Tarjolla kaikkien aikojen kovin TUTO

PATRIK MOISIO PALAA KUPITTAALLE

Eilisessä SaPKo-ottelussa suihkukomennuksen saanut päävalmentaja Juhani Tamminen ei yön yli nukuttuaankaan sulattanut saamaansa tuomiotaan. Vahingossa kentän puolelle pudonnut paperinpala sai aikaan myrskyn vesilasissa.

– Suomalaisessa jääkiekkoilussa on oikeat ja väärät. Maajoukkuekapteeniurani jälkeen olen jostain syystä ajautunut sinne väärälle puolelle, kommentoi Tamminen.

Aurinkokuningas on tottunut saamaan syyt niskoilleen, mutta toivookin, että syyttävä sormi ei kohdistuisi hänen valmentamaansa joukkueeseen. Jäähyt ovat näissä kolmessa ottelussa kasautuneet suurissa määrin TUTOn kärsittäväksi.

– Joukkueeni puolesta olen huolissani. Viimeksi vuonna 2009 ala-arvoinen tuomarointi käänsi erään karsintasarjan. Nyt otan puhtaasti joukkueeni puolesta kantaa. Otantana viimeiset kolme peliä, joissa jäähyjen määrä on ollut todellisessa epätasapainossa.

Yksi valtakunnan valovoimaisimmista valmentajista on huolissaan lajin nykymenosta ja tulevaisuudesta. Kunnioitus loistaa poissaolollaan.

– Valmentajapestissä on velvollisuuksia, joista olen selvillä. Hyväksyn täysin ne velvollisuudet mitä siihen tulee. Koulutettuna ihmisenä tiedän, että siihen hommaan kuuluu myös oikeudet. Nyt minun kohdallani on raja ylitetty. Järjestelmä jyrää intohimon ja omistautumisen, Tamminen päättää menneiden muistelun.

 

Tuttu hymy tekee paluun Kupittaalle mahdollisesti jo perjantaina.

 

 

KATSEET HUOMISEEN

Tamminen ja joukkue on kääntänyt katseet huomiseen SaPKo-otteluun, josta tavoitteena on täydet kolme pistettä.

– Toivottavasti perjantaina on kaukalossa sellaiset raitapaidat, joita ei huomata. Se on hyvän tuomaroinnin merkki. Kiitos Jared Bollin ja kumppaneiden, meillä on laittaa neljä kovaa hyökkäysketjua askiin. Boll oli eilen hemmetin hyvä erityisesti alivoimalla, Tamminen ennakoi.

Eilen TUTOlla oli rosterissa kuusi puolustajaa, joista kaikilla on kokemusta SM-liigasta. Tuoreimpana nimenä pakistoon on liittynyt Porin Ässistä lainalla oleva Patrik Parkkonen.

– Leikkisästi haikailin NHL-pakkien perään viimeksi, mutta täytyy samalla muistaa millä mittarilla Patrik Parkkosta arvostellaan. Mies lähtee alle kaksikymppisten maajoukkueleirille, eikä sinne turhia jätkiä oteta, tyytyväinen Kai Ortio.

Puolustuksessa tällä kaudella isoa ruutua hoitava Mikael Aaltosen erityisosaaminen on oman pään pelaamisessa, mutta mies ei vierasta myöskään hyökkäyspelaamista. Tästä kielii lisääntynyt ylivoima-aika

– Mitä noihin maaleihin tulee, niin kyllä se ihan mukavaa puuhaa on. Toivotaan, ettei tarvitse seuraavaa maalia odottaa taas vuotta, Aaltonen heittää leikkisästi.

Huomenna Kupittaan yleisölle tarjoillaan yksi kaikkien aikojen kovimmista TUTO-joukkueista. Kentällä nähdään kaksi NHL-ammattilaista, satojen otteluiden SM-liigakokemus, Aurinkokuningas yms. Tarjolla on huikea kattaus, jota ei kannata jättää väliin. Eräs viime kauden suurimpia yleisön suosikkipelaajia, Patrik Moisio, tekee paluun TUTO-paitaan mahdollisesti perjantaina.

– Yleisön suosikki Patrik Moisio tullee ottamaan yhden kärkikarvaajan paikan. Uskon, että Pati tuo luistelu- ja karvausvoimaa yhteen ketjuun. Pitää toki katsoa tilanne loppuun asti, kun on näitä case Keinäsiä sun muuta, joiden kohdalla pitää varautua pahimpaan, Tami viittaa Keinäsen mahdolliseen sanktioon.

– Meidän pääsarjojen kokeneimpana päävalmentajana sanon tämän: Kun yksi nuori valmentaja menettää pakettinsa hallinnan, nyt se soppa elää edelleen. Nyt maksetaan hintaa siitä ja mä joudun miettimään, että minkä takia olen tällaisessa sekasorrossa mukana, Tamminen päättää.

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää