Sportin lento katkesi TUTOn käsittelyssä

TUTO Hockey – Sport


4-1 (1-1, 3-0, 0-0) Yleisöä: 2568

Tilastot

Marli Areenalla nähtiin lauantaina Mestiksen kärkikamppailu, jossa kohtasivat sarjaykkönen Sport ja kakkonen TUTO. Viihdyttävä ottelu ratkesi lopulta jo toisessa erässä, kun TUTO iski kiekon kolmesti Sportin maaliin.

Ottelun ensimmäinen erä oli kärkikamppailun arvolle sopiva ja se tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tuomarien pilli oli avauserän alussa herkässä ja TUTO pääsi jo ajassa 1:18 kahden miehen ylivoimalle. Ylivoiman paras paikka osui kultakypärä Anrei Hakuliselle, joka ampui kiekon kuitenkin avopaikasta ohi maalin. TUTOn ylivoima tyrehtyi lopulta ajassa 2:54 Hakulisen ottaessa estämisjäähyn.

Erän edetessä tuomarit kadottivat pillinsä, eikä jäähyjä enää vihelletty juuri mistään. Pelissä oli tunnetta, ja muun muassa kapteeni Antti Virtanen ja uusi puolustaja Miika Franssila ajelivat kumpikin vuorollaan Sportin pelaajat pystyyn.

Avauserä oli täysin TUTOn hallintaa ja Sportin vähäiset laukaukset lähtivät kaukaa. Kimmo Meriläisellä ei kotijoukkueen maalissa ollut hädän päivää. Avausmaalia saatiin odottaa aikaan 12:08, jolloin Juha-Matti Rautajoki ohjasi Oskari Hämäläisen viivakudin verkon perukoille. Toisena syöttäjänä maaliin oli Eetu Koski.

TUTO painoi tilanteita herkeämättä Sportin maalille, mutta Joonas Kuusela pelasi vaasalaisten maalissa erinomaisesti. Sport nousi hieman yllättäen tasoihin ajassa 17:41, kun Jarkko Hattunen unohtui yksin maalin eteen ja nosti pikkumustan varmasti yläkulmaan.

TUTO ratkaisi kakkoserässä

Sport pääsi toisessa erässä paremmin peliin mukaan, mutta maalinteosta vastasi TUTO. Tunnelma tiivistyi ajassa 24:10, kun Eetu Koski paini Lassi Kokkalan kanssa ja Juha-Matti Rautajoki riepotteli samalla Kristian Tuohilampea. Koko nelikolle kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

Pelikello näytti 28:34, kun kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon. Antti Virtanen jätti kiekon siniviivan jälkeen Nico Maneliukselle, joka latasi sen voimalla hölmistyneen Joonas Kuuselan selän taakse. Ajassa 35:18 TUTOn Eetu Koski sai 2+10 minuutin jäähyn selästä taklaamisesta, kun Michael Kristof unohti taklattavan vastuun ja käänsi selkänsä väärällä hetkellä.

Sinipaidat eivät omituisista tuomioista välittäneet, vaan ajassa 36:16 peli oli 3-1. Ville-Vesa Vainiola ja Miika Franssila syöttivät tasavajaalla laatan Olli-Pekka Heinimäelle, joka laukoi sydämensä kyllyydestä TUTOn kahden maalin johtoasemaan. Kotijoukkue painoi kakkoserään vielä kolmanne häkin ja se syntyi alivoimalla. Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueesta viimeisten joukossa tippunut Aleksi Rutanen syötti kiekon Antti Virtaselle, jonka rannelaukaus löysi tiensä verkon perukoille.

”Me ei olla mikään tissiposkijengi”

Kolmannessa erässä Sport oli hallitsevampi osapuoli, mutta TUTO puolusti erinomaisesti, eivätkä vierailijat päässeet oikeastaan lainkaan maalintekopaikoille. Näin TUTO voitti pelin lopulta 4-1 lukemin ja kavensi Sportin sarjajohdon seitsemään pisteeseen.

Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen oli todella tyytymätön illan tuomaritoimintaan.

”Ihan jonninjoutavilla, mitättömillä jäähyillä pilattiin peli. Meiltä puuttui myös se intohimo, jonka Mestis-kamppailut joka ilta vaativat. TUTO pelasi varsinkin hyvän viimeisen erän. Ei päästy millään pelin ytimeen, kun TUTO puolusti niin hyvin”, Räsänen kehui.

TUTOn Ismo Lehkosen mukaan Sport-voitto antaa turkulaisille hyvän itseluottamuspuuskan.

”Meillä on karhea miesmäinen joukkue, eikä mikään tissiposkijengi. Olen tyytyväinen illan kamppailuun ja koko tapahtumaan”, päätti Lehkonen.

 

KATSO KUVAKOOSTE TÄSTÄ (Linkki vie TUTO Hockeyn Facebook-sivuille)

 

TUTO matkustaa seuraavaksi Hakametsään, jossa se kohtaa huomenna LeKin kello 17.00 alkavassa ottelussa.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää