SaPKo kaatoi TUTOn Marli Areenan lauantai-illassa

TUTO Hockey – SaPKo

2-4 (0-0, 2-2, 0-2)

Tilastot

Vierailija SaPKo antoi kovan vastuksen ja iski kiekkoa pussiin, kun TUTO Hockey tuskaili maalinteon kanssa. Ottelu päättyi lopulta TUTOn tappioon savonlinnalaisten ryöstäessä pisteet lukemin 2-4. 

”Jäätiin tänään niin sanotusti telineisiin. Liike oli SaPKolla parempi. Joukkue pelasi aina syvään, eikä kääntänyt kiekkoa. Ajoittain pelattiin ihan ok, mutta ei täyttä kuuttakymmentä. Kolmas erä oli meiltä paras. Se ei riitä”, kommentoi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen on viikonlopun vieraspeleihin tyytyväinen. Joukkue nappasi reissultaan viisi pistettä.

”Hieno Mestis-kamppailu ja erittäin laadukas sellainen. Tilanteita oli molempiin päätyihin. Niin kovaa kaksinkamppailua, ettei kovempaa viihdettä varmaan lauantai-iltaan ole”, hehkuttaa Räsänen illan ottelua.

Maaliton avauserä kasvatti joukkueiden voitonnälkää

Ottelu käynnistyi viihdyttävästi kiekon sinkoillessa kaukalossa edestakaisin – ja välillä jopa katsomossa asti. Ylivoimatilanteista huolimatta maaleja ei avauserässä nähty. Helpolla SaPKo ei silti Kristian Järvistä päästänyt, vaan piti maalivahdin kiireisenä.

Toisen erän alkuminuuteilla Jonatan Tanus avasi vierasjoukkueen maalitilin. TUTO ei kuitenkaan horjunut, vaan Joonas Toivanen tasoitti tilanteen. Heti perään Timi Lahtinen iski verkkoon TUTOlle johtomaalin. Sisuuntuneet savonlinnalaiset tasoittivat tilanteen. Maalista vastasi Mikko Lahtela. Erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

”Peli on ollut vaikeanpuoleista molemmilla joukkueilla. Parannettavaa kolmanteen erään on. Nostetaan rutiinitasoa ja hoidetaan homma kotiin”, totesi Tomi Wilenius haastattelussa toisen erän jälkeen.

Tasatilanne muuttui kolmannessa erässä SaPKon siirtyessä johtoon. Kiekon pussitti Rasmus Hämäläinen, mutta maalia edelsi katsomoon selkeästi paitsiolta haiskahtanut tilanne. Viimeisellä peliminuutilla ex-TUTO Joona Monto viimeisteli voiton SaPKolle, ja pisteet lähtivät tällä kertaa Savonlinnaan.

”Kyllähän tuo harmittaa. Keskiviikkona päästään taas kotiyleisön edessä pelaamaan. Silloin pitää pelata paljon paremmin”, tiivistää TUTO-kapteeni Anssi Virkki tunnelmia heti pelin jälkeen.

”Laadukas peli ja ennen kaikkea hyvä joukkue vastassa. Maalin peli jälleen kerran. Meidän nuorien pakkien pitää oppia voittamaan alue koska vaan. Pienistä asioista se on kiinni”, lisää Elomo.

Kotijoukkuetta heräteltiin ketjumuutoksilla

Pelin edetessä TUTO-valmentaja päätti tehdä muutoksia pelaajaketjuihin. Elomon mukaan ketjumuutokset piristivät peliä.

”Rima oli silti lähin, mihin päästiin, ja tänään se ei riittänyt. Muutos oli kuitenkin pakko tehdä. Sen verran unista oli pelaaminen muutamalla. Valmentajan on pakko reagoida”, summaa Elomo.

Ansaitun välipäivän aikana pohditaan, millainen linja otetaan ensi viikolla.

TUTO Hockey pelaa seuraavan ottelunsa Marli Areenalla keskiviikkona 28.9. klo 18.30. Otteluun vieraaksi saapuu LeKi. Hanki liput kotiotteluun edullisemmin ennakkoon Ticketmasterin lippukaupasta tai TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Mestarimaalivahti Petri Koivisto on poissa TUTO Hockeyn on tavoittanut suru- uutinen, seuran entinen maalivahti Petri Koivisto...

Lue lisää

TUTOn ja Ravintola Denniksen yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024-2025! ”Olemme TUTOssa erittäin kiitollisia, että saamme jatkaa...

Lue lisää

Kasper Koskinen TUTOn sopimuspelaajaksi  TUTO Hockey on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Kasper Koskisen kanssa. Alkukauden TPS:stä...

Lue lisää