Sarjajumbo saapuu TUTOn kotihalliin: "Kokkonen tuskin nukkuu enää pitkiä aamu-unia"

TUTO Hockey – KeuPa HT

Ke 7.1. klo 18.30

Marli Areena

TUTO Hockeyn kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla, kun Marli Areenalle saapuu sarjassa viimeisenä majaileva KeuPa HT. Viime ottelussaan kymmentä puolustajaa peluuttanut TUTO saa ainakin yhden hyökkääjän takaisin rosteriinsa, kun Anton Kokkonen palaa kokoonpanoon.

TUTO voitti vuoden ensimmäisessä ottelussa K-Vantaan vieraissa maalein 5-2. Ottelusta oli sivussa useita hyökkääjiä, joista keskiviikoksi takaisin pelikuntoon saadaan ainakin hieman harvinaisemmasta syystä edellisen ottelun missannut Kokkonen.

”Kokkosella oli aamulla tyyny vähän liian pitkään poskella. Sitä väsytti, niin se nukkui koko päivän. Kokkonen tuskin nukkuu enää pitkiä aamu-unia ja pelikin alkaa puolitoista tuntia myöhemmin eikä ole vieraspeli, niin eiköhän Antsa palaa kokoonpanoon”, naureskeli päävalmentaja Ismo Lehkonen tiistaina.

Muista poissaolijoista ykkössentteri Tuukka Pulliaisen paluun kanssa ei Lehkosen mukaan kiirehditä.

”Pulliaisella on pieniä orastavia juttuja ja se on ollut aikamoisessa kuormassa koko alkukauden. Nyt pidetään huolta, että jos tervehtyminen kestää kuukauden, niin Tuukka on kuukauden pois. Mutta seuraavan kerran, kun Pulliainen pelaa, niin se saa oikeasti olla terve.”

Timo Pärssinen sen sijaan on Ikan veikkauksen mukaan neljän-viiden viikon kuluttua taas pelikunnossa ja erinomaisesti Porin Ässissä liigalainalla esiintynyt Oskari Lehtinen jää todennäköisesti Poriin.

”Lehtinen pelaa tällä hetkellä niin hyvää jääkiekkoa Porissa, että tehdään täällä samanlainen pelaaja jostain muusta. Näillä näkymin näyttää siltä, että hän ottaa seuraavan askeleen siellä, eikä se ole meille mikään yllätys.”

”Bobi” nauttii vastuusta

TPS:stä takaisin TUTOon lainalle saapunut Mikko Lehtonen pelasi K-Vantaata vastaan kauden ensimmäisen ottelunsa TUTO-paidassa.

”Oli kiva aloittaa vuosi voitolla. Vauhdikas peli, molempiin suuntiin paljon maalipaikkoja. Oli hyvä, että sai itsekin pelata pitkästä aikaa isot minuutit, se teki itsellekin hyvää”, ”Bobi” Lehtonen sanoi.

32 ottelua kuluvalla kaudella Liigan puolella pelannut alle 20-vuotiaiden maailmanmestaripuolustaja tunnistaa hyvin kahden korkeimman sarjatason väliset erot.

”Mestis ei ole ehkä niin organisoitua kuin liigakiekko, mutta mun mielestä on ihan hyvä, että mennään päästä päähän tempolla. Se tekee pelille hyvää, että asioiden pitää tulla nopeasti selkärangasta. Ja on siinä tietenkin yksilötasolla eroja. Lliigassa on paljon taitavia jätkiä, mutta en mä siinä niin suurta eroa kuitenkaan näe.”

Keskiviikkona vastaan asettuva KeuPa HT on hävinnyt viisi viimeistä otteluaan, kun taas TUTOn saldo viidestä edellisestä on kolme voittoa ja kaksi tappiota. Joukkueiden kauden kaikki kolme kohtaamista on päättynyt turkulaisten voittoon, viimeisin Keuruulla pelattu ottelu peräti 11-4.

”Viime pelin TUTO taisi voittaa aika paljon, mutta se on aina vain yksi peli, eikä kannata katsoa taaksepäin. Keskiviikkona on taas uusi peli ja ihan uusi tuttavuus mulle”, sanaili viime kaudella TUTOssa pronssia voittanut Lehtonen.

”Antaa Kaapon huilata”

KeuPassa pelaa paljon pelaajia, jotka eivät ole aiemmin Mestis-tasolla pelanneet. Hiljattain joukkue hankki kuitenkin maalinsuulleen lisävoimia Turusta, kun TPS:n Kristian Järvinen siirtyi lainasopimuksella Keuruulle. 

”Siellä on varmaan Järvinen huomenna maalissa, joten maalivahtiosaston KeuPa on pistänyt kuntoon. Paljon jyväskylänseudun pelaajia, eikä ne nousseet millään kabinettipäätöksellä. He nousivat urheilullisesti ja tiesivät varmasti, että tästä kaudesta tulee vaikea”, Ismo Lehkonen sanoi.

TUTOn maalilla jatkaa keskiviikkona todennäköisesti Kimmo Meriläinen, joka on esittänyt turkulaisten maalilla hyviä otteita Kaapo Kähkösen ollessa nuorten MM-kisoissa.

”Kaapolla ei ole kiire, kun ollaan nyt löydetty sellainen maalivahti, joka voittaa pääkaupunkiseudullakin. Antaa Kaapon huilata nyt vähän aikaa”, virnuili Ika lopuksi espoolaislähtöiselle Kähköselle.

Seuraa heitä

#35 Kristian Järvinen, KeuPa HT

Kahdella edellisellä kaudella KooKoossa Mestistä pelannut 22-vuotias maalivahti ei juurikaan vastuuta Liigan puolella ole saanut, vaan on esiintynyt TPS:n paidassa ainoastaan viisi kertaa. Nyt turkulaisveskari joutuu kotikaupungissaan todennäköisesti kunnon tulitukseen, jossa hänellä on paikka näyttää, mikä hän on miehiään.

#51 Mikko Lehtonen, TUTO Hockey

20-vuotias puolustaja palasi tuttuun TUTOon lainalle TPS:stä. Nuorten maailmanmestari nauttii silmin nähden vastuusta ja oli K-Vantaa-ottelussa jälleen täysin elementissään suuressa roolissa.
 

Ottelu alkaa keskiviikkona Marli Areenalla klo 18.30. Koska TUTO hävisi edellisen kotiottelunsa, saa keskiviikon otteluun tuoda ottelulipulla tai kausikortilla kaverin mukaan ilmaiseksi! Vältä jonottaminen ja osta edullisempi ennakkolippu TÄSTÄ.

 

Toivon mukaan Anton Kokkonen ei nuku keskiviikkona pommiin.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää