Sarjakärki vei kolme pistettä Kupittaalta

Kun vastakkain on kaksi Mestiksen  tämän hetken kuuminta joukkuetta, ottelun viihdearvo on taatusti kovaa luokkaa. Ottelun avauserä tarjosi kolme maalia, joista kaksi vierasjoukkueen toimesta. Kotijoukkueen Aki Keinänen napautti yhden kauden komeimmista maaleista. Tuukka Pulliainen heitti lätyn maalin eteen ja Keinänen heittäytyi pesäpallosta tutulla tyylillä kiekkoon ja ohjasi sen aivan maalin yläkulmaan.

– Tuskin jätti show tänäänkään ketään kylmäksi, sanoi Juhani Tamminen ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä oli kaiken kaikkiaan hyvin vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekkoa kahden tulikuuman joukkueen toimesta. Valitettavasti ottelun tuomaristo ei ollut samalla viivalla kahden hyvän jääkiekkojoukkueen ja äänekkään kotiyleisön edessä. Selviä jäähyjä jäi viheltämättä molempiin suuntiin ja kiekotonta pelaajaa sai estää lähes rajattomasti.

– Mitä pidemmälle peli meni, sitä parempia me olimme, tuumi Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Ottelun toisessa erässä tuomarit ottivat entistä isompaa roolia ja vihelsivät ensimmäisen kympin aikana isäntäjoukkueelle kaksi jäähyä. Sarjan tehokkainta ylivoimaa pelaava Jukurit ei kuitenkaan onnistunut tekemään ylivoimatilanteistaan maalia. Jäähyjen jälkeen TUTO sai oman pelinsä rullaamaan mukavasti ja varsinkin turkulaisten ykkösketju Jesse Winchesterin johdolla loi muutamia todella vaarallisia maalipaikkoja.

Kahden erän jälkeen lähdettiin tauolle lukemista 1-2.

RATKAISU SYNTYY KOLMANNESSA ERÄSSÄ

Kolmannessa erässä kotijoukkueen paidassa ensimmäistä peliä pelannut David Stach huudatti kotiyleisöä mahtavalla rannelaukauksella ajassa 43.06. Stach nousi oikealta laidalta alueelle sisään ja pamautti todella komean rannelaukauksen aivan maalin kattoon. Syöttöpiste Lukko-lainan ensimmäiseen Mestis-maaliin Arttu Niskakankaalle.

Jukurit onnistui tekemään kaksi maalia peräjälkeen maalin edustalta, joiden turvin se otti tukevan otteen kolmesta pisteestä.

– Maalinedustoilla olimme tänään ahneita. Neljä maalia syntyi irtokiekoista, Pikkarainen kertasi.

TUTOn kiri kaatui Jukureiden kivikovaan puolustukseen ja turkulaisten saamiin jäähyihin. Lopussa Jukurit teki vielä viidennen maalin, mutta se oli enää lähinnä kosmetiikkaa. TUTO taisteli loppuun asti, eikä myynyt nahkaansa helpolla. Jukurit esitti todella kypsää peliä, eikä keiku sarjan piikkipaikalla sattumalta.

– Tyytyväinen olen. Täällä ei ole viime aikoina vierasjoukkueet paljoa juhlineet, Pikkarainen päätti.

– Fokus siirtyy huomiseen, meillä on Lempäälässä iso urakka edessä, Tamminen tyytyi kommentoimaan.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää