Friman on kirjauttanut tilileen tehot 3+5=8. Ketjun hyvän vireen lisäksi TUTOn sisäinen pörssi paljastaa myös sen, kuinka laajalta rintamalta onnistumisia on tullut, sillä peräti yhdeksän pelaajaa on iskenyt keväällä seitsemän tehopistettä tai enemmän.

Pistepörssin kärkisijaa jakavat yhdeksällä tehopisteellä voittomaaleihin erikoistunut Niklas Näppi, illasta toiseen vastustajien ihon alle pääsevä Niko Ahoniemi sekä runkosarjasta tuttua tehoiluaan jatkanut puolustaja Kalle Valtola


Neljä voittomaalia pudotuspeleissä iskenyt Niklas Näppi on noussut jatkuvasti isompaan rooliin (KUVA: Shaun Duncan)
 

Katseet kohti finaalisarjaa

Kymmenen vuoden tauon jälkeen tiensä Mestiksen finaaleihin raivannut TUTO saa finaalisarjassa vastaansa runkosarjan voittaneen KeuPa HT:n. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa neljästi, molempien kirjauttaessa kaksi voittoa tililleen.

Vaikka Lahtinen onkin TUTOn peli-ilmeeseen tyytyväinen, löytää yli sadan liigaottelun mies joukkueensa pelistä myös parannettavaa.

”Voimme parantaa edelleen maalintekotehokkuutta ja ylivoimaa paremmiksi.”

Lahtinen nostaa esiin myös lisämausteen, joka tulee mukaan kesken finaalisarjan.

”Finaalisarjan aikana myös Niclas Lucenius palaa ja se tietysti tuo lisäarvoa joukkueelle.”

Loppuun Lahtinen esittää myös toiveensa turkulaiselle kiekkoyleisölle.

”Toivottavasti saadaan häkki täyteen ja mylly päälle!”

Mestiksen finaalisarja käynnistyy perjantaina Keuruun jääpalatsissa. Marli Areenalle finaalikarnevaali rantautuu ensimmäisen kerran tulevana sunnuntaina (8.4.), kun joukkueet kohtaavat 2. finaaliottelussa klo 17:00. Edullisemmat ennakkoliput sunnuntain otteluun TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää