Sarjakärki nurin puhtaalla esityksellä

Viime aikoina pirteästi vieraskaukaloissa esiintynyt TUTO jatkoi vahvoja otteitaan, kun se kaatoi sarjakärki KeuPa HT:n Keuruun jääpalatsissa lukemin 2-5. Äärimmäisen arvokkaan pistepotin myötä TUTO jatkaa edelleen taistelua pudotuspelien kotietuun oikeuttavasta neljännestä sijasta.

KeuPa HT – TUTO Hockey

2-5 (1-0, 1-4, 0-1)

Tilastot

Ottelun alku oli TUTOlle hankala, sillä se otti ensimmäisen reilun kuuden minuutin aikana kolme rangaistusta, joiden aikana KeuPan Olli Aitola onnistui iskemään 1-0 maalin. TUTOn päävalmentaja Miika Elomo oli ottelun jälkeen tyytyväinen siitä, miten joukkue käsitteli alun vaikeudet.

”Kolme kakkosta ei ole helpoin lähtö otteluun, mutta jokainen jätkä oli henkisesti valmis tänään ja meiltä erittäin hyvä peli.”

Toisessa erässä TUTO otti kuskin paikan selkeästi haltuunsa, takoen kiekon peräti neljästi kotijoukkueen maalia vartioineen Samuli Tervon selän taakse. Tehokkaimmin sarjakärkeä kurittivat Matias Lehtonen (2+1), Juho Virtanen (0+2) sekä Aki Juusela (1+1). Tehoille pääsi myös jälleen kerran vakuuttavasti TUTOn maalilla esiintynyt Karolus Kaarlehto, jonka loistava mailapeli alusti Lehtosen iskemän 3-2 voittomaalin.

Päätöserässä KeuPa sai hyvän mahdollisuuden viritellä loppukiriään, kun joukkueen kultakypärä Markus Jokiseen kovan pommin ajanut Juusela lähti aikaiselle pesulle päähän kohdistuneesta taklauksesta. Viiden minuutin ylivoimasta huolimatta keuruulaisten kiri jäi tällä kertaa piippuun, ja lopullisesti isäntien haaveet hautasi Niklas Näppi, joka löi taululle lukemat 2-5 ajassa 57:42. Itse taklaus puhutti niin jäällä kuin sen ulkopuolella, ja oma mielipide asiaan löytyi myös Elomolta.

”Toivottavasti Jokinen ei loukkaantunut. Mutta mun mielestä se oli peliin kuuluva taklaus ja ne kuuluvat tähän lajiin. Juusela pelasi sen niin puhtaasti kuin vain pystyi pelaamaan.”

Viime aikoina vieraskaukalossa huomattavasti piristyneelle TUTOlle voitto oli kolmas edellisestä neljästä vierasottelusta. Joukkueen kapteeni Niclas Lucenius kertoi ottelun jälkeen olevan mielissään siitä suunnasta, johon TUTOn peli on kauden edetessä kehittynyt.

”Tosi hyvä 60 minuuttia meiltä ja hyvä että ollaan saatu nyt kairattua myös vieraista pisteitä, se nostaa meidän itseluottamusta. Tää prosessi on mennyt koko ajan oikeaan suuntaan kauden aikana. Oikeaan suuntaan ollaan menossa ja pikkuhiljaa pleijarit alkaa tulemaan, niin hyvältä näyttää.”
 

Raportti: Jyri Sulander 

TUTO palaa kotikaukaloon perjantaina (2.3.), kun hallitseva Mestis-mestari SaPKo vierailee Kupittaalla. Ottelun teemana on #Yhdessä, jonka myötä TUTO nousee vastarintaan kiusaamista ja syrjintää vastaan. Perjantain matsiin kaikki TUTO- ja kausikorttilaiset saavat tuoda veloituksetta mukanaan yhden kaverin! Edullisemmat ennakkoliput perjantain otteluun TÄSTÄ.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää