Rutanen johdatti TUTOn voittoon Kiekko-Vantaasta

TUTO Hockey – Kiekko-Vantaa

3-2 (2-1, 0-0, 1-1) Yleisöä: 1360

TUTO lähti kuluvan Mestis-kauden toiseen kotiotteluunsa sarjan toiselta sijalta. Kotitaika säilyi vahvana edelleen, sillä Kiekko-Vantaa kaatui maalein 3-2. Ottelun sankareita olivat kahden maalin Aleksi Rutanen sekä kauden ensimmäisessä Mestis-ottelussaan voiton torjunut Kimmo Meriläinen.

Ensimmäinen erä lähti kotijoukkueelta hermostuneesti liikkeelle ja ajassa 3:23 TUTOn Janne Pälve otti kampitusjäähyn, joka kostautui. Jokereista Vantaalle siirretty Markus Nordlund syötti kiekon Henrik Koivistolle, joka laukoi sen varmasti kauden ensimmäistä Mestis-otteluaan TUTO-maalissa torjuneen Kimmo Meriläisen selän taakse.

Tästä ei kuitenkaan kulunut kuin minuutti ja 19 sekuntia, kun TUTO nousi tasoihin. Aleksi Rutanen polki upeasti vasemmasta laidasta läpi ja siirsi kiekon reppuun.  Maalin syöttäjinä olivat eleettömästi TUTO-puolustuksessa luutinut Ryan Ruikka sekä K-Vantaa-maalin aikana boksissa istunut Pälve.

Ensimmäisen erän puolivälissä toinen Jokeri-mies Esa Lindell otti jäähyn korkeasta mailasta. TUTOn varakapteenit Tony Vidgren ja ennen ottelua 300 Mestis-ottelusta palkittu Tuukka Pulliainen syöttivät laatan Rutaselle, joka ampui jo illan toisen maalinsa.

Ottelun avauserän alun TUTO oli hieman unessa, mutta erän loppua kohti meno piristyi ja tauolle mentiin lopulta sinipaitojen 2-1 johtoasemassa.

Toinen erä vaisu

Toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä vaisumpi. TUTO pääsi kokeilemaan kaksi kertaa ylivoimansa tehokkuutta, mutta ruuti oli märkää. Erän vaarallisimmat tilanteet nähtiin viisi minuuttia ennen toista erätaukoa, kun Janne Pälve istui jäähyllä huitomisesta. Tuukka Pulliainen haisteli K-Vantaa-maalivahti Aaro Peltosen syötön ja pääsi yrittämään alivoimalla maalintekoa, mutta Peltonen ehti kiekon eteen. Heti perään toisessa päässä TUTOn veräjänvartija Kimmo Meriläinen venyi upeaan hanskatorjuntaan, josta mies sai kehut jopa vastustajan Nordlundilta.

Toisessa erässä ei maaleja siis nähty, joten TUTOn maalin johtoasemassa jatkettiin päätöserään.

 

 

Äärimmäisen jännittävä loppu

TUTO Hockey tuli kolmanteen erään vahvasti ja ajassa 44:23 kotijoukkue siirtyi jo 3-1 johtoon, kun Paulus Rundgren rokotti vanhaa seuraansa. Maalin syötti Juha Virtanen.

Kiekko-Vantaa haki kolmannen erän lopussa kavennusta ilman maalivahtia ja se kannatti. Teemu Henritius lakaisi kavennuksen, kun erää oli jäljellä vain 2:15. Ottelun lopusta tuli siis äärimmäisen jännittävä, mutta TUTO kesti ja pisteet jäivät Aurajoen rannalle.

Ika tyytyväinen puolustuspeliin

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.

”Hienot kolme pistettä. Olemme jo pidemmän aikaa harjoitelleet puolustuspelaamista ja siinä oli monta juttua, jotka toimivat oikein hyvin. Olen siihen äärimmäisen tyytyväinen. Kiekollinen pelaaminen oli meillä hermostunutta ja ahdistunutta, mutta siihen nähden olen pisteisiin todella tyytyväinen.” 

Kauden ensimmäisen Mestis-ottelunsa pelannut Kimmo Meriläinen sai myös kiitosta ”Ikalta”.

”Meriläinen pelasi huippuottelun, näytti kypsiä otteita ja oli erittäin vakuuttava”, Lehkonen kiitteli.

Kiekko-Vantaan käskyttäjä Pekka Kangasalusta manasi, etteivät vierailijat saaneet oikein koneitaan käyntiin ottelun aikana.

”TUTO pelasi kypsän ottelun. Tiedettiin, että on kokenut ja taitava ryhmä vastassa, mutta jotain jäi piippuun. Ei saatu lopun yritystä lukuun ottamatta oikein koneita käyntiin. Paljon hyviä asioita, mutta tylyys maalipaikoissa jäi uupumaan”, totesi Kangasalusta.

Yksi ottelun sankareista, Kimmo Meriläinen, kiitti vastuusta.

”Ensimmäinen erä meni vähän totutellessa, mutta sen jälkeen pääsin hyvään flow-tilaan. Viikonlopun A-juniorien ottelut valmistivat hyvin tähän ja olen tietysti erittäin tyytyväinen voittoon”, Meriläinen päätti.

 

Paulus Rundgren tuuletti komeasti voittomaalia.

 

TUTO Hockey kohtaa seuraavaksi HCK:n Keravalla. Ottelu pelataan perjantaina 20.9. klo 18.30 alkaen.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää