Se saatiin mitä haettiin

TUTO Hockeyn A-junnuilla oli lauantaina käsissään kauden ehkä tärkein ottelu. Naantalissa Kuparivuoren jäähallissa kohdattiin ”paikallisvastustaja” VG-62, joukkue joka kuluvan kauden aikana on ollut TUTOlle todellinen kiusankappale. Nyt ei kuitenkaan jätetty mitään sattuman varaan vaan naantalilaisbändi kaadettiin teurastusmentaliteetilla maalein 8-0. Lauantaisen voiton siivittämänä joukkueen askellus kohti varsinaista Nuorten Mestistä sai ison lisäharppauksen.

Viimeksi joukkueet kohtasivat noin kuukausi sitten ja VG teki rumaa jälkeä nappaamalla voiton maalein 6-2. TUTOn alavireen ja armonlaaksolaisten ylävireen puitteissa Nuorten Mestiksen karsintalohkossa kaksi edettiinkin jonkinmoinen tovi siten että VG:n sijoitus oli neljäs ja TUTOn viides. Parisen viikkoa sitten paikat kuitenkin vaihtuivat kun TUTO pitkän voittoputken turvin nousi neljännelle sijalle. Ennen lauantain koitosta joukkueiden välillä oli neljän pisteen ero.

Lauantai-illan näytöksen ensimmäiset nuotit raapaistiin jo ajassa 1.04, kun TUTOn Jesse Lindsten vei vieraat maalin johtoon. Turkulaisprässi jatkui herkeämättä ja palkinto TYÖSTÄ saatiin ajassa 6.48 kun Lindsten jo toistamiseen uunotti VG:n veskaria Jussi Suvantoa. Pelitapahtumien valossa Ilkka Saarelan suojattien johto olisi voinut olla paljonkin ronskimpi, mutta herrasmiesmäisyys ennen kaikkea. VG:n Jussi Suvannolle kirjattiin torjuntoja peräti 22.

Repeää, repeää

Jos avauserässä TUTO vielä eteni chillaillen, samaa ei voi sanoa toisesta erästä. Maalit 4-0 kertovat minkälaisissa merkeissä Kuparivuorella pelattiin. 80 prosenttia naantalilaisten avauksista katkesi tutolaiskatkoihin keskialueella. Erän neljännellä minuutilla VG otti aikalisän ja vaihtoi maalivahtia. Nämä toimenpiteet olivat kuitenkin vain kosmetiikkaa, sillä viime kädessä kaukalossa oli yksi joukkue, joka teki juuri sitä mitä itse halusi.

Meriläisen nolla pitää

Alkukaudesta aika ajoin haparoiden pelannut TUTO-veskari Kimmo Meriläinen on kauden kestäessä nostanut profiiliaan ja noussut yhdeksi A-junnujen peruspilariksi voittoputken pidentyessä. Meriläisen kauteen on mahtunut myös monia epäonnistuneitakin iltoja, mutta viimeiset matsit veskari on hoidellut näytöstyyliin. Naantalissa pelatun ottelun oikeastaan ainoaksi ”pointiksi” nousikin se, pystyykö Meriläinen pelaamaan kauden ensimmäisen nollapelinsä. Ja pystyihän hän. Meriläisen iltaan mahtui muutama ”save” sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta ei ilta tuskainenkaan ollut. Kun Naantalilaispäätyyn tehtiin vielä pari kassia päätöserässä, nakuteltiin illan koitos TUTOlle maalein 8-0.

Nuorten Mestiksen karsintalohkoa kaksi on jäljellä kolme kierrosta. TUTO Hockey onnistui illan voitollaan kasvattamaan pistekaulan naantalilaisiin seitsemään pisteeseen, siis siihen mitä haettiin. Sunnuntaina 9.12.2012 TUTO kohtaa vieraissa K-Vantaan, lohkoa ylivoimaisesti johtavan tiimin. Jäljellä on lisäksi ottelut sarjajumboa HPK Teamia vastaan sekä sarjan päättävä koitos KOOVEEtä vastaan. Yksikin voitto kolmesta jäljellä olevasta ottelusta riittää pääsyyn varsinaiseen Nuorten Mestikseen joten eiköhän se tehdä sitten jo Vantaalla?

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää