Tamminen: "Todellinen sankariteko joukkueelta"

Jukurit – TUTO Hockey:
2-3 (1-0, 0-0, 1-3)
  TILASTOT, yleisöä 1019

 

 

TUTO Hockeyn mahtava viikonloppu sai todella makoisan päätöksen lauantaina Mikkelissä, kun Juhani Tammisen luotsaama joukkue nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa 2-3 vierasvoittoon. Perjantaina kaatui Hokki ja näin ollen viikonlopun aikana saalistetut kuusi sarjapistettä nostivat TUTOn Mestiksen sarjataulukossa toiseksi ohi Hokin.

Lauantain kamppailuun TUTO lähti uudistetuin kokoonpanoin. Jesse Winchesterin kymppitilin täytyttyä perjantain koitoksessa, oli TUTOlta sivussa Mikkelissä peräti kolme keskushyökkääjää, kun sekä Anrei Hakulinen että Anton Kokkonen majailevat sairastuvan puolella. Tämän vuoksi neljäntenä keskushyökkääjänä Mikkelissä pelasi Samu Pitkänen, joka sai rinnalleen romuluiset Janne Öfverströmin ja Jesse Virtasen.

– Jesse tuli kehään ja toi hemmetisti lisää energiaa meidän peliimme, sanoi tyytyväinen Juhani Tamminen ottelun jälkeen.
Myös maalin suulla nähtiin muutos, kun Pelicansista kolmen ottelun lainapestille saapunut Jere Myllyniemi koppasi kaikkiaan 38 kertaa kiekon kiinni.

– Suoraan sanottuna, kyllä tämä oli todellinen sankariteko joukkueelta. Peruspilarina Jere Myllyniemi, joka liittyi joukkueen mukaan jo eilen. Rakennettiin hieno päivä, joka kulminoitui tuohon meidän täydelliseen pelisuunnitelmaan ja sen toteuttamiseen, Tami maisteli.

Itse ottelussa Jukurit painoivat ensimmäisessä erässä hullun lailla päälle, mutta onnistuivat maalinteossa ainoastaan kertaalleen pelatessaan kahden miehen ylivoimalla. Myllyniemi maalin suulla piti huolen siitä, että erätauolle lähdettiin 1-0 lukemista.

Toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi, mutta jäähyjen myötä varsin rikkonainen. TUTOlla oli omat paikkansa tasoittaa peli ylivoimalla, mutta Andreas Bernard Jukureiden maalilla vesitti yritykset.

Kolmannen erän alkuun TUTOn niskaan kaadettiin kylmää vettä Iiro Memosen hienon maalin muodossa heti ensimmäisellä minuutilla.

TUTO ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan kapteeni Antti Virtanen aloitti kirin muutamaa minuuttia myöhemmin. Kun vielä Samu Pitkänen toi TUTOn tasoihin, peli kääntyi lopullisesti turkulaisten suuntaan. Paine pysyi pitkiä aikoja kotijoukkueen päädyssä. TUTOn joukkueen tahtotilaa kuvastaa hyvin se, miten rohkeasti tasatilanteessa haluttiin tehdä vielä se tarvittava voittomaali, eikä lähdetty varmistelemaan tasapelipistettä.

Palkinto tuli ajassa 55.49, kun Ville-Vesa Vainiolan laukaus yllätti Bernardin.

– Vaikka ollaan yli pistekeskiarvon, nyt ei saa nukahtaa. Tämä oli uuden TUTOn toistaiseksi hienoin päivä ja viikonloppu, kiteytti Juhani Tamminen päättyneen viikonlopun.

Viikonloppuna TUTOn edustusjoukkue nappasi kahdelta sarjan kärkijoukkueelta täydet pisteet ja nousi täten sarjataulukossa jo toiseksi. Lisäksi seuran a-juniorit hoitivat oman leiviskänsä kylvettämällä paikallisvastustaja VG-62:ta Naantalissa peräti 0-8 lukemin.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää