Sport vuorostaan maalin verran tehokkaampi

TUTO Hockey – Vaasan Sport

2-3 (2-1, 0-1, 0-1)

 

Marli Areenan uumeniin oli ladattu kahden huippukuntoisen joukkueen ja kauden ennätysyleisön ansiosta mahtavat ainekset kärkikamppailulle.

– Loistava tapahtuma. Hieno vastustaja ja mahtava yleisö kummassakin hallissa, kommentoi tyytyväinen Pasi Räsänen ottelun jälkeen.

Ottelun alkutahdit löi hyvällä liikkeellä ja tunteella kaukaloon astellut kotijoukkue. Sport näytti jäävän avauserässä täysin jyrän alle, kun isäntien Aleksi Rutanen ja Tuukka Pulliainen kävivät lyömässä vuoroperään lätyn pussiin.

Erän lopulla TUTO kesti oman jäähynsä, mutta jälkitilanteesta Lassi Kokkala pääsi lyömään kavennusmaalin.

– Shit happens. Värikäs ja mielenkiintoinen ilta. Momentumia oli molempiin suuntiin. Meillä oli saumamme tappaa peli jo 2-0 tilanteessa, mutta Sportin kavennusmaali sotki pelaamistamme, ”Ika” Lehkonen tuumi.

Toisessa erässä painopiste siirtyi Sportin kovan karvauksen alla kohti Tommi Virtasen vartioimaa maalia. Erän ainoan kerran kiekon maaliin saakka toimitti Sportin Markus Piispanen ja täten kahden erän jälkeen taululla komeilivat tasaiset 2-2 lukemat.

Kolmanteen erään molemmat joukkueet olivat keränneet raskaan tuplapeliviikonlopun viimeiset energiavarat käyttöön. TUTO painoi päälle kerta toisensa jälkeen, mutta lähes yhtä usein hyökkäykset tyrehtyivät keskialueelle Sportin hyvään puolustukseen.

Tila pelattiin pois kotijoukkueelta pois jo keskialueella ja hyökkäyspäähän ja vaarallisille maalintekopaikoille joutui paiskimaan todella paljon töitä.

Kotijoukkueen erän paras paikka siunaantui erän ensiminuutilla Pulliaiselle, jonka painava laukaus kimmahti tolpasta kotiyleisön harmiksi ulos.

Ratkaisumaali nähtiin ennen päätöserän puoliväliä, kun Anrei Hakulisen heittämmän lättysyötön katkaisi ilmasta Samuli Kivimäki. Sportin kultakypärä ei tilanteessa aikaillut, vaan laukoi kiekon tulisesti ranteella ohi Virtasen.

– Tänään kääntyi meille, vaikka ensimmäisessä erässä olimme jaloissa. Toisessa ja kolmannessa erässä saimme painetta luotua, Räsänen ynnäsi.

– Harmittaa kotiyleisön puolesta, että joutuvat lähtemään pienessä harmituksessa kotiin. Palkinto jäi saamatta, Lehkonen päätti.

 

Käy katsomassa ottelun kuvakooste Facebook-sivuiltamme TÄÄLTÄ.

Ottelun TILASTOT.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää