TIEDOTE LISENSSIHAKEMUKSEN HYLKÄYSPERUSTEIDEN LISÄSELVITYKSISTÄ

TUTO Hockey on tiistaina 12.12.2023 lähettänyt Liigan lisenssikomitealle vastineet Liiga-lisenssihakemukseensa pyydettyihin lisäselvityksiin. Keskiviikkona 13.12. pidetyssä tiedotustilaisuudessa TUTO Hockeyn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää avasi lehdistölle kaikki hylkäysperusteet ja kertoi avoimesti, miten näihin jokaiseen kohtaan on lisenssikomitealle vastattu.

Haanpää kommentoi tilannetta seuraavasti: ”lisenssikomitea on nostanut kymmenkunta kohtaa, joihin pyydettiin TUTOlta korjausta. Suurin osa liittyi talouteen ja ne kaikki asiat on nyt korjattu ja kuitit, sekä muut dokumentit toimitettu. Toki myös suunnitelmien sanallista avaamista pyydettiin, näihin kohtiin on myös vastattu ja toivottavasti ne tyydyttävät lisenssikomiteaa. SM-Liigan ja Suomen Jääkiekkoliiton välisen sopimuksen mukaan myös urheilulla on merkitystä ja sopimus velvoittaa Liiga-kandin historialta pitkäjänteistä ja menestyksekästä Mestis-taivalta. TUTO on pelannut Mestiksessä koko sen 20 vuotisen historian ajan, voittaen mestaruuden vuonna 2008. TUTO on Mestiksen maratontaulukon kärjessä ja mitalitaulukon kakkonen Mestiksessä edelleen pelaavista seuroista. Näkisin, että urheilullinen kriteeri täyttyy siinä missä K-Espoollakin. Liigan ja liiton väliseen sopimukseen ei ole kirjattu missään vaiheessa mitään aikarajaa, milloin menestys tulee saavuttaa, eikä siellä myöskään puhuta mestaruuden voittamisesta kriteerinä, eikä edes yksittäisenä sanana. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö TUTOn mielestä se olisi olennaista, mutta nyt pelataan niillä pelimerkeillä mitä pöytään on jaettu”.

”Hankala asia lisenssin saamisen kannalta meillä olisi ollut hallin remontointi tällä aikataululla. Lisäksi kahden viikon aikana neuvottelu halliyhtiön kanssa sitoutumisesta mittaviin remontteihin olisi saattanut olla melko tekemätön paikka. Tässä kohtaa pitää hattua nostaa rakkaan naapurin suuntaan. HC TPS Oy on sitoutunut vuokraamaan meille tarvittaessa Gatorade Centerin TUTOn kotiotteluiden pelaamista varten. Iso kiitos, Turun Palloseura!” Haanpää jatkaa.

Lisätietoja antaa
Hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää
tuomas.haanpaa@tutohockey.fi

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää