Tamminen: "Kiihkeä game ratkesi vuoden törkeimpään tuomarivirheeseen"

SaPKo – TUTO Hockey:
2-1 ja. (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)  TILASTOT, yleisöä 892

 

TUTO jatkoi Mestis-kauttaan joulutauon jälkeen Savonlinnan Talvisalossa SaPKon vieraana. Iiro Vehmasen, Oskar Essenin ja muiden entisten TUTO-pelaajien tähdittämä isäntäjoukkue korjasi lopulta kolmesta tarjolla olleesta pisteestä kaksi, kun Essen napautti jatkoajan ensimmäisellä minuutilla voittomaalin.

– Kiihkeä game ratkesi vuoden törkeimpään tuomarivirheeseen. Virkki koukki Antti Virtasen nurin ja siitä vastahyökkäys, josta maali, Tamminen puhisi pelin jälkeen.

Ottelun hahmot löytyivät molempien joukkueiden maalien suilta, kun sekä Tommi Virtanen että virkaveli Juha Toivonen kirjauttivat yli 30 torjuntaa mieheen. Vähämaalisena ottelun piti loistavan maalivahtipelaamisen ohella uhrautuva puolustus. Varsinkin TUTOn alivoimaekspertit hoitivat leiviskänsä kunnialla.

– Tuukka Pulliaisen ketju ja Virtasen Tommin otteet olivat ilonaiheitamme, Tamminen lisäsi.

Illan avausmaali nähtiin toisen erän alkutaipaleella, kun nuori Roni Viirlas päätti SaPKon ylivoimahyökkäyksen kovaan lämäriin, joka painui Tommi Virtasen selän taa. Maali oli Viirlaksen Mestis-uran ensimmäinen.

Samu Pitkänen toi TUTOn kuitenkin nopeasti tasoihin. Juhani Tamminen oli herätellyt omiaan aikalisällä vastustajan maalin jälkeen ja se toimi. Riku Väkiparta pelasi viivassa poikittain Aki Keinäselle, jonka laukauksen Toivonen vain vaivoin sai torjuttua. Keinäsen laukauksen jälkeen Toivonen kadotti kiekon hallinnastaan ja Pitkänen kävi siirtämässä limpun maaliviivan paremmalle puolelle.

Toisen erän lopulla TUTOlle vihellettiin kolme jäähyä peräjälkeen, jonka myötä paine auttamatta siirtyi Virtasen vartioiman maalin ympärille. Pahimmillaan TUTO pelasi pitkälti toista minuuttia kahden miehen alivoimalla, mutta turkulaisten alivoimapelaaminen oli todella mallikasta ja uhrautuvaa, eikä täten SaPKo päässyt tekemään toista maaliaan.

– Kun puhutaan näin tasaisesta matsista, niin jos toinen joukkue pääsee pelaamaan kerran ylivoimaa ja toinen kuusi kertaa, niin kyllähän se jossain näkyy, Tamminen jatkoi.

Kolmas erä, kuten koko ottelukin, oli kauttaaltaan hyvin tasainen. Aivan erän lopulla SaPKon Tuomas Muhonen pääsi nokikkain Virtasen kanssa, muttei onnistunut ohittamaan tulikuumaa turkulaisvahtia.

Ratkaisu syntyi jatkoajan ensimmäisellä minuutilla, kun SaPKo pääsi ylivoimahyökkäykseen. Muhonen syötti kiekon maalin eteen Essenille, joka ohjasi kiekon maaliin.

– Oltaisiin ansaittu kaksi, saatiin yksi piste. Haluaisin nähdä sen päivän, kun TUTO saa yhden jäähyn ja vastustaja kuusi, Tami päätti.

TUTOn taival jatkuu heti huomenna, kun vastaan asettuu Vaasan Sport.

Jaa eteenpäin:

Naapurin Maalaiskana Oy ja TUTO ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Kauden aikana katsomme jatkoa myös seuraaville...

Lue lisää

Uusi Mestis-kausi ja ensimmäinen runkosarjaottelu lähestyy nopeasti! Olemme ymmärrettävästi saaneet paljon kyselyitä kausikorteista, jotka on tilattu...

Lue lisää

Nykyisen työntekijän siirtyessä urallaan eteenpäin, TUTO Hockey hakee organisaatioonsaPALVELUPÄÄLLIKKÖÄ TUTO Hockey pelaa kaupungin värikkäintä lätkää Kupittaalla...

Lue lisää