Saku Salminen TUTOn puolustukseen

Tapparan A-nuorten kapteenina toiminut Saku Salminen on tehnyt sopimuksen TUTO Hockeyn kanssa kaudesta 2020-21. 20-vuotias puolustaja on pelannut koko tähän astisen uransa Pirkanmaalla.

TUTOn puolustus saa riveihinsä Tappara-kasvatin, joka on pelannut Tapparan A-nuorissa kolme edellistä kautta. Nuorella puolustajalla on kokemusta myös miesten peleistä ja Mestiksestä neljän ottelun verran niin Lekissä kuin KOOVEEssakin.

Salminen treenaa kesän Tapparan mukana ja Hakametsä vaihtuu Kupittaan jäihin syksyn myötä. Vaikka viime kausi loppui olosuhteiden pakosta lyhyeen, on Salmisella katse jo tiiviisti harjoittelussa tulevaa kautta varten.

– Jäi aika paljon hampaan koloon tuosta viime kaudesta ja siitä miten se loppui. Tosi hyvillä fiiliksillä ja isolla odotuksella venailen kauden alkua, ja treenaamaankin olen alkanut tässä jo pikku hiljaa, Salminen toteaa.

Salminen toimi viime kauden Tapparan A-nuorten kapteenina ja pääsi kokeilemaan miesten pelejä KOOVEEssa kolmen pelin verran.

– Viime kausi meni ihan kohtalaisen hyvin. Joukkueena menestyimme, pääsimme playoffeihin ja voitimme siinä kaikki pelit, joita ehdimme pelata. Ja kausi katkesikin sitten siihen, niin kyllähän se jäi harmittamaan. Mutta hyvin se kausi muuten mielestäni meni.

– Vauhti oli varmaan se isoin ero A-nuorten ja Mestiksen välillä. Isompia, vanhempia ja fyysisesti vähän lahjakkaampia äijiä, niin se vauhti kasvoi Mestiksessä A-nuoriin verrattuna.

Salminen kuvailee itseään omassa puolustuspäässä viihtyväksi pakiksi. Nuoren puolustajan tavoitteena on auttaa joukkuetta menestymään sekä kehittää itseään miesten peleissä.

– Olen oikeastaan jokapaikanhöylä, mutta kyllä omat vahvuudet löytyvät alivoimapelaamisesta ja puolustuspäästä. Pystyn pelaamaan kokonaisvaltaista peliä, mutta puolustuspää on enemmän mun hommia.

– Toivottavasti pääsisin pelaamaan paljon, ja tavoitteena on tietenkin että joukkue menestyisi ja pääsisin itse kehittymään.

Tamperelainen ei ole vielä ehtinyt tutustumaan Auran rannoille, mutta hän on kuullut  Tapparassa huhuja, jotka kertovat Turusta pelkkää hyvää.

– Turkua en ole kyllä hirveästi ennen nähnyt, muuta kuin halleilla pyörinyt. Mutta mitä viime kaudelta kuulin noilta Vanhatalolta ja Wehmakselta, niin Turku on kuulemma hyvä paikka ja TUTO hyvä seura, niin innolla odotan, että pääsen sinne pelaamaan. 

Saku Salmisen tilastot.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää