Taistelu ei riittänyt voittoon – K-Vantaalle kolmas kiinnitys finaalipaikkaan

TUTO Hockey – K-Vantaa

1 – 2 (0 – 0, 1 – 2, 0 – 0)

Tilastot

TUTO Hockeyn ja K-Vantaan välillä pelattu kolmas välieräottelu oli alusta lähtien äärimmäisen tasainen. Ottelua hienokseltaan hallinnut kotijoukkue TUTO ei lopulta saanut tavoittelemaansa palkintoa, vaan sarjan kolmaskin ottelu päättyi lohipaitojen voittoon. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla maanantaina, kun joukkueet kohtaavat Vantaan Trio Areenalla.

 

Ennen ottelun alkua avauskiekon kävi pudottamassa turkulainen vapaaottelija Teemu Packalén. TUTOn kaulahuiviin pukeutunut UFC-taistelija oli ottelun alla myös Legendaklubilla haastateltavana.

 

 

Ottelu oli alusta saakka tiukkaa ja tasaista vääntämistä. Yksi TUTOn parhaista pelaajista kolmannessa välierässä oli kokoonpanoon yhden huiliottelun jälkeen paluun tehnyt Petteri Nummelin (33). 

 

 

Ottelun ehdottomasti parhaisiin pelaajiin kuului TUTOn maalivahti Julius Pohjanoksa. Miesten pudotuspelidebyyttinsä tehnyt 20-vuotias Pohjanoksa osoitti, ettei päätä kylmää kovissakaan paikoissa. Rauhallisesti ja varmasti esiintynyt lupaava maalivahti kirjautti ottelussa tililleen kaikkiaan 16 torjuntaa. ”Jullen” illan komein suoritus nähtiin ottelun toisessa erässä, kun hän ryösti K-Vantaan pelaajalta läpiajon klassisen tyylikkäällä, kobran kieltä muistuttavalla syöksyllään.

 

 

Maalittoman avauserän jälkeen hanat saatiin auki ottelun toisella 20 minuuttisella. Täpötäysi päätyravintola pääsi lähietäisyydeltä todistamaan, kuinka Joonas Toivanen vei TUTOn 1-0 johtoon ajassa 24:21. Upean syötön maaliin tarjosi Mikko Laine

 

 

TUTOn johtoasema ei kauaa kestänyt, sillä vain reilu neljä minuuttia Toivasen maalin jälkeen K-Vantaan kultakypärä Atte Mäkinen iski ottelun tasoihin. KHL-seura Helsingin Jokereiden sopimuspelaaja onnistui heti parin minuutin päästä toistamiseen, vieden lohipaidat ottelussa 1-2 johtoon 

 

 

Pirteitä otteita keväällä esittänyt TUTO-hyökkääjä Aleksi Rutanen oli tänäänkin oivalla pelipäällä. Tiukasta tuijotuksesta ja parista hyvästä maalipaikasta huolimatta ”Rudin” pistetili ei tänään karttunut. 

 

Markus Nurmi (49) oli tämän päiväisessä ottelussa äärimmäisen hankala pideltävä vantaalaispuolustukselle. Omaa kieltään NHL-seura Ottawa Senatorsin varauksen onnistuneesta ottelusta kertovat tilastot: yksi syöttöpiste ja kaksi hankkittua rangaistusta.

 

 

Kotijoukkue TUTOn kovasta taistelusta huolimatta Mäkisen kaksi maalia riittivät tänään vantaalaisille voittoon. Voiton myötä K-Vantaa siirtyi sarjassa 3-0 johtoon, ja sillä on mahdollisuus katkaista sarja maanantaina Vantaalla, kun kiekko putoaa Trio Areenan jäähän kello 18:00.

 

Teksti: Jyri Sulander
Kuvat: Shaun Duncan

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää