Tamin tuomio: MM-Leijonissa yllätyksiä

CANAL+:n asiantuntija Juhani Tamminen antoi tuomionsa poikkeuksellisella tavalla.


Tällä kertaa Leijonat eivät saaneet kouluarvosanoja Ruotsi-ottelusta, vaan Tami antoi kommenttinsa jokaisesta MM-kisoihin valitusta pelaajasta. Mukaan mahtui muutamia yllätyksiä.
 

Maalivahdit:

Kari Lehtonen
Itsestäänselvyys. Selvä ykkösmaalivahti.
 

Karri Rämö
Hyvä valinta. Jos jotain tapahtuu, meillä on kolmas kompetentti veskari.
 

Petri Vehanen
Itsestäänselvyys. Selvä kakkonen.
 

Puolustajat:

Juuso Hietanen
Oikeakätinen kiekollinen pakki, joka ansaitsi paikkansa. Tarvitsemme pelitaitoa. Selvä valinta.
 

Topi Jaakola
Pomminvarma. Kukkonen-Jaakola on meidän neloskentän peruspari. Sitä ei pidä sorkkia.
 

Joonas Järvinen
Pienimuotoinen iloinen yllätys. Meillä täytyy olla fyysisiä puolustajia ja Väänänen-Järvinen on sitä osastoa. Huippusarjakauden pelanneen Järvisen valinta oli samalla krediitti SM-liigalle.
 

Lasse Kukkonen
Päivänselvä valinta. Pelivarma, johtajan ominaisuudet ja loistava alivoimapeli.
 

Mikko Mäenpää
Nousi joukkueeseen viimeisellä turnauksella. Oli äärimmäisen kiekkovarma, äärimmäisen rento, teki loistavia maaleja ja antaa sellaiset kädet ylivoimaan, joita me tarvitaan. Köyhän miehen Nummelin tai Vatanen.
 

Janne Niskala
Päivänselvä valinta. Ykköspakki kiekollisista pakeista tässä joukkueessa.
 

Anssi Salmela
Olen nähnyt tällä kaudella Salmelan pelejä vain ruudun välityksellä. Hyvä kauden siivittämänä selkeä valinta.
 

Ossi Väänänen
Fyysisitä pakeista ehdoton liideri. Näki selvästi, että Jokeri-murheet ovat pois mielestä ja nyt on mies täynnä energiaa ja aggressiivisuutta.
 

Hyökkääjät

Valtteri Filppula
Mielenkiintoisin pelaaja. Itsestäänselvyys, koska oli hinkua ja vapautui. Oikean ikäinen jätkä.
 

Mikael Granlund
Päivänselvä valinta. Ihmettelen, miksi pelasi Ruotsia vastaan. Jos Immosen annettiin huilata, niin miksei Granlundin annettu?
 

Jarkko Immonen
Ehdoton tukipilari tälle joukkueelle. Meidän toinen keskuhyökkääjä koko kauden. Todennäköisesti meidän pistepörssin ykkönen tulevissakin kisoissa.
 

Jesse Joensuu
Tykkäsin Jessen valinnasta. Oli Helsingin-turnauksessa hyvä. Tuli vähän takapakkia, kun sai niitin Norja-peleissä. Kun puhutaan puhtaista voimahyökkääjistä, niin Joensuu on meidän toinen.
 

Jussi Jokinen
Päivänselvä valinta jo tullessaan joukkueeseen. Tampereella huokui itseluottamusta ja energiaa. Nyt sai tuon maalin nimiinsä ja pani rankkareita Tampereella sisään. Takuuvarma ykkösketjun äijä.
 

Niko Kapanen
Ehdottomasti takuukamaa. Jalosen luottomies ja pelaa hänen jääkiekkoaan. Liidaa kolmosketjua.
 

Tuomas Kiiskinen
Pirteä yllätys. Hienoa, että viimeisessä turnauksessa pelasi itsensä joukkueeseen. Uskon, että hänen yllätysnousullaan sinetöitiin Ville Peltosen kohtalo.
 

Mikko Koivu
Paransi huomattavasti. Hänellä on ollut pohjalla taukoa ja hakemista. Voin vain vesi kielellä odottaa, mitä tapahtuu, kun Filppula tulee siihen.
 

Leo Komarov
Päivänselvä valinta. Meillä on kaksi voimahyökkääjää lopullisessa rosterissa. Joensuu ja Komarov – molempia tarvitaan kipeästi.
 

Petri Kontiola
Pelasi Valko-Venäjä-peleistä itselleen lisäaikaa. Nyt pääsi siihen rooliin, jossa uskon hänen pelaavan kisoissa eli nelosketjun keskellä. Pirteä valinta.
 

Janne Pesonen
Päivänselvä valinta, koska Immosen ketju on ollut kasassa pitkään. Lisäksi käyrä sairasteluiden ja IFK-flopin jälkeen oli nouseva. Energinen, taisteluhaluinen ja teki maaleja.
 

Antti Pihlström
Viikonvaihteessa lopullisesti joukkueeseen. Toki hän on maailmanmestari ja niin poispäin, mutta Ruotsi-peli oli täysin ratkaiseva.
 

Mika Pyörälä
On antanut tämän kauden näyttönsä Elitserienissä. Maailmanmestari ja luottomies. Ilmeisesti valmentajat ovat harjoituksissa nähneet enemmän kuin mitä me nähtiin.
 

Jani Tuppurainen
Yllätysvalinta ainakin minulle. Otsikolla ”iloinen yllätys”. Häikäisevä playoff-pelaaminen palkitaan ja se on samalla tribuutti SM-liigalle.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää