Tamminen: "Ylivoimaisesti paras vierasottelumme"

TUTO Hockey matkasi keskiviikon kierroksella Savonlinnan Talvisaloon, jossa Paavo Tirkkosen muisto-ottelussa vastaan asettui SaPKo. Riku Väkiparran ja Tuukka Pulliaisen vastatessa tehoista, TUTO pelasi päävalmentaja Juhani Tammisen mukaan tämän kauden parhaan vierasottelunsa.

– Loppunumerot mairittelevat kotijoukkuetta, bussista tavoitettu Tamminen tuumi.

Ennen ottelua järjestetyt juhlallisuudet ja muistamiset siivittivät kotijoukkue SaPKon todella insipiroituneena ensimmäiseen erään. Alun jälkeen ote pelistä oli kuitenkin TUTOn vaihtopenkillä ja ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan varsin suvereenia turkulaishallintaa.

Avauserän ainoasta maalista vastasi parin pelin huililta kokoonpanoon palannut Riku Väkiparta. Tamminen halusi ottelun jälkeen nostaa Väkiparran esiin hyvänä esimerkkinä kokoonpanojen kierrättämisestä.

– Olen antanut ohjeet pelaajille. Jos et mahdu kokoonpanoon, valmistaudu. Kun ovi aukeaa, ole valmiina. Väkiparta huilasi pari peliä ja teki tänään kaksi isoa maalia, Tamminen kehui.

Toisessa erässä SaPKo pääsi tasoihin ja sillä oli omat paikkansa siirtyä jopa johtoon, mutta Tommi Virtanen pelasi maalinsuulla jälleen kerran hyvän ottelun.

– Virtanen alkaa näyttää merkkejä siitä, että on voittava maalivahti. Voittava joukkue tarvitsee voittavan maalivahdin, Tamminen kertaa.

Riku Väkiparta tykitti Savonlinnassa kaksi maalia.

 

VÄKIPARTA RATKAISEE

Yksi illan suurimpia sankareita oli eittämättä Väkiparta. Mies teki ottelun toisen maalinsa kolmannen erän puolivälissä. Aivan kuten ensimmäisessäkin, syötön maalin tarjoili Tuukka Pulliainen, joka keräsi syöttöpisteet kaikkiin kolmeen maaliin.

– Ensimmäisessä Pulliainen antoi hyvin siihen viivaan ja pääsin kävelemään melkein maalille asti ja etukulmassa oli hyvin tilaa. Toisessa maalissa oli niin hyvä maski edessä, ettei vastustajan maalivahti nähnyt yhtään vetoa, kuvaili kahden maalin mies Väkiparta osumiaan.

David Lundbohm pääsi tekemään ottelun voittomaalin kolmannen erän lopulla ennen isäntien toista maalia. Syöttöpisteet Lundbohmin maaliin jälleen Pulliaiselle, sekä vahvan ottelun pelanneelle Derek Famularelle.

– Famulare pelasi koko TUTO-aikansa ylivoimaisesti parhaan ottelunsa, totesi Tamminen.

Kokonaisuutena TUTO pelasi todella hyvän vieraspelin ja tästä onkin hyvä jatkaa kohti lauantaita, kun Marli Areenalle saapuu vastustajaksi Jokipojat Joensuusta. Ottelu alkaa klo 17.00.

 

OTTELUN TILASTOT.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää