Tamminen: ”Parasta mitä joukkueelle voi tapahtua”

TUTO Hockey päätti viikonlopun ”pohjoisen kiertueen” tänään Joensuuhun ottelulla Jokipoikia vastaan. Vauhdikkaan ja tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, jossa 3-4 vierasvoiton turkulaisille ratkaisi Tuukka Pulliainen. 

TUTO sai otteluun erinomaisen alun, kun heti avauserän alkuun saatu ylivoima hyödynnettiin Arttu Niskakankaan toimesta. Kauan vieraat eivät johto-osumaa saaneet juhlia, sillä Jokipojat hyödynsivät oman ylivoimansa jo ennen avauserän puoliväliä. Erän lopulla molemmilla oli vielä omat paikkansa mm. ylivoimien muodossa, mutta lisäosumia ei enää erässä nähty. Sen sijaan yksi ikävä loukkaantuminen nähtiin, kun TUTOn puolustaja Lauri Kärmeniemi joutui jättämään kaukalon erän puolessa välissä.

”Kerroin joukkueelle ennen peliä, että antamalla kaikkensa kaukaloon ei tarvitse jälkikäteen miettiä mitä olisi voinut vielä tehdä. Nyt jokainen antoi kaikkensa ja saimme siitä lopussa palkinnon”, kommentoi pelin jälkeen TUTO Hockeyn päävalmentaja Juhani Tamminen.

Jokipojat saa otteen

Toinen erä käynnistyi turkulaisittain vauhdikkaasti, kun Aki Keinänen siirsi vieraat uudelleen johtoon. Maalin jälkeen loppuerä mentiin kotijoukkueen lievässä hallinnassa. Tulosta hallinta tuotti erän loppupuolella, kun ensin Joona Karevaara tasoitti ja muutamaa minuuttia myöhemmin Roope Ranta siirsi isännät ensi kertaa ottelussa johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös erätauolle.

TUTOn taistelu tuottaa tulosta

Kolmannen erän puolessa välissä TUTOn Samu Pitkänen pääsi rokottamaan kasvattajaseuraansa kotihallissa tasoittamalla lukemat 3-3. Pitkäsen tekemästä tasoitus maalista ehti kulua vain muutama minuutti, kun Jokipojille tarjoutui tuhannen taalan paikka ratkaista peli. Mahdollisuus aukesi, kun TUTOn Derek Famulare lensi suihkuun kyynerpäätaklauksesta saaden samalla 5+20 minuutin rangaistuksen. Jokipojat saivat ylivoimansa pyörimään mallikkaasti, mutta huikeasti taistellut TUTO selvisi summerin soittoon asti Tommi Virtasen upeilla torjunnoilla ja alivoimanelikon uhrautuvalla pelaamisella. Näin ollen mentiin jatkoajalle, jossa ottelun ratkaisu nähtiin Tuukka Pulliaisen toimesta. Lopulta siis TUTO Hockey nappasi arvokkaan 4-3 vierasvoiton Joensuusta.

”Puolustajat selvisivät illasta hienosti, vaikka jouduimme pelaamaan viimeiset viisikymmentä minuuttia viidellä pakilla Kärmeniemen loukkaannuttua. Lopussa koko joukkue taisteli hienosti Derekin saaman viiden minuutin rangaistuksen pois ja kruunuksi vielä Keinänen ja Pulliainen järjestivät voittomaalin ja kaksi pinnaa. Sen myötä kotimatka lyheni aika tarkkaan 600 kilometriä” lopetti Tamminen.

 

TUTO Hockey – JYP-Akatemia Marli Areenalla keskiviikkona 23.1. klo 18.30 Osta liput TÄSTÄ

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää