SaPKo saapuu Turkuun: "Ollaan valmistauduttu niin huolella kuin vai voi"

TUTO Hockey – SaPKo

La 28.11. klo 17.00

Marli Areena

TUTO Hockey saa lauantaina Marli Areenalle vieraakseen SaPKon. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista voittanut savonlinnalaisryhmä saa vastaansa raikkaan TUTOn.

”Ollaan vietetty vähän erilaiset kaksi päivää ja valmistauduttu niin huolella tuohon lauantain tapahtumaan kuin vain voi, että päästäisiin mahdollisimman raikkaasti ja tuoreena liikenteeseen”, sanoo TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen.

”Uskon, että pääsemme ilman minkäänlaisia estoja pelaamaan omanlaista peliä. Päivitettiin myös omaa karvauspeliämme, että siitä jäisi tietty yli-innokkuus pois ja saataisiin viisikkoa tiiviimmäksi.”

TUTO katkaisi keskiviikkona Lempäälässä neljän ottelun mittaisen tappioputkensa, kun LeKi kaatui selkeästi maalein 1-5.

”Siinä oli se jännitystila. Voittamisen vimma jyskytti takaraivossa, mutta tulos ei ollut aiemmin plusmerkkinen, kun sarjapisteistä kuitenkin pelataan”, Lehkonen kuvailee tuloksellisesti vaikeampaa ajanjaksoa.

”Meillä oli tietty putki hyvää pelaamista, joka ei kuitenkaan antanut pojille sarjapisteitä.”

Voittava kokoonpano jatkaa

Lauantaina TUTO jatkaa täysin samalla kokoonpanolla kuin millä se pelasi keskiviikkona Lempäälässä. Upean pelin pelannut Kristian Järvinen jatkaa siis maalissa ja hyvin toimineet hyökkäysketjut jatkavat yhdessä.

”Toivottavasti tuo paine nyt helpottaa. Ketjut ovat keskenään työstäneet peliään ja erikoistilannepelaamista ollaan työstetty yhdessä”, sanoo Lehkonen.

TUTO Hockey ja SaPKo ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti ja SaPKo on voittanut molemmat pelit niukasti yhdellä maalilla.

”Siellä on neljä-viisi pelaajaa pelin alla koko ajan, eivätkä he ota minkäänlaista riskiä edes kiekollisessa pelissä”, ”Ika” kuvailee lauantain vastustajaa.

”He puolustavat tiiviisti ja pistävät niin sanotusti luukut kiinni. Me tiedetään kyllä ihan tasan tarkkaan, että meidän tehtävämme on pystyä murtamaan se puolustus.”

Lehkonen kuitenkin muistuttaa, että aivan liikaa maaleja kuluvalla kaudella päästäneen TUTO-puolustuksen tulee olla kunnossa pässipaitoja vastaan.

”Ei saa unohtaa sitä, että meidän täytyy myös puolustaa hyvin. Mitä paremmin me puolustamme, sitä nopeammin me saamme pelivälineen meille ja sitä pelivälinettä me haluamme enemmän.” 

”Jos meillä nyt on ollut 75% pelistä kiekko, niin haluan, että pystymme parantamaan sitä vielä 5-10% ja pääsemme siihen 80-prosenttiin”, sanoo Lehkonen.

”High hopes”

SaPKo on Mestiksessä sijalla viisi, kun taas TUTO on sijalla kuusi. Joukkueita erottaa perjantai-iltapäivällä kaksi pistettä, mutta SaPKo kohtaa vielä perjantai-iltana LeKin Lempäälässä.

”Voisi sanoa, että ’high hopes’ on joukkuetta kohtaan. Joukkueessa on hyvä meininki ja ilmapiiri, joten senkin takia minulla on lauantain pelistä isot odotukset”, Lehkonen päättää.

TUTO Hockey – SaPKo Kupittaan Marli Areenalla lauantaina klo 17.00. Matsiliput saat kätevästi TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää