SaPKolle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

SaPKo ja TUTO kohtasivat perjantaina Savonlinnassa pelatussa ensimmäisessä välieräottelussa. Tasainen ja vaihderikas ottelu eteni aina jatkoajalle asti, jonka sankariksi nousi lopulta SaPKo-kapteeni Joona Monto.

SaPKo – TUTO Hockey

4-3 ja. (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Tilastot

Mestis-mestaruutta hallussaan pitävä SaPKo sai ensimmäiseen välierään unelma-alun, kun se siirtyi 1-0 johtoon alle minuutin pelin jälkeen. Maali oli varsinainen onnenkantamoinen, sillä Toni Henttonen pääsi iskemään linjatuomarista maalin eteen pompanneen kiekon ohi TUTOn maalilla torjuneen Karolus Kaarlehdon.

Kotijoukkueen vahva alku kääntyi TUTOn hallinnaksi Elmeri Laamasen ajassa 04:17 ottaman rangaistuksen myötä. Vielä ylivoimalla TUTO ei hyvistä paikoistaan huolimatta onnistunut tasoittamaan ottelua, mutta ajassa 07:12 Timi Lahtinen iski tasoittavan maalin Matias Lehtosen mahtavasta esityöstä.

Maalin jälkeen TUTO loi hyvää painetta savonlinnalaisten päätyyn, mutta loppuerän paras paikka aukesi SaPKolle, kun Henri Keskilohko karkasi läpiajoon Matias Pullin upean läpisyötön päätteeksi, jonka Kaarlehto kuitenkin torjui varmasti.

Taistelua alivoimalla

SaPKo sai toiseenkin erään salama-alun, kun taskuraketti Niklas Salo vei isännät 2-1 johtoon vain 15 sekunnin pelin jälkeen. Maalin jälkeen TUTO otti kuitenkin pelin haltuunsa, mutta maaliviivaa lähemmäksi paineen aikana ei päästy.

Hetkellisen paineen jälkeen TUTO kohtasi suuren vuoren, kun se joutui pelaamaan kahdeksan minuuttia putkeen alivoimalla. Urheasti taistelleet turkulaiset kuitenkin selvittivät alivoiman toisensa jälkeen, kiitos uhrautuvan blokkauspelin ja loistavasti torjuneen Kaarlehdon.

Ja kuten vanha sanonta kertoo, jos itse et tee, niin kaveri tekee. Tämä piti paikkaansa myös tänään, kun välittömästi SaPKon hukattujen ylivoimamahdollisuuksien jälkeen Matias Haaranen niittasi terävällä rannelaukauksella tilanteeksi 2-2.

TUTOn vuoro aloittaa vahvasti

Kolmannessa erässä oli TUTOn vuoro aloittaa terävästi: kello ehti liikkua vain reilun minuutin, kun läpiajoon karannut Niko Ahoniemi uitti kiekon Roope Urpolahden längistä sisään.

SaPKon tasoitus kävi todella lähellä vain paria minuuttia myöhemmin, kun Rasmus Hämäläisen terävä rannelaukaus kilahti TUTO-maalin yläristikkoon. Vaikka TUTO selvisi Hämäläisen ensimmäisestä paikasta säikähdyksellä, ei hän epäonnistunut toista kertaa, vaan tasoitti ottelun hieman ennen kolmannen erän puoliväliä.

Ottelun varsinainen peliaika ei tarjonnut enempää osumia, joten ensimmäinen välierä eteni aina jatkoajalle asti.

Jatkoaika ehti vanheta vain 3 minuuttia ja 54 sekuntia, ennen kuin SaPKo-kapteeni Joona Monto iski ratkaisevan 4-3 osuman. Näin SaPKo nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

 

TUTO ja SaPKo jatkavat välieräsarjansa jo huomenna Turussa, kun 2. Välieräottelu pyörähtää käyntiin klo 19:00! Edullisemmat ennakkoliput huomiseen matsiin TÄSTÄ!

 

 

 

 

 

Jaa eteenpäin:

TUTO-turnaus pelataan elokuisena viikonloppuna Rajupaja Areenalla Mestiksen kärkijoukkueiden kesken! Mukana on isäntäjoukkueen lisäksi viime kauden finaalikaksikko:...

Lue lisää

TUTO Hockeyn, tulevan kauden pelaajatilanne näyttää lähes valmiilta. Urheilukoordinaattori Jouni Virpiö kuvailee joukkueen tilannetta seuraavasti: ”Meillä...

Lue lisää

Tervetuloa ensimmäiselle TUTO x MONNI Summer Hockey Campille! Kaarinan jäähallissa 12.-15.6. kiekkokipinä syttyy ja luistelutaito kehittyy!...

Lue lisää