Superlauantain alumniottelu kokoaa takavuosien tähdet yhteen

Kapteeni Ortio johtaa TUTO-legendat taistoon

Lauantaina Marli Areenan kaukaloon luistelevien TUTO-alumnien joukosta löytyy tuttuja nimiä läpi seuran historian. Puolustuksen selkärangan muodostavat seitsemällä kaudella TUTOa edustanut Markus Laine, 248 Mestis-ottelua Kupittaalla pelannut Petri Tähtisalo, sekä alumnijoukkueen kapteenina toimiva Kai Ortio. Kolmeen otteeseen TUTOa edustanut Ortio on myös pelaajauransa jälkeen ollut mukana seuran toiminnassa. A- ja B-nuorten valmentamisen lisäksi hän toimi kausilla 2011-2012 ja 2012-2013 edustusjoukkueen apuvalmentajana.

Hyökkäyspään suurimpina tähtinä puolestaan tuikkii Tuukka Pulliainen. Vielä viime kaudella TUTOa edustanut Pulliainen puolestaan keräsi urallaan 381 tehopistettä TUTOn paidassa, joiden myötä hän on seurahistorian neljänneksi tehokkain pelaaja. Maagisista lättysyötöistään ja pelikäsityksestään tunnettu Pulliainen muodosti uransa aikana yhden Mestis-historian vaarallisimmista tutkapareista yhdessä Aki Keinäsen kanssa.

Pulliasien lisäksi TUTOn alumnijoukkueen hyökkäyksestä löytyvät muun muassa kauden 1971-1972 SM-sarja joukkueessa pelannut Seppo Wikström sekä lauantain forssalaisvastustajaakin urallaan edustanut Raimo Ruusunen.

TUTOn alumnijoukkueen kokoonpano: 

Maalivahdit:
Ossi Ojanen

Puolustajat:
Janne Laitila
Jonni Talas
Petri Tähtisalo
Kai Ortio
Markus Laine
Sami Leinonen
Matti Kesseli

Hyökkääjät:
Raimo Ruusunen
Seppo Wikström
Ville Vähämaa
Timur Uzbjakov
Jari Mannila
Jani Järvinen
Tuukka Pulliainen 

Penkin takana kiekkolegenda vailla vertaa

Lauantain alumniottelussa TUTOn valmentajana toimii Juhani ”Tami” Tamminen. Kausilla 1993-1994 ja 2012-2013 TUTOn päävalmentajana toiminut Tamminen on värikäs kiekkopersoona, jonka meriittilista hakee vertaistaan: pelaajaurallaan jääkiekkoleijona #79 pelasi 10 MM-kisat, yhdet olympialaiset ja yhden Kanada Cupin, toimien maajoukkueemme kapteenina vuosina 1978-1982. Upealla urallaan ”Tami” pelasi kaikkiaan 227 A-maaottelua.

Valmennusurallaan aurinkokuninkaana tunnettu Tamminen on TUTOn lisäksi valmentanut muun muassa Vaasan Sportia, Turun Palloseuraa, Porin Ässiä ja Oulun Kärppiä, jonka hän nosti 1-divisioonasta Liigaan kauden 1999-2000 päätteeksi. Kotimaan kenttien lisäksi Tamminen on valmentanut myös Sveistsissä, Ruotsissa, Japanissa ja Ranskassa, jossa hän oli luomassa maan ensimmäistä kiekkobuumia 1990-luvun puolivälissä.


Juhani Tamminen hyppää TUTOn penkin taakse lauantain alumniottelussa

TUTO-taustaa ja mittavia liigauria

Takavuosina TUTOn rakkaana vastustajana tunnetuksi tullut FPS on perinteinen seura, joka on pelannut maamme pääsarjatasolla vuosina 1975-1977. Lauantaina Marli Areenan jäällä nähdään alumnijoukkue, joka vilisee mielenkiintoisia nimiä. 

Joukkueen puolustuksen tukirangan muodostavat äärimmäisen kovista otteistaan urallaan tunnettu, lähes 300 liigaottelun konkari Timo Willman ja 15 kautta FPS:n edustusjoukkueessa pelannut Asko Rantanen. Kaksikko on edelleen vahvasti mukana forssalaisseuran toiminnassa: Willman toimii managerina Suomi-sarjassa pelaavassa edustusjoukkueessa, jota Rantanen valmentaa.

Edellä mainitun kaksikon lisäksi vihreäpaitojen puolustuksesta löytyvät muun muassa yli 300 liigaottelua urallaan pelannut Matti Kuusisto sekä TUTOn A-nuoria vuosina 1997-2000 edustanut Juha Sinkkonen.

Joukkueen hyökkäystä sen sijaan johtavat Janne Jokila, Mikko Laaksonen ja Jari Kesti, joilla kaikilla on kokemusta myös TUTO-paidasta. Laaksonen edusti TUTOa Liigassa kaudella 1995-1996, kun taas Kesti kuului Mestis-mestaruuden kaudella 2007-2008 voittaneeseen joukkueeseen. Kesti muistetaan myös hänen Norjassa viettämistään vuosista, joiden aikana hän ylitti kansallisen uutiskynnyksenkin, takomalla parhaalla kaudellaan Stavanger Oilersin paidassa 21 ottelussa täysin käsittämättömät 226 tehopistettä (116+110).

Kevään 2008 Mestis-mestaruuteen uransa päättänyt Kesti toimi vuosina 2009-2015 juniorivalmentajana TUTOssa, valmentaen seuran A-, B- ja C-nuorten joukkueita. FPS:n alumnijoukkueesta löytyy myös Kestin Norjan vuosien tutkapari, hyökkääjä Tomi Suoniemi.

FPS:n alumnijoukkueen kokoonpano: 

Maalivahdit:
Rainer Tikkala

Puolustajat:
Markku Larpi
Juha Härkälä
Timo Willman
Asko Rantanen
Juha Sinkkonen
Matti Kuusisto

Hyökkääjät:
Jukka Mattila
Mikko Laaksonen
Jari Kesti
Tomi Suoniemi
Juha Nurmisto
Joni Virtanen
Jouni Kulonen
Janne Jokila
Marko Vehmas

Valmentaja: Timo Tuomi 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää