Tamin tuomio: Pakit uskalsivat – "Näkyi pöytäkirjassa"

Suomi löylytti eilen illalla Ranskan. Leijona ei antanut vastustajalleen mahdollisuuksia, vaan vei voiton maalein 7-1.

Tasoero oli heti alusta asti selvä ja toisessa erässä Suomi karkasi neljällä maalilla karkumatkalle. CANAL+:n asiantuntija Juhani Tamminen oli erityisen tyytyväinen puolustajien toimintaan ylivoimalla. Aiemmin puolustajien vähäiset laukaukset olivat saaneet pyyhkeitä.

Tamin tuomiossa yksi pelaaja pääsi kympin kerhoon.

 

Maalivahdit:

Petri Vehanen 9
Voitti vastustajansa sata-nolla. Pieni kauneusvirhe oli se maali, missä meni valelaukaukseen.

Karri Rämö – (luukkuvahti)

 

Puolustajat:

Mikko Mäenpää 9
Oli todella hyvä, nyt ominaisuudet pääsivät esiin. Pyöritti loistavasti ylivoimaa ja tulokset oli murhaavat.

 

Juuso Hietanen 9
Sama juttu, Ranskan tyhmä boksi antoi niin paljon tilaa ja pääsi kiekkovarmuuteen ja homma toimi ylivoimalla. Nyt uskalsi ampua ja kaikki näki mitä tapahtui. Aiemmin Hietanen ja Niskala siirtelivät kiekkoa, nyt jos katsovat pöytäkirjaa niin näkevät mitä tapahtui.

 

Ossi Väänänen 9
Todella hyvä, pomminvarman fyysinen eikä tehnyt virheitä. Erittäin hyvä alivoimalla. Joukkue tarvitsee tällaisia jätkiä, joilla on suoritustasoa. Pelannut tasaisesti koko turnauksen.

 

Joonas Järvinen 9
Pelasi lähestulkoon turnauksen parhaan pelinsä. Oli vahva ja pelasi yksinkertaisesti. Varmistuu päivä päivältä. Pirun hyvä maali edessä laittamaan miehet ojennukseen.

 

Anssi Salmela 8
Tylyn kiekkovarma ja muutenkin alkaa pelata. Turhat höntyilyt jäi pois, mutta toisaalta ei mitään sensaatiomaisia suorituksia.

 

Janne Niskala 9
Niskalalta todella komea maali, haistoi hienosti Joensuun syötön. Ne ovat sellaisia puikkauksia, joissa Janne on parhaimmillaan. Varmaa peruspeliä.

 

Lasse Kukkonen 9
Oma itsensä, pelasi yksinkertaisesti ja oli alivoimien takuumies.

 

Topi Jaakola 8
Oikeastaan sama juttu, jäi taas hiukan Väänäsen ja muiden varjoon. Ei niin näkyvä, eli kahdeksikko.

 

Hyökkääjät:

Mikko Koivu 10
Se oli ehdoton kymppi. Sai tehoja ja oli pirun terävänä, järjesti paikkoja. Sai itsekin tehtyä maalin ja uskon, että valtava energialisä Mikolle ja koko joukkueelle.

 

Valtteri Filppula 9
Sama juttu kuin sentterillään, ei ehkä ihan yhtä säkenöivä, mutta duo toimi hyvin. YV:ssa kiekko liikkuu ja ratkaisuhalua löytyy.

 

Jussi Jokinen 9
Voi sanoa, että Luojan kiitos Jussi sai myöskin palkinnon. Maalinteko on alitajuista puuhaa, nyt laittoi kepin alitajuisesti väliin. Nyt nähdään se paras Jokinen, uskoisin jo tänään Kanadaa vastaan.

 

Jarkko Immonen 9
Immosen maali vapautti meidän pelin, ei voi kuin ihailla Jaken kliinistä varmuutta viimeistellä, kun paikka tulee. Jakke tekee aina niitä tärkeitä maaleja.

 

Janne Pesonen 9
Hieno esityö ensimmäiseen maaliin ja muutenkin energinen esitys. Hiipui kuitenkin loppua kohti.

 

Mikael Granlund 8
Oli paljon hyvää, mutta välillä lähti turhaan kiekon pitämiseen, kun se nerous on siinä äärimmäisen nopeassa oivaltamisessa. Muutaman kerran kun menetteli kiekkoja hyökkäyspäässä, paluuluistelu omaan päähän oli vaatimatonta.

 

Niko Kapanen 9
Hienoa, että Nikokin sai maalin. Vaikka hän on kokenut pelaaja ja rooli ei ole tehdä maaleja, tiedän, mitä se maalin tekeminen merkitsee. Se oli upeaa saada hyökkäyspäässäkin onnistuminen.

 

Jesse Joensuu 9
Jessellä oli kova energia. Isokokoisena oli tärkeä osa murtamassa Ranskan puolustusta, kulminaationa hieno syöttö Niskalalle.

 

Leo Komarov 8
Leksa sai sellasen pienen tällin, ja vaikka on kova jätkä, niin ilmeisesti se vähän haittasi suoritustasoa. Ei ollut sellainen murtautuja ja pyöri vähän pelin ulkopuolella. On sen roolin pelaaja, jota tarvitaan silloin kun peli on tiukka.

 

Petri Kontiola 9
Kontiola oli erittäin hyvä. Tietysti vastustaja palveli hänen pelaamistaan, nyt sai kiekkoa, oli varma sen kanssa ja uskalsi haastaa. Sai pelinopeammat miehet rinnalle ja laattaa tuli takaisinkin.

 

Tuomas Kiiskinen 8
Oli hyvä, alussa tuli jäähyjä ja ne sotkivat rytmiä. Aina kun pääsi pelaamaan ja sai kiekkoa, oli energinen ja vaarallinen ja ennen kaikkea kiekkovarma

 

Jani Tuppurainen 9
Tuppurainen oli tosi hyvä, heti päämäärätietoinen, taklasi, sai asioita tapahtumaan. Loistava sisääntulo joukkueeseen.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää